Boj o Londýn: Berdych jistotu ještě nemá. Postoupili Roddick, Melzer i Ferrer

10. 11. 2010, 12:57
Aktuality 8
Po dnešních zápasech má přinejmenším teoretickou šanci zahrát si na Turnaji mistrů stále pět tenistů. Andy Roddick v Paříži postoupil po výhře nad Finem Nieminenem a Ferrer zvládl vyrovnaný souboj s Fogninim. Dál jde i Rakušan Melzer, jehož šance na účast v Londýně však zůstávají prachbídné. Tomáš Berdych se dnes dozvěděl jméno svého dalšího soupeře: po vítězství nad Brazilcem Belluccim jím bude Nikolaj Davyděnko.
Andy Roddick

Jarkko Nieminen sice v posledních týdnech ovlivnil bitvu o Turnaj mistrů, když v Bangkoku porazil Jürgena Melzera a ve Stockholmu Tomáše Berdycha, na Andyho Roddicka byl dnes ale v Paříži krátký. V prvním setu si jen jednou udržel podání, zatímco Američana při jeho servisu neohrozil, a utkání nedokázal finský tenista zdramatizovat ani ve druhé sadě. V ní byl Roddick při svém podání znovu suverénní a po dalším brejku si za hodinu došel pro pohodlné vítězství 6-1 6-4.

"V tenhle moment je každý zápas důležitý. Hráči za mnou jsou tak víc pod tlakem," řekl po své výhře Roddick, který na rychlém povrchu v Paříži nastřílel Nieminenovi devět es. "To poslední, co bych chtěl, by bylo sedět doma a fandit proti někomu v naději, že se mu stane něco špatného," dodal.

Ačkoli nemá nic jisté, Roddickovy šance jsou veliké. Pokud americký tenista v dalším kole porazí Lotyše Gulbise, už ho v souboji o Londýn nebude ohrožovat Jürgen Melzer, a aby ho mohl předehnat Španěl Fernando Verdasco, musel by dojít minimálně do finále.

Postupovou příčku stále drží David Ferrer, jehož o Londýn připraví pouze Roddickův postup do semifinále a zároveň by krajan Verdasco musel dojít až do finále. Sám Ferrer má ale vše ve svých rukách. Dnes měl sice nečekaně velké problémy s italským kvalifikantem Fabiem Fogninim, konečný výsledek ale senzaci nenabídl. 

Ještě více se přiblížit cestě na britské ostrovy může v zápase proti Jürgenu Melzerovi, kterému naopak může definitivně sfouknout naději.

Melzer si totiž i po dnešku udržel šanci na účast v prestižním závěrečném podniku sezony. Rakušan si sice zkomplikoval závěr utkání s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, když si nechal sebrat servis a rozhodovalo se v tie-breaku, v něm ale uspěl a vyhrál tak 6-3 7-6. Jeho šance jsou ale pořád velmi malé; aby si zajistil vstupenku na Turnaj mistrů, musel by celý turnaj vyhrát a předtím doufat, že své zápasy nezvládnou Roddick s Verdaskem.

Tomáš Berdych, který má Turnaj mistrů na dosah, se dnes dozvěděl jméno soupeře, který se mu postaví v boji o čtvrtfinále. Bude jím Rus Nikolaj Davyděnko, jenž zvládl své první utkání v Paříži na jedničku. V duelu s Thomazem Belluccim strávil na kurtu necelou hodinu a Brazilce vyprovodil výsledkem 6-3 6-0.

Podruhé během pár dní se s Rogerem Federerem utká Radek Štěpánek. Těžká odveta za vyřazení z Basileje čeká českého tenistu ve čtvrtek, neboť Švýcar dnes v Paříži zvládl úvodní souboj s domácím Richardem Gasquetem. Druhý hráč světa v zápase nečelil žádnému brejkbolu a po triumfech ve Stockholmu a Basileji vyhrál už 10. utkání v řadě.

Murray se nechal ošetřovat
Ve větším klidu než hráči bojující o účast v Londýně dnes ve francouzské metropoli mohli nastoupit Novak Djokovič a Andy Murray, kteří již mají Turnaj mistrů jistý. Djokovič dnes neměl úplně snadnou práci s Juanem Monakem, který dokázal srbskou turnajovou dvojku potrápit. Argentinec ale využil jediný ze svých osmi brejkbolů a s Paříží se rozloučil porážkou 4-6 3-6.

S velkými problémy postoupil do osmifinále třetí nasazený Andy Murray. Britský tenista prohrál s Argentincem Davidem Nalbandianem první set a zabral až v závěru druhého, kdy se mu konečně podařilo sebrat soupeři podání. Ve třetí sadě vylekal fanoušky, když si za stavu 2-2 s bolestivou grimasou sedl na lavičku a několik minut si nechal ošetřovat zápěstí. Na kurt se ale vrátil, o chvíli později znovu prorazil Nalbandianův servis a utkání bez problémů doservíroval.

"Nechal jsem si vyplést rakety o dost tvrději a ucítil v zápěstí ostrou bolest," řekl po své výhře Murray. "Už dřív jsem s tím měl párkrát problémy - nehrál jsem kvůli tomu tři nebo čtyři měsíce a loni devět týdnů, tak mě to trochu vylekalo, ale na konci zápasu už to bylo OK. Ještě uvidíme, až vychladnu, ale myslím, že to nebude nic vážného," dodal.

Výsledky - turnaj Masters v Paříži (tvrdý povrch, dotace 2.750.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Monaco (Arg.) 6:4, 6:3, Murray (3-Brit.) - Nalbandian (Arg.) 2:6, 6:4, 6:3,  Ferrer (7-Šp.) - Fognini (It.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), Roddick (8-USA) - Nieminen (Fin.) 6:1, 6:4, Davyděnko (10-Rus.) - Bellucci (Braz.) 6:3, 6:0, Melzer (11-Rak.) - Giraldo (Kol.) 6:3, 7:6 (8:6), Čilič (13-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 4:6, 6:3, Wawrinka (Švýc.) - Ljubičič (15-Chorv.) 6:4, 6:4, Llodra (16-Fr.) - Isner (USA) 6:3, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že celý turnaj vyhraje Koleno, a tudíž všem těm fanouškům Berdycha, Verdaska a spol. pořádně vypálí rybník.

Už mě totiž docela štvou ty kecy o tom, jak je Berdych výborný, ačkoliv se mu to finále Wimbledonu pouze povedlo. Podívejte se na Kolena, dámy a pánové! Ten se pohybuje v elitní desítce skoro šest let, přestože z ní letos vypadnul. Proč neustále obdivujete labilního Čecha, když uhraje jeden z mála dobrých výsledků?! Chováte se, jako kdybyste nevěděli, že za pár měsíců opět vypadne z první světové dvacítky, a proto opět nebude Kolenovi sahat ani k patám.

Avšak já moc dobře vím, co by všem těm českým tenistům pomohlo! Leninův komunistický režim, díky němuž je Koleno tak výborným tenistou!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřestáváš mě udivodat!!:) Poprosim tě netahej sem politiku a obzvláště ne takovou o které mluvíš nebo se neudržím a zasypu tvoje rudé komentáře nepěknými odpovědmi, které komunisti vždy neradi slyšeli a taky za ně vraždily. Leč to už je naštěstí pryč!!!...
A co se tyče tvých předpovědí tak sem zvědav kdy to tvoje bolavé Koleno preskočí Berdycha. Muj osobní tip je že to nebude ani po přístím wimbledonu kdy Berda temer urcite neobhaji letosni vysledky. Ale nechme se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda moc nechybělo a Ferrer mohl bejt ze hry
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je hotovo, Verdasco nemá šanci projít až do finále v současné formě, Berdych, Ferrer i Roddick už to mají takřka jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak suhlasim. Kazdy den je tu milion clankov o tom ako sa bojuje este o turnaj majstrov pricom po Valencii s Baselom bolo rozhodnute. A Melzera tu spominat ze ma este sancu:D:D:D teoreticky ma ale realne nemal nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco by musel vyhrát finale je málo
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že A-Rod už to má jasné, to by byl zázrak, kdyby se tam nedostal... Su zvědavý, co tam uhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist