Borg změnil svůj tip na vítěze Wimbledonu

6. 7. 2008, 14:07
Aktuality 6
Pětinásobný wimbledonský šampion Björn Borg změnil svůj názor na vítěze letošního ročníku. Po nedávno minulém French Open, kde Nadal Federera rozdrtil, se Borg vyjádřil, že považuje Španěla za favorita i ve Wimbledonu. V průběhu londýnského grandslamu ale svůj názor změnil.
Profily hráčů
Federer Roger, Borg Björn

Po shlédnutí skvělých výkonů obou hráčů na travnatém grandslamovém turnaji říká: "Roger hraje dokonalý tenis. Před turnajem jsem tipoval Nadala, za poslední rok se zlepšil, ale jestli bude hrát Roger jako doposud, bude těžké ho porazit", říká Borg.

Poslední tenista, jenž vyhrál French Open i Wimbledon v jedné sezoně se tak vyjádřil ještě než Federer v semifinále hladce přešel přes Marata Safina.

Borg pochválil i Nadala: "Na trávě se úžasně zlepšil". A ke Španělově triumfu v Queen's Clubu dodal: "Vypadal jako by na trávě hrál už měsíc, já jsem nikdy nebly schopen přeorientovat se z antuky na trávu tak rychle".

"Roger hrál v Paříži špatný zápas, ale tady je jako doma. Pokud budou hrát finále, budu tam a věřím, že uvidíme podobně úžasné finále jako loni", říká Borg.

Borg řekl, že oba hráči jsou stejně hladoví - Nadal po výhře jiného grandslamu a Federer po zisku šesti titulů v řadě a tím i rekordu ve wimbledonské moderní éře. Federer chce navíc útočit na Samprasův rekord v celkovém počtu grandslamových titulů.

"Myslím, že Roger se cítí velice sebevěomě. Dá se to vyčíst z výrazu jeho tváře, způsobu jakým se pohybuje a trefuje údery", tvrdí Borg a dodává: Když Roger vyhraje pošesté, budu za něho velmi šťastný, protože on není jen obrovský šampion, je i skvělý člověk.

TenisPortal.cz, thenews.com, Václav Navrátil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
mario ty kkt rikas ze sou nekteri priposrani a sam si posrany z toho spanela.. tak mlc pyco
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa! V semifinale nehral Rafa moc dobre, ale ostatni zapasy byly excelentni. Jestli bude hrat Rafa jako do ctvrtfinale verim mu tak 65 : 35 %. Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Borgu,Nadal je jako ty v roce 1980,vítězství na Roland Garros a ve Wimbledonu umíte jen vy dva,v životě to nedokázal ani Federer,s kterého jsou někteří připosraní!VAMOS RAFA!
Reagovat
smazaný uživatel
mně se zdá, že je tady někdo připosranej z Rafy... :) kam se hrabe v úspěších na Federera !
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se na něho může hrabat když je o šest let mladší!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pokial borgovi "vyjde" tip rovnako ako pred mesiacom, budem len spokojny =D federer mi teraz pride o cosi nachylnejsi k chybam pri sieti, od zakladnej porazit rafu znamena hrat proti betonovej stene, rafa zlepsil backhand a prechod z defenzivy do utocenia, roger mi pride zase oproti predoslemu roku lepsi od zakladnej ciary, bude to zaujimava battle, minule mal rafa problemy s kolenom a predsa uhral tesny zapas, teraz ak ho nebude nic trapit ma realnu sancu.. VAMOS RAFA!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist