Borecká v Tunisku poprvé vyhrála desetitisícový turnaj ITF

24. 10. 2010, 08:50
Aktuality 0
ITF MONASTIR - Devatenáctiletá rodačka z Brandýsu nad Labem Martina Borecká v Monastiru získala premiérový titul z okruhu ITF. Talentovaná Češka v Tunisku vůbec poprvé postoupila dál než do čtvrtfinále a nakonec po finálové výhře 7-5 6-1 nad čtvrtou nasazenou Slovenkou Janou Čepelovou turnaj dotovaný deseti tisíci dolary vyhrála.
Profily hráčů
Martina Borecká

Martina Borecká na okruhu ITF objíždí především turnaje s nízkou dotací 10 tisíc dolarů, přesto až do tohoto týdne byla maximálně ve čtvrtfinále. Své maximum překonala až v tuniském Monastiru, kde poprvé v kariéře vyhrála pět zápasů v řadě a dokráčela si až pro premiérový titul.

Ve finále devatenáctiletá rodačka z Brandýsu nad Labem porazila čtvrtou nasazenou Slovenku Janu Čepelovou 7-5 6-1. V žebříčku, ve kterém má nyní 12 bodů a patří jí 917. místo, své konto zdvojnásobí a o zhruba 50 pozic vylepší své dosavadní maximum. Posunout by se měla na k 750. příčce.

- ITF MONASTIR (Tunisko, tv. povrch, 10.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Borecká (ČR) - Čepelová (4-SR) 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist