Bomba! Karolína a Kristýna Plíškovy jsou už v semifinále!

28. 1. 2010, 08:15
Aktuality 11
AUSTRALIAN OPEN JUNIOŘI - Co se nepovedlo Štěpánkovi a spol., v Melbourne zachraňují české juniorky. Karolína a Kristýna Plíškovy na svém premiérovém grandslamovém turnaji postoupily již do semifinále. Nezastavily je ani největší favoritky turnaje.
Karolína Plíšková (© pragueopen.cz)

Sestrám Plíškovým bude v březnu osmnáct let. Obě se na okruhu WTA objevily zatím jen na Prague Open.

Lepších výsledků zatím dosahuje Karolína, jež v roce 2008 postoupila přes Molikovou a Kanepiovou do čtvrtfinále a aktuálně je ve světovém žebříčku na 222. místě. Ve sbírce má již také dva tituly z turnajů ITF.

Obě startují na grandslamovém turnaji - byť mezi juniorkami - poprvé v kariéře. Karolína, svěřenkyně Jana Bedáně, je šestou nasazenou a dosud neztratila ani set.

Po třech suverénních výhrách dnes narazila ve čtvrtfinále na o dva roky maldší Dariu Gavrilovovou a ani turnajová trojka rozjetou Češku nezastavila. Rodačka z Loun vyhrála 6-1 7-5 a nečekaně postoupila už do semifinále.

Čtvrtek na Australian Open:

Heninová za 51 minut postoupila do finále, vyzve obhájkyni Serenu

O finále si zahraje s Číňankou Hao Chen Tang.

V Melbourne Parku by teoreticky mohlo dojít na čistě české finále. Souboj o titul se může nést po vzoru sester Williamsových - nastoupit proti sobě mohou dvojčata Plíškova.

Kristýna se do hlavní soutěže prokousala kvalifikací, ale respekt neměla ani z juniorské světové dvojky a nejvýše nasazené Timei Babosové z Maďarska. Vysoce favorizovanou soupeřku udolala 6-4 4-6 7-5 a je senzačně v semifinále.

Nyní na ni čeká talentovaná Britka Laura Robsonová. Patnáctiletá tenistka, jež letos sbírala zkušenosti na Hopman Cupu po boku Murraye, ve čtvrtfinále ztratila jediný game a proti české tenistce bude favoritkou.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
čtvrteční výsledky juniorů (28. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kar. Plíšková (6-ČR) - Gavrilovová (3-Rus.) 6-1 7-5
Kris. Plíšková (ČR) - Babosová (1-Maď.) 6-4 4-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavé, zajímavé... Má k nim někdo nějaké podrobnější informace (resp. ví o nich někdo něco kromě toho, že existují?:) - to je totiž můj rozsah znalostí)?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Holky super, koukal jsem na liveko a byl to docela boj,hlavně proti madarce..
Ale chtěl bych česke finale.) jsou to kočky docela, tenis uměj, parada:)Takovou slečnu bych bral:)
Reagovat
smazaný uživatel
jsou super, mega, mám radost! držím pěsti do finále!! pojďme pojďme!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dost šokující je to, že jim za dva měsíce bude 18 a hrají teprve první (a poslední) grandslamovou juniorku. Proti pravidelně se účastnícím šestnáctkám velké zpoždění. Ty nejdůležitější roky pro nastartování úspěšné tenisové kariéry zřejmě poněkud proflákaly.
Jó Nicol, to byla v 17-18 letech jiná klasa (skoro 120 týdnů v Top 15). Škoda.
Reagovat
Tenvi
A není právě v tom zakopaný pes?? Nikol byl v jejich věku TOP hráčka. Kdyby ses zeptal tenisové široké veřejnosti, kdo je to Nicol Vaidišová, tak patrně "nečeský" fanoušek by měl celkem problém ti odpovědět, jelikož kde je celá slavná Nicol teď? Už i já jsem přestal sledovat její katastrofální žebříčkový propad.

Sestry Plíškovy nejsou tak vidět, ale kdyby se účastnily častěji turnajů, věděl by o nich dle mého názoru každý český fanoušek. Ale jde jim o to? Třeba mají svůj dlouhodobý tréninkový plán, který se nezaměřuje jen na krátkodobé cíle typu "do půl roku chci vyhrát turnaj WTA" Já myslím, že je jen dobře, že nespěchají a jdou po krůčcích.. mohly by totiž taky pěkně rychle spadnout (viz Vaidišová)
Reagovat
smazaný uživatel
Mužeš se podivat že oni nejen, že nic nezaspali,ale už 2 roky hrajou na itf, jedna myslim jedno nebo 2x finale, druha 2x titul, neni to takova rekata jako Nikol,ale kde je ted? Podle mě at si jedou jak chtěj, radost to tady děla každymu a každy určitě bude rad když segry pujdou do 100 a pak dal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěch jim přeju a vás nechci dráždit, ale uvědomte si fakta. Jako juniorky právě končí a konkurence na WTA turnajích je úplně jiný level. Karolína je #222, Kristýna #475.
Ta lepší by mohla mít nárok (pokud do té doby ještě něco uhraje) na kvalifikace příštích grandslamů (s minimálními vyhlídkami na úspěch), druhá zatím určitě ne.
Tenvi, že jako nehrajou moc na turnajích? Karolína jich má v rankingu 19 a Kristýna 12. Jejich problém bude spíš v malé úspěšnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Spiš mam radost, že aspon je v českém tenise nějaka nova tvař, dokonce 2. Ano napsal jsi to realisticky, nebude to jen pohadka, Nikol podle mě malokdo v brzke době napodobi,ale jak se řika, musime se radovat i z maličkosti a ne jak je posl dobou zvykem 2.kolo max 3.kolo a konec všech našich na AO... Spiš jaky mate nazor na chlapy, je někdo podle Vas kdo ma šansi se prosadit? Až na Lojdu neni o nikom vubec slyšet...
Reagovat
skott
Pliskovy nehraly juniorske grandslamy ne proto, ze by na ne nemely, ale proto, ze se ubiraji jinou cestou.Zkratka se soustredi rovnou na prechod mezi dospele a na juniorky kaslou.Ony by ani to letosni AO nehraly, pokud by dalsi tyden nebyly prihlaseny na itf-ko v Australii.Berou to jen jako spestreni na aklimatizaci.Nerikam, ze je to zarucene nejlepsi zpusob, ja osobne za takovy povazju jakysi mix - nejprve si udelat jmeno na Orange Bowlu, Eddie Herr Champs nebo jun. GS (viz. ted Robson, v nedavne dobe Pavlyuchenkova, Radwanske a dalsi) a pak pomalu zacinat s dospelym tenisem, ale cesta na vrchol vede ruznymi zpusoby.Navic ony vyrustaji u nas, nejsou od zacatku proflakle jako Vaidisova, o to to maji tezsi.Rict, ze neco promarnily na zaklade toho, ze se podivas na jejich ranking a srovnas s nekym, kdo navic pouze zazaril a zhasnul, je trapny.Jejich vysledky jsou vic nez slusne a i na AO je videt, co v takovem veku zkusenosti delaji, Babos a predevsim Gavrilova jsou vseobecne povazovany za to nejlepsi, co se v juniorkach nachazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro příznivce nově objevených tenistek zajímavá informace. Ta hůře umístěná v žebříčku zatím žádná sláva, Karolína by ale mohla nabrat další body. Co jsem koukal, do 20. týdne 2009 skoro nehrála.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist