Bouzková má první výhru po nemoci. Premiéru v Japonsku začala vydřeným skalpem domácí outsiderky

DNES, 07:51
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Marie Bouzková (26) se dočkala svého prvního vítězství po měsíci a zdravotních problémech. Svůj první kariérní turnaj na japonské půdě odstartovala vydřenou výhrou 7:6, 2:6, 6:3 nad domácí outsiderkou Mojukou Učidžimaovou (23) na podniku WTA 250 v Ósace. O jubilejní 20. čtvrtfinálovou účast a pátou v letošní sezoně bude usilovat proti kvalifikantce Aně Bogdanové (31).
Profily hráčů
Marie Bouzková se rvala o postup téměř tři hodiny (© ČTK / imago sportfotodienst / Juergen Hasenkopf)

Bouzková – Učidžimaová 7:6, 2:6, 6:3

Marie Bouzková je v Ósace jedinou českou zástupkyní a absolvuje zde svůj premiérový turnaj na japonské půdě. Pražská rodačka se před týdnem ve Wuhanu vrátila po téměř měsíční pauze způsobené nemocí, kvůli níž nenastoupila ke čtvrtfinále v oblíbené Guadalajaře.

Zatímco na čínské tisícovce vypadla hned v prvním kole po porážce s Veronikou Kuděrmetovovou, v Ósace si na úvod poradila s domácí nadějí Mojukou Učidžimaovou. Jako favoritka však na kurtu nepůsobila, o vítězství se rvala téměř tři hodiny a získala o sedm míčů méně.

V prvním dějství, které trvalo přes hodinu, nedotáhla náskok 5:2 a nakonec jej urvala až po odvráceném setbolu poměrem 8:6 v tie-breaku. Ve druhé sadě získala pouhé dvě hry a v té rozhodující musela ve všech třech úvodních gamech na servisu likvidovat brejkbol. Přesto podání neztratila a vypracovala si náskok brejku a duel uzavřela už za stavu 5:3 na returnu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

V letošní sezoně odehrála 20 turnajů, zapsala na nich dohromady jen 21 vítězství a pouze na pěti akcích porazila více než jednu soupeřku. I tak v aktuálním roce dokázala dvakrát dojít do finále, konkrétně na hardové pětistovce ve Washingtonu a ještě na menším antukovém podniku v Bogotě.

Nyní má na dosah své jubilejní 20. kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Letos postoupila mezi nejlepší osmičku jen čtyřikrát. Nasazená čtyřka se střetne ve druhém kole s kvalifikantkou Anou Bogdanovou. S Rumunkou prohrála oba předchozí souboje.

Bouzková se v japonské metropoli představí také v deblové soutěži. Její parťačkou bude Kolumbijka Camila Osoriová a v osmifinále nastoupí proti Američankám Asii Muhammadové a Ashlyn Kruegerové, která obhajuje titul ve dvouhře.


Výsledky turnaje WTA 250 v Ósace

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
com
Bouzkova vydrela postup, takze v pristim kole proti rozjete kvalifikantce s kterou to ma 0:2 bude jasna prohra smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist