Bouzková je ve finále dívčího US Open

6. 9. 2014, 19:24
Aktuality 28
Český tenis má šanci na titul z letošního US Open. Šestnáctiletá Marie Bouzková bude po dnešní výhře v semifinále nad Američankou Caroline Dolehideovou 6-3 6-1 usilovat o triumf ve dvouhře juniorek. Do finále se v New Yorku dostala jak třetí česká juniorka v historii.
Marie Bouzková

Nenasazená Bouzková cestou do finále ve Flushing Meadows vyřadila mimo jiné ve 2. kole turnajovou dvojku Julii Ostapenkovou z Lotyšska a další dvě nasazené soupeřky. Poprvé v kariéře si zahraje finále dvouhry v juniorské soutěži na grandslamovém turnaji. V červenci hrála finále čtyřhry ve Wimbledonu, ale s Maďarkou Dalmou Galfiovou prohrály.

"Je to super, vůbec jsem to nečekala. Každý zápas si užívám. Strašně moc to pro mě znamená. Na tenhle turnaj jsem se zvlášť připravovala a bylo to cílené, abych tady hrála dobře," řekla ČTK a Radiožurnálu Bouzková, která na předešlých juniorských granslamech čtyřikrát vypadla v 1. kole.

Většinu soupeřek porazila pražská rodačka díky vyrovnané hře - dobrému pohybu a servisu a přesným i agresivním úderům. "Chci hrát celodvorcový tenis i agresivně, vlastně všechno," uvedla hráčka, která trénuje často v Americe.

Soupeřkou Bouzkové ve finále bude devátá nasazená Anhelina Kalininová z Ukrajiny, s kterou loni na US Open prohrála v 1. kole. "Dost míče střílí a hraje rychle, na to musím být připravena. Loni to bylo vyrovnané, ale nebyla jsem moc rozehraná. Teď rozehraná jsem,, tak jí to snad oplatím."

Do finále se v juniorkách před Bouzkovou na US Open dostala naposledy Barbora Záhlavová-Strýcová, která v roce 2002 prohrála s Ruskou Marií Kirilenkovou. Andrea Holíková neuspěla v boji o titul v roce 1985 proti Italce Lauře Garronelové. "To bych byla průkopník, kdybych vyhrála. To by bylo super," řekla Bouzková.

Z českých tenistek vyhrála dívčí grandslam naposledy Kristýna Plíšková ve Wimbledonu 2010, její sestra Karolína triumfovala v témže roce na Australian Open. Před třemilety v Melbourne zvítězil Jiří Veselý soutěži chlapců.Loni byla Kateřina Siniaková ve finále Australian Open a s krajankou Barborou Krejčíkovou vyhrály pak tři grandslamy ve čtyřhře. Markéta Vondroušová letos byla v semifinále Roland Garros a Wimbledonu, v Paříži si navíc zahrála finále čtyřhry.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
tommr
doufám, že udělá i ten poslední krok. Ve finále bude hrát proti turnajový devítce ukrajinský hráčce Kalininový. Když dokázala deklasovat dvojku tak si snad s devítkou taky poradí ... :)
Reagovat
freeteepek
Je otázka, jestli ta devítka předtím nedeklasovala jedničku:-)
Reagovat
PetaM
Ne ne, ta deklasovala jen 3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
ta její ukrajinská protivnice je už hráčka první třístovky.. ale Maruška je, zdá se, šikovná, tak třeba to dá. Už několikrát překvapila. Tak ještě jednou, pojď :-)
Reagovat
Fandina
Tak moc držím palce Maruško do finále. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Titan
V šestnácti už má vyhrávat hlavní soutěže GS, ne juniorky. Juniorky jsou pro děti mlékem živené...;-)
Reagovat
PH94
Tak to zas nebudeme přehánět...:)
Reagovat
tommr
doufám, že si to nemyslel vážně. Doby kdy mohly GS vyhrávat juniorky jsou už asi definitivně pryč. Dneska na GS vládnou spíš třicátnice ...
Reagovat
PH94
Přesně :)
Reagovat
Titan
Nemyslel, ale věřím v návrat doby, kdy přijde nějaká nová Hingisová...:-)
Reagovat
PH94
Paráda! Snad zítřejší finále už bude se streamem jinak at jdou do prdele...
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus http://live.shiftyland.net; podle všeho tam běželo už i dnešní utkání.
Reagovat
Fandina
díky za odkaz :-)
Reagovat
PH94
Díky moc :)
Reagovat
pockerface
tak holky v juniorkách by Vám to šlo,ale ještě to přetavit pak v ženách.Do holek Plíškovic,Smitkové atd. se taky vkládali velké naděje i když letos se trochu rozjely,tak snad to bude mít vzestupnou tendenci.Bouzkové přeji úspěšné finále a za 2-3 roky dobrý vstup do kategorie žen.
Reagovat
Jan
Ono se to nějak přetaví, pořád máme v ženách po USA nejvíce tenistek v top 100, v mužích je to horší.
Reagovat
pockerface
to jo.Ve 100 je jich dost,ale přál bych nějaký,aby vyletěla v 18 jako Bouchard,Bencic,ale aby nedopadly jako N.Vaidišová.V 21.letech vyhoření.Tak snad se to jednou nějaký povede.Potenciál by tam byl.
Reagovat
Jan
Já bych netlačil na pilu. Jak říkal její otec, hlavně, ať ji to baví. A pak to buď půjde nebo ne, však on se ten svět nezboří.
Reagovat
smazaný uživatel
a v zaloze je vzdycky ten snatek s wimbledonskym vitezem.. ;-)
Reagovat
Jan
No právě :) Proč by se měla honit s tenisem :)
Reagovat
smazaný uživatel
hraj vsechno a pojd! :-))
Reagovat
VlS
Můžu pojď, pojď, pojď?
Reagovat
Fandina
VlS nebylo to na mě, ale nesmíš, mám na to patent ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
muzes, jsem majitelka vlakna.. :-)
Reagovat
VlS
Dík, Maruško POJĎ, pojď, pojď, pojď
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
trochu vazneji, je docela potesujici, ze se takovahle tkanicka dokaze cilene pripravovat na konkretni turnaj a je pak uspesna. Prala bych ji moc, aby se v zaveru nezauzlovala.. :-)
Reagovat
VlS
Já jsem takovej malej českej pesimista vzhledem k prohlášením v novinách všech forem (tv,tisk,web).
Prohlásit po ůspěchu, jak jsem se připravoval nic nestojí. Když to prohlásíš předem a uspěch nepřijde, tak jsou dvě varianty:
ta lepší - ani pes po tom neštěkne
ta horší - jsi za troubu s velkými usty.

Každopádně jí přeju titul a rychlej přechod do wta, tam se pak holt ukáže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist