Blog: Kimiko Dateová v Pattayi

12. 2. 2009, 11:19
Aktuality 0
Japonská tenistka Kimiko Dateová je jednou z těch, kteří se loni rozhodli vrátit do světa profesionálního tenisu. Její comeback je ale výjimečný: dnes osmatřicetiletá hráčka totiž mezi tím vynechala dlouhých dvanáct let. Tento týden píše pro stránky WTA blog z turnaje v thajské Pattayi, kde ve včerejším zápase vypadla v prvním kole.
Kimiko Dateová-Krummová

Tak jsem dnes odehrála první zápas dvouhry proti Magdaleně Rybáriková, která je tu osmá nasazená, a bohužel jsem prohrála 2-6 6-4 4-6. Byl to těžký zápas. Byla jsem na něj stoprocentně připravená - do Pattayi jsem dorazila před víc než týdnem a ona teprve před pár dny, proto bylo mým cílem vyhrát první set a pak už to dotáhnout. Nicméně se mi to nepovedlo. Ve druhém setu jsem se hlavně snažila soustředit na míč a dělat míň chyb a vyhrála jsem ho, 6-4. Po druhém setu jsme měli desetiminutovou pauzu kvůli velkému vedru. Vedla jsem ve třetím 2-1, když jsem začala dostávat křeče do nohou. Stejně jako na Australian Open jsem si vzala pauzu na ošetření, ale křeče nepřestávaly, proto bylo těžké se soustředit. Bylo pár momentů, kdy jsem se mohla dostat zpátky do zápasu, ale kvůli těm křečím jsem se bála dávat do toho hodně síly. Za stavu 4-4 jsem ztratila servis a ona to už doservírovala. Byla jsem blízko, ale takové zápasy musím vyhrávat!

S křečemi jsem nikdy předtím problémy neměli. Ani nechci pomyslet na to, že to souvisí s mým věkem! Jsem si jistá, že tím to není. Až se vrátím domů, zajdu za doktorem a trenérem, aby mi poradili, co s tím.

Škoda, že pro mě turnaj skončil. Mívám těžké losy, ale když hrajete na okruhu WTA, tak vás čekají těžké soupeřky. Musím prostě vydržet hrát, ale potřebuju začít vyhrávat podobné zápasy! Pozitivní je, že jsem dokázala odehrát celý rozhodující set proti hráčce světové padesátky, to mi dodává sebedůvěru.

Děkuju vám za všechny otázky, na některé jsem odpověděla níže. Nejsem si jistá, jestli budu moct napsat zítra znovu, kdyby ne, tak všem díky, že si to přečetli, brzy se zase ozvu!

Kimiko :)

Otázky fanoušků:

Kterých svých úspěchů z doby, než jste poprvé ukončila kariéru, si nejvíc vážíte?
Nejvíc jsem hrdá na to, že jsem byla první Asiatkou, která se dostala do top 10. Dokázala jsem světu, že i žena z Asie se tam může dostat.

Je mi jako vám a ráda bych vypadala tak dobře jako vy. Jakou dietu držíte a nechcete někdy napsat knížku o zdravé výživě?
Nedržím žádnou konkrétní dietu. Prostě se jen snažím dobře jíst a spát. Taky dělám cvičení Pilates a jógu - na pilates mám dokonce instruktorské osvědčení, takže ho vždycky začlením do denního rozvrhu.

Jste vdaná za Němce Michaela Krumma, je nějaká šance, že budete hrát za zemi svého manžela?
Rodina opravdu chce, abych hrála v Německu, ale s ohledem na moje umístění si nemyslím, že bych to teď dokázala. Ale snad se mi to povede!

Jakou nejlepší přítelkyni na okruhu máte?
Na okruhu WTA nemám své nejlepší přítelkyně, ale píšu si mailem s Helenou Sukovou a Arantxou Sanchezovou-Vicariovou, tak to je asi moje odpověď.

pva, TenisPortal.cz, sonyericssonwtatour.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist