Bouzková kvůli nemoci v Guadalajaře končí, ke čtvrtfinále s Garciaovou nenastoupí

14. 9., 00:04
Aktuality 40
WTA GUADALAJARA - Marie Bouzková (26) měla na pětistovce v mexické Guadalajaře absolvovat své teprve čtvrté letošní čtvrtfinále, ale kvůli nemoci k utkání nenastoupí. Do semifinále tak bez boje postupuje bývalá světová čtyřka Caroline Garciaová (30), která zabojuje o své první finále po roce a půl proti Polce Magdaleně Frechové (26). O druhé místo ve finále svedou souboj Kolumbijka Camila Osoriová (22) s Australankou Olivií Gadeckou (22).
Marie Bouzková o semifinále v Guadalajaře nezabojuje (© ULISES RUIZ / AFP)

Garciaová – Bouzková / bez boje

Marie Bouzková si v úvodních dvou kolech na probíhající pětistovce v oblíbeném dějišti suverénně poradila s kvalifikantkami ze druhé stovky žebříčku Alexandrou Ealaovou a Lucreziou Stefaniniovou a mohla i při pátém startu v Guadalajaře napříč všemi úrovněmi projít minimálně do semifinále.

Pražská rodačka však ke čtvrtfinálovému utkání s Caroline Garciaovou, s níž vyhrála všechny čtyři předchozí souboje, nenastoupí. Důvodem je podle informací CANAL+ Sport CZ/SK nemoc. Mezi nejlepší osmičku se Bouzková v aktuální sezoně dostala teprve počtvrté a v posledních dvou případech to dotáhla vždy do finále.

Bývalá světová čtyřka Garciaová bude o své první finále po roce a půl usilovat proti v životní formě hrající Magdaleně Frechové, které může vrátit porážku z letošního Australian Open. Šestadvacetiletá Polka si posedmé v kariéře, z toho počtvrté za poslední tři měsíce a poprvé na podniku WTA 500, zahrála čtvrtfinále a nezastavila se ani v něm.

Devatenáctiletou přemožitelku nasazené jedničky Jeleny Ostapenkové Kanaďanku Marinu Stakusicovou porazila 6:4, 6:3 a podruhé a poprvé na tvrdém povrchu postoupila do semifinále. Jejím maximem je finále z letošního Livesport Prague Open na antuce.

Trevisanová – Gadecká 2:6, 6:3, 1:6

První semifinalistkou se stala Olivia Gadecká, která v Mexiku zvládla i své premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour. Mladá australská kvalifikantka porazila 6:2, 3:6, 6:1 Martinu Trevisanovou a už jen jeden krok ji dělí od debutu v TOP 100.

Dvaadvacetiletá Gadecká před akcí v Mexiku zaznamenala na hlavním okruhu jen čtyři vítězství, všechna na domácí půdě. Bilanci s hráčkami TOP 100 měla velmi nelichotivou 2:25, přičemž jedna ze dvou výher byla navíc po skreči soupeřky.

Nyní v Guadalajaře však přidala už tři výhry a všechny proti členkám elitní stovky. V prvním kole vyřadila bývalou vítězku US Open (2017) a 63. hráčku světa Sloane Stephensovou, ve druhém porazila bývalou finalistku Australian Open (2022) a 11. hráčku světa Danielle Collinsovou a naposledy se nezastavila ani na 99. hráčce světa a semifinalistce Roland Garros (2022) Trevisanové.

"Jen jsem si tady chtěla dát šanci odehrát několik dobrých zápasů. Teď jsem na sebe moc pyšná, jak hraju a zvládám těžké souboje," usmívala se Gadecká po životním úspěchu.

Osoriová – Rachimovová 7:6, 6:2

V semifinále Gadecká vyzve Camilu Osoriovou (H2H 0:0). Dvaadvacetiletá Kolumbijka porazila 7:6, 6:2 Rusku Kamillu Rachimovovou, jež minulý týden na stejném místě ovládla podnik nižší kategorie WTA 125k, vyhrála i třetí vzájemný duel a podeváté v kariéře postoupila do semifinále.

"Je to úžasný pocit postoupit tady v Mexiku do semifinále. Cítím se tu doma, fanoušci se mnou oslavují každý bod. Doufám, že to tak vydrží i v dalším kole a všechny vás tu uvidím," pochvalovala si Kolumbijka Osoriová přízeň mexického publika.

V sobotu bude vítězka dvou turnajů na antuce usilovat o páté a dosud největší finále.


Výsledky turnaje WTA 500 v Guadalajaře


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

40
Přidat komentář
misa
Lepší nemoc než zranění (pokud to není něco ve stylu Lucky Šafářové z let 2015/16 nebo 18)... Maruška se dá dohromady a v Asii snad ještě nějaký turnaj odehraje.
Guadalajaru tak opouští bez prohry :)

Už třetí rok v řadě má v září nějaké zdravotní problémy - v roce 22 naražené zápěstí po pádu, loni zraněný přitahovač stehenního svalu a letos nějaká nemoc :(
Reagovat
misa
Hlavně ať se pořádně uzdraví a návrat po nemoci neuspěchá. Bodů má celkem dost, její letošní bodový zisk by jí už mohl za příznivé konstelace stačit na udržení top 50.
Reagovat
JohnB
Aspoň nikoho nenabonzuje...
Reagovat
Blondie
hihihihihihihihihihi
Reagovat
tommr
Katastrofální sezona z pohledu českých hráček dál pokračuje. Došlo už i na Bouzkovou která se odhlásila z Guadalajary ...

Konec kariéry: Kvitová (rodinné důvody), Havlíčková (nejasné důvody) ...
Dlouhodobé potíže: Muchová (operace), Vondroušová (operace), Karolína Plíšková (operace), Martincová (operace), Bartůnková (doping), Brenda Fruhvirtová (nejasné důvody) ...
Střednědobé potíže: Krejčíková (nemoci, zranění), Šalková (zranění), Valentová (zranění), Samson (zranění), Bejlek (zranění), Nosková (nejasné důvody) ...
Krátkodobé potíže: Bouzková (nemoc), Siniaková (zranění) ...
Totální ztráta formy: Linda Fruhvirtová (nejasné důvody) ...

Vůbec by mě nepřekvapilo kdyby se turnajů v Číně nezúčastnila žádná Češka ...
Reagovat
muster
+ Kristýna Plíšková ( přerušení kariéry)
Reagovat
Pergolek
Přerušení? Co ta chce hrát? I kdyby trénovala během těhotenství, tak by ji porazila i kdejaka juniorka na ITF turnaji. To není hráčka, ale dřevačka. Pro ni je největší životní úspěch, že sehnala fotbalistu, který ji nabouchal a tak se doživotně zajistila, až ji bude platit v budoucnu alimenty a odevzdá polovinu majetku.
Reagovat
tommr
Kristýna skončila už v roce 2021 ...
Reagovat
com
tak to uz by ji mohla skoncit materska a hura na turnaje
Reagovat
muster
a místo ní na mateřskou Karolína
Reagovat
ladinec
Konečně si přiznejte co všechno způsobilo kovid očkování a vy s nimi bo jste také podlehli. Čest výjimkám . Unavení zdravotníci nacvičovali hovadiny......
Reagovat
ladinec
Ovečky budíček
Reagovat
Pergolek
Dobrý den, uběhlo pár dní od frašky ve Valencii, stále vás rozesmívá duo Odvrátil a Machýrek? Duo klaunů roku Odvrátil a Machýrek
Reagovat
HAJ
Ach jo. Čeští tenisté a tenistky jsou letos jeden veliký lazaret.
Reagovat
bardunek666
To je tak, když si pochvalujeme dobrý los a šance na titul. Achjo
Reagovat
com
na titul ji nikdo neveril ale do finale se dostat mohla smile
Reagovat
PetaM
Koukám, že vám Marie dost narušila plány.
Reagovat
com
a to tam nemohla nastoupit a zkusit par vymen aspon jako Machac
Reagovat
Stippy
Tak já tomu fakt nerozumim: je ta Gadecká češka nebo australanka?
Reagovat
vavrinec
Ona není Gadecká, ona se jmenuje Olivia Gadecki. Australanka. Je úžasné, když po přechýlení není vůbec jasné, jaké je původní nepřechýlené jméno. Archaizmus, který by měl co nejdříve vyhynout.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Založme Spolek za odstranění úchylného přechylování v jazyku českém.
Reagovat
sojka1
vzdyt ses tady hroutil z Vondrouše.... ;-) :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
u českých jmen zůstat může, pokud se ho nezbaví dotyčná osoba.
Reagovat
vavrinec
Jsem pro. A začít by se mohlo tím, že každý člen spolku zašle každý den ošklivý mail majiteli Tenisportálu, aby přestal redaktory nutit k přechylování !
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Nenela
Vis kolik jsem jich uz poslala? Nikdy jsem nedostala zadnou reakci. Zbabelec
Ale jo, do spolku jdu s vami
Reagovat
vavrinec
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
muster
nemělo by být teda správně Gadeckiová
Reagovat
Stippy
Tak už jsem se zorientoval. No, je to česká židovina Gadecká. Držím jí palce.
Reagovat
vavrinec
To jste se moc nezorientoval. Je ukrajinsko-polského původu. Proto Gadecki, nikoliv Gadecká. Jak jste přišel na to, jakého je náboženského vyznání fakt netuším, nikde to neuvádí.
Reagovat
zfloyd
české tenistky tak nemocné drtí zdravé , počtem
Reagovat
Blondie
Reagovat
lvicek
Za to může zcela jistě tommruv "katastrofický komentář", který tak kromě narození chudáka malého Petříka ještě poukazoval na jedinou zdravou Marušku a Katku! Tak se můžeme těšit, s čím se vytasí ještě Katka do konce roku.
Reagovat
alcaraz.dva
Tommr tady predvedl muzsky koncept katastrofy..No...muži jsou z Marsu, ženy z Venuse
Reagovat
Mony
Každopádně už s předstihem získává titul "Pancíř roku".
"Skleněnku roku" si netroufám tipovat
Reagovat
Mony
Jinak kdo letos ještě drží a hrál alespoň kvaldu na GS, jsou kromě Katky ještě Flinda,Klinda ,Knutson a Palicová
Reagovat
lvicek
Chces i na ne uvalit kletbu?
Reagovat
Mony
Jen to ne
Reagovat
SydneyOpen
To fakt není normální sezóna taková šance na pětistovce....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist