Birnerová si po 5 letech zahraje na Roland Garros, Karolína Plíšková poprvé na grandslam

25. 5. 2012, 15:45
Aktuality 2
Eva Birnerová zdárně prošla kvalifikací na Roland Garros, na kterém hrála naposledy v roce 2007. V hlavní soutěži si v Paříži zahraje nakonec hned devět českých tenistek, neboť se na antukový grandslam poprvé kvalifikovala také Karolína Plíšková.
Eva Birnerová

Eva Birnerová si v hlavní soutěži French Open zahraje poprvé po pěti letech. Sedmadvacetiletá Češka letos na antuce v Paříži prošla kvalifikací, když v dnešním zápase 3. kola zdolala 6-4 3-6 6-4 Polku Sandru Zaniewskou.

Celkově si rodačka z Duchcova na Roland Garros zahraje pošesté. Jejím maximem je druhé kolo z roku 2005. 

Poslední zápas v kvalifikaci dnes úspěšně zvládla také Karolína Plíšková, která vůbec poprvé v kariéře kvalifikovala na grandslamový turnaj žen. Stačilo však zkazit jediný míček a sen o startu v Paříži se rozplynul. Plíšková totiž v souboji s Britkou Laurou Robsonovou, kterou v roce 2010 porazila ve finále Australian Open juniorek, vyhrála 4-6 7-5 6-4 až po odvrácení dvou mečbolů. Ty smazala ve druhé sadě za stavu´4-5 při servisu soupeřky.

Plíšková v 1. kole French Open vyzve domácí nasazenou osmičku Marion Bartoliovou, která však poslední čtyři zápasy na antuce prohrála a formou tak rozhodně neoslňuje. Birnerová se utká se Španělkou Martínezovou Sánchezovou.

V kvalifikaci naopak ztroskotal Jan Hájek, který ve třetím kole nestačil na Němce Mišu Zvereva a prohrál 2-6 4-6. V hlavní soutěži Roland Garros přitom v posledních dvou letech nechyběl. Český mužský tenis tak budou reprezentovat jen Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Lukáš Rosol.

- ATP KATEGORIE MESTO -
(Stat, povrch, dotace)
dnešní výsledky (dd. mm. rrrr)

Muži - 3. kolo:
Zverev (Něm.) - Hájek (19-ČR) 6-2 6-4 

Ženy - 3. kolo:
Birnerová (6-ČR) - Zaniewská (Pol.) 6-4 3-6 6-4 
Kar. Plíšková (11-ČR) - Robsonová (15-Brit.) 4-6 7-5 6-4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
ReadyTeddy
oběma holkám a snad nezůstane jen u 1. kola :)
Reagovat
Fandina
držím palce a pro obě ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist