Bob a Mike Bryanovi získali už 9. grandslamový titul

10. 9. 2010, 21:24
Aktuality 2
US OPEN muži - Čtyřhru mužů na US Open vyhrála potřetí dvojčata Bob a Mike Bryanovi. Nejvýše nasazený pár ve finále zdolal indicko-pákistánské duo Bopanna/Qureshi ve dvou tie-breacích a získal devátý grandslamový titul.
Profily hráčů
Bob a Mike Bryanovi

Bratři Mike a Bob Bryanové ve finále US Open porazili Inda Rohana Bopannu s Pákistáncem Aisamem Qureshim dvakrát 7-6. Zkrácené hry, které rozhodovaly o výsledku vyrovnaných setů, získali domácí favorité v poměru 7-5 a 7-4.

Bryanové po celý průběh turnaje potvrzovali roli nejvýše nasazeného páru, na cestě za třetím titulem z Flushing Meadows neztratili ani set. Celkově je to jejich devátý grandslamový titul. Na okruhu ATP vyhráli už 65. turnaj.

"To, co dělají oni, je mnohem důležitější, než vyhrát US Open," řekl Bob Bryan po finále. Připomněl tím fakt, že Bopanna a Qureshi ukazují, že dlouholeté spory jejich zemí jsou nesmyslné. Qureshi je navíc povzbuzením pro své krajany v povodněmi poničené zemi. Bryanové se rozhodli, že část své odměny věnují na fond pomoci Pákistánu.

"Indicko-pákistánský expres byl dobře rozjetý, dokud nepotkal tyhle chlapíky," řekl Qureshi, který tvoří pár s Bopannou nepravidelně už od roku 2003, ale do grandslamového finále se dostali poprvé.

Bob Bryan si letos z New Yorku odveze hned dvě trofeje, neboť společně s Liezel Huberovou vyhrál i smíšenou čtyřhru. Naopak Qureshi nedokázal ani druhou finálovou účast proměnit v turnajové vítězství. Společně s českou tenistkou Květou Peschkeovou byl ve čtvrtečním finále mixu také na poražené straně.

- US OPEN muži (USA - New York, tv. povrch) -
středeční výsledky (08. 09. 2010)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bopanna/Qureshi (16-Indie/Pák.) 7-6(5) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
respekt putuje k oběma dvojicím!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, kluci! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist