Bolelli se vrací do reprezentace, je v nominaci na Švýcarsko

8. 9. 2009, 10:33
Aktuality 0
Simone Bolelli už zase může nastoupit za italskou reprezentaci. Tamní tenisová federace mu po 10 měsících zrušila distanc, který mu udělila loni v září poté, co odmítl nominaci na zápas Davis Cupu proti Lotyšsku. Nyní má Itálii pomoci k postupu do elitní skupiny přes Švýcary, kteří do Janova přijedou i s Federerem.
Profily hráčů
Simone Bolelli

Simone Bolelli dal loni v září přednost před bojem o udržení v euro-africké zóně Davis Cupu přípravě a startu na asijském turné. Tenista se proto také omluvil nehrajícímu kapitánovi Corradu Barrazzuttimi a Italové i bez něj porazili na domácím kurtu v Montecatini Lotyše 3-2. Tým tvořili tehdy 28. hráč světa Andreas Seppi, Fabio Fognini (72.) a Potito Starace (76.).

Bolelli, který se letos v srpnu oženil, už pak v týmové soutěži z rozhodnutí federace neměl v budoucnu startovat. Zapovězené mu měly zůstat třeba i olympijské hry.

Italská tenisová federace však letos v červenci své stanovisko přehodnotila a distanc třiadvacetiletému Italovi zrušila. Kapitán Corrado Barrazzutti toho hned využil a italskou dvojku nominoval na barážový duel proti Švýcarsku.

Italové přivítají Švýcary i se světovou jedničkou Federerem na antuce v Janově o víkendu 18. až 20. září.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist