Bouzková a Martincová v Torontu prošly kvalifikací turnaje WTA 1000

7. 8. 2022, 23:50
Aktuality 16
WTA TORONTO - České tenistky byly v kvalifikaci turnaje WTA 1000 v Torontu stoprocentní. Dvoukolovým sítem v Kanadě prošla ve formě hrající Marie Bouzková, která si dnes poradila s wimbledonskou semifinalistkou Němkou Tatjanou Mariaovou, i Tereza Martincová, jež zvládla duel s domácí outsiderkou Marinou Stakusicovou. Do hlavní soutěže vstoupí zápasy proti favortikám.
© Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Marie Bouzková si v červenci zahrála čtvrtfinále Wimbledonu a před sedmi dny v pražské Stromovce získala první titul na okruhu WTA. Tento týden se vzdala startu ve Washingtonu, aby se v klidu přesunula do zámoří a připravila se na kvalifikaci prestižního turnaje v Torontu.

A udělala dobře. 24letá Češka v Kanadě potvrdila svou skvělou formu a dvoukolovým sítem bez větších potíží prošla. Po Řekyni Valentině Grammatikopoulouové si poradila i se svou neoblíbenou soupeřkou Tatjanou Mariaovou

Bouzková porazila semifinalistku letošního Wimbledonu 7-5 6-3, když jediný servis neudržela až za stavu 5-2 ve druhém setu, kdy podávala na vítězství. O jedenáct let starší Němku zdolala až na 5. pokus a připsala si 11. výhru z posledních 12 zápasů.

V roce 2019, kdy tenistky v Torontu hrály naposledy, Bouzková kvalifikací rovněž prošla a nakonec se přes Fernandezovou, Stephensovou, Ostapenkovou a Halepovou dostala do svého největšího semifinále. Až v něm neudržela vedení proti Sereně Williamsové.

Do letošního ročníku Bouzková vstoupí souboje s vítězkou letošního Wimbledonu Kazaškou Jelenou Rybakinovou (h2h 0-2).


Tereza Martincová hrála ještě v pátek v americkém San José, o 48 hodin později už slaví zdárně zvládnutou kvalifikaci v Kanadě. Po výhře nad Američankou Eminou Bektasovou si poradila i s domácí Marinou Stakusicovou. Sedmnáctiletou Kanaďanku zdolala 6-4 4-6 6-1.

27letá Martincová potvrdila skvělou úspěšnost v kvalifikacích podniků WTA. Od října 2020 v ní začínala podvanácté a podeváté se stala úspěšnou absolventkou. 

V prvním kole hlavní soutěže vyzve olympijskou vítězku z loňského Tokia Belindu Bencicovou ze Švýcarska (h2h 0-3).

Hlavní soutěž Rogers Cupu si tak zahraje pět českých tenistek. Los proti sobě poslal hned v 1. kole dvě žebříčkově nejvýše postavené Češky a členky Top 20 - grandslamovou šampionku Barboru Krejčíkovou a bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou. Petra Kvitová začne proti Američance Alison Riskeová-Armitrajové.

Titul z roku 2019 obhajuje domácí Bianca Andreescuová, z bývalých šampionek startují ještě Švýcarka Belinda Bencicová a trojnásobná vítězka Američanka Serena Williamsová. Ve startovním poli nechybí ani světová jednička Iga Šwiateková z Polska

• WTA 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.697.250 dolarů
nedělní výsledky (07. 08. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Bouzková (1-ČR) - Mariaová (15-Něm.) 7-5 6-3
Martincová (8-ČR) - Stakusicová (Kan.) 6-4 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
r176
Tereza Martincová hrála ještě v pátek v americkém San José, o 48 hodin později už slaví zdárně zvládnutou kvalifikaci v Kanadě.
a do toho ještě stihla druhé kolo ve washingtonu smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Maruška výborně, první brejk je na světě. Jentak dál.smilesmilesmile
Reagovat
Marie9
Bohužel, první set jde za Rybakinou. Hraje velmi útočný, agresivní tenis, navíc se může opřít o podání. Maruška chvílema nevěděla čí je, přesto příkladně bojovala, odvrátila tři mečboly, ale stejně to nestačilo. Ale ještě není konec, jedeme dát.smilesmilesmile. A už mlčím.
Reagovat
Marie9
Marjánko, Ty bojovnice, to je paráda. Já vím, ještě není konec, ale zkus to, děvče.smilesmilesmile
Reagovat
misa
Z bojovnosti Bouzkové by si mnohé tenistky mohly vzít příklad.
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Marie9
Přesně tak.smile
Reagovat
Marie9
Konec.smileMaruška zaslouží absolutorium za bojovnost, to se jen tak nevidí. Tak zase někdy příště, Tobě budu fandit vždycky.smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-glosa-nedustojny-konec-venus-williamsova-zaziva-smutny-zaver-kariery-ktery-nema-zapotrebi-3524454
Reagovat
Vlk-v-trave
Clanek, ktery ma za cil komentare pod nim...
Reagovat
lars
to je tvuj 1. komentar na TP od AO22 ? :)
Reagovat
Vlk-v-trave
ne:)
Reagovat
Blondie
Proč není preview? :( miluju preview.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
mám dovolenou a beru jen tři dny v tomto týdnu, takže by to nebylo konzistentní, Cincinnati ale pokrývám sám, takže vše bude :)
Reagovat
Blondie
Jo tak :-) užijte si ji!

#milujemepreview!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist