Birnerová nestačila na devatenáctiletou Španělku, v Bógotě se nedaří ani favoritkám

15. 2. 2012, 23:55
Aktuality 1
WTA BÓGOTA - Eva Birnerová skončila na antukovém turnaji v Bógotě ve druhém kole na raketě devatenáctileté Španělky Lary Arruabarrenaové. V Kolumbii se nedaří ani nasazeným hráčkám, z nich se v soutěži udržely již jen dvě. Naopak cenné skalpy si připisují náctileté - postupují třeba Argentinka Ormaecheaová či Maďarka Babosová.
Eva Birnerová

Eva Birnerová. si loni na podzim v Taškentu zahrála poprvé ve finále turnaje WTA, na další výhru musela čekat až do Kolumbie. V úvodním zápase sice poradila s Ferrerovou Suarézovou, jež po úspěšně zvládnuté kvalifikaci na okruhu WTA debutovala, na další Španělku Laru Arruabarrenaovou-Vecinovou už ale nestačila a do čtvrtfinále nepostoupila.

Sedmadvacetiletá rodačka z Duchcova držela krok pouze v prvním setu, v němž soupeřce dokázala jednou vzít podání. Ve druhém už ale uhrála jen 7 fiftýnů po vlastním servisu, 3 na returnu a za 72 minut prohrála 4-6 0-6.

Česká tenistka si ale kufry ještě balit nemusí, neboť v soutěži zůstává ve čtyřhře. Společně s Ruskou Alexandrou Panovovou jsou nejvýše nasazeným párem a dnes už postoupily do čtvrtfinále.

Již tak slabě obsazený turnaj WTA International s dotací 220 tisíc dolarů velmi rychle přichází o nasazené hráčky. V soutěži už zůstaly jen dvě: jednička Marina Erakovicová, jež si dnes v odloženém zápase 1. kola poradila se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou, a Argentinka Gisela Dulková, které si navíc o čtvrtfinále zahrají až ve čtvrtek.

Emotivní výhra pro mladou Ormaecheaovou
Devatenáctiletá přemožitelka Birnerové Arruabarrenaová-Vecinová už v prvním kole vyřadila turnajovou osmičku Rakušanku Mayrovou-Achleitnerovou a na kolumbijské antuce si tak zahraje o premiérové semifinále semifinále. To ostaně platí i pro její příští soupeřku, kterou však zatím ještě nezná. Utká se buď s o 13 let starší Slovinkou Petrou Rampreovou, nebo o půl roku mladší Argentinkou Paulou Ormaecheaovou. Jihoameričanka se dnes v zápase úvodního kola, jež se kvůli dešti v úterý nestihlo dohrát, postarala o vyřazení nasazené čtyřky Jeleny Dokicové a připsala si teprve druhou výhru v hlavní soutěži.

"Za dnešní vítězství jsem opravdu moc ráda. Je to pro mě velmi důležité," radovala se devatenáctiletá Ormaecheaová, jež se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace. "Když jsem byla dívkou, byla Jelena jedním z mých idolů, sledovala jsem celou její kariéru, a když nehrála, tak jsem byla smutná. Když jsem proti ní stala na kurtu, bylo to pro mě velmi emotivní," přiznala talentovaná Argentinka po výhře nad bývalou světovou pětkou.

V Bógotě se tradičně dařilo Lourdes Domínguezové-Linové, která si z Kolumbie odvezla v letech 2006 a 2011 své jediné dva tituly z okruhu WTA. Ale ani letos sedmá nasazená Španělka neprolomila prokletí nasazených hráček a už ve 2. kole podlehla místní rodačce Mariane Duqueové-Marinové.

Ze hry venku je také turnajová trojka Romina Oprandiová z Itálie, jež nestačila na Timeu Babosovou z Maďarska. Jedna z nejlepších juniorek současnosti, v 18 letech nejmladší hráčka v soutěži, tak poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká čtvrtfinalistka French Open z roku 2010 Jaroslava Švedovová, jež je aktuálně až 207. hráčkou světa a v Bógotě musela projít kvalifikací.

Po pěti a půl letech se na kurtech objevila vítězka dvouhry z roku 2001 pětatřicetiletá Paola Suárezová z Argentiny. Bývalá nejlepší deblistka světa a osminásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře, však v 1. kole čtyřhry s krajankou Dulkovou , ještě nedávno rovněž nejlepší deblistkou žebříčku WTA, prohrály dvakrát 4-6 s dalšími Argentinkami Aurouxovou a Irigoyenovou.

- WTA INTERNATIONAL BÓGOTA -
(Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (15. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Erakovicová (1-N. Zél.) - Vögeleová (Švýc.) 6-3 6-4
Ormaecheaová (Arg.) - Dokičová (4-Austr.) 4-6 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Arruabarrenová (Šp.) - Birnerová (ČR) 6-4 6-0
Babosová (Maď.) - Oprandiová (3-It.) 7-6(5) 6-4
Švedovová (Kaz.) - Savinychová (Rus.) 6-2 6-2
Duqueová (Kol.) - Domínguezová-Linová (7-Šp.) 4-6 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Není se čemu divit. Dolehlo na ni nečekané psychické vypětí z minulé výhry. Holka to je v hlavě. Hrej pro radost a kašli na love.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist