Bouzková po vyřazení: Cítila jsem se dobře, atmosféra byla skvělá. Ale hůř se to sešlo

31. 7. 2023, 22:39
Aktuality 28
Poprvé v kariéře se představila v roli obhájkyně titulu a ještě před zaplněným domácím publikem. Před zápasem v pražské Stromovce v rámci Livesport Prague Open se Marie Bouzková (25) cítila dobře a užívala si skvělou atmosféru, proti Rumunce Jaquelině Cristianové (25) ji ale zradil servis a hned v prvním kole vypadla. "Mrzí mě to, za rok se musím vrátit," řekla v rozhovoru pro Livesport Zprávy sympatická Češka, které nepomohla ani přítomnost bratra v roli sběrače míčků.
Marie Bouzková (© Profimedia)

Marie Bouzková loni na Livesport Prague Open získala první a zatím stále jediný titul na okruhu WTA a v pondělí tak poprvé nastoupila v pozici obhájkyně titulu. S novou roli se ale vypořádat nedokázala a s Rumunkou Cristianovou prohrála 4:6, 6:4, 4:6.

"Před zápasem jsem se cítila dobře. Nemyslím si, že by ten pomalejší začátek byl kvůli tlaku. Ale dneska se mi to nějak hůř sešlo," řekla Bouzková po brzké ztrátě šance na zopakování životního úspěchu.

Pětadvacetiletá Češka se od začátku zápasu trápila na servisu. Ztratila osm z patnácti gamů při svém podání a ve čtvrtém vzájemném duelu s rumunskou vrstevnicí poprvé prohrála. Ve třetí sadě sice vedla 3:1, ale obrat dokonat nedokázala.

"Se soupeřkou se známe dobře, věděla jsem, že takhle nějak bude hrát a že do toho půjde ještě víc. Mně ale bohužel zklamal servis. Hlavně pak za toho stavu 3:1 mi tam zase nepomohl. Ona hrála agresivněji, spadlo jí to tam a dobře to zahrála," uznala Bouzková, která nedokázala využít velké podpory publika.

"Atmosféra byla super. Během roku v podstatě nezažiju, že je publikum takhle jednostranné. Fanoušci byli neskuteční a tím, jak jsme hráli ještě později, tak jich přišlo víc. Jsem za to vděčná a teď mi nezbývá, než se vrátit příští rok a vynahradit jim to," přislíbila 39. hráčka světa.

Míčky sbíral bratr

Štěstí věčně usměvavé tenistce nepřinesl ani její bratr, který si ve Stromovce užívá roli podavače míčků a navíc provedl tradiční předzápasový los.

"Bylo to strašně vtipný. Myslím, že se to nikomu v kariéře ani nestane, že by bráška dělal los. Ani jsem o tom nevěděla, takže mě to překvapilo. Je to vzpomínka, na kterou nezapomenu a on určitě taky ne," myslí si Bouzková.

"Před zápasem jsem ho viděla jak sbírá míčky a ptala jsem se ho, jak to probíhá. Řikal, že si to užívá a tohle se mu určitě taky líbilo. A ještě tady nějaké čtyři dny bude," uvědomuje si bývalá vítězka juniorky na US Open, jež s ním v Praze dlouho nezůstane.

"Asi ve středu, nebo ve čtvrtek poletíme do Montrealu. Tam se začíná v pondělí, je to takový rychlopřesun. Aspoň využiju tenhle týden k adaptaci tam a pak mě čeká Montreal, Cincinnati a US Open," dodala k nadcházejícím týdnům.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
misa
Občas by neškodilo, kdyby se odpovědné osoby podívaly na obsah zdejších diskuzí a zamyslely se nad tím, jestli odpovídají chování rozumného člověka. Pak by třeba odsud nemuseli postupně mizet slušní diskutující, kteří mají co psát k tenisovým tématům.

Obávám se ale, že hlavním zájmem provozovatelů webu je prodej reklamy a počet kliknutí na článek.
Reagovat
NovacekTP
smile v zajetí ideologie. Je to pevné sevření. Doporučuji budovatelský film 50. léta. yousmile
Reagovat
com
bla bla bla.. To sou zas kecy Mařeno smile Atmosfera byla vynikajici, ty ses citila vynikajicne, ale ten zapas jaksi vynikajicne nedopadl.. Kde jen udelala soudruzka chybu smilesmile
Reagovat
kulhavej_kmet
Asi nebylo zrovna co nabonzovat, tak nepostoupila.smile
Reagovat
lvicek
Tady se vyrojilo takovejch trapaku...
Reagovat
NovacekTP
smile chybí mi Potápová - mě očeň skučnosmile
Reagovat
kulhavej_kmet
nápodobně Ivicek

Trapné a především ubohé bylo chování Bouzkové, když se dožadovala diskvalifikace Japonky, která kvůli tomu přišla o všechny prize money.
Reagovat
com
smile a taky je celkem trapny vypadnout v prvnim kole jako nasazena jednicka domaciho turnaje smilesmile
Reagovat
tommr
stalo se to ale i Petře Kvitový a to s mnohem slabší soupeřkou:
https://www.tenisportal.cz/livesport-prague-open/2021/wta-zeny/?draw=1
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Jistě :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano, je tady přetrollenosmile Ale oni se sami vyoutují a bude zas pohoda a klidsmile
Reagovat
NovacekTP
ideologie to je základsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je dobře, že ses přihlásil smile

Žádná ideologie, ale primitivismus a arogance je to, co tu nejen mně vadí prvořadě. Ani Fulnek, až na občasné úlety, na takové dno neklesal a je out, takže smile
Reagovat
misa
Maruška se z proher nehroutí. Když se dívám na její letošní výdělek, nemá k tomu důvod. Taky doufám v příští rok.

Krásná fotka dole smile
Reagovat
Maisterstich
Je škoda, že Marie marní svůj skutečný talent na tenisových kurtech. Je to vynikající bonzačky, práskačka. Je škoda, že už neexistuje STB, podle mě by měla potenciál být v tom nejlepší.
Reagovat
tommr
mimořádně trapnej příspěvek ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Nemá smysl "házet perly sviním".
Reagovat
smazaný uživatel
Dost ubohý. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Adept na ban.
Reagovat
Krisboy
Spíš na odbornou pomoc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To může jít klidně ruku v rucesmile
Reagovat
NovacekTP
Hm, anamnézasmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Na té fotce úplně nahoře vypadá jako Arnoštka z Osady.
Reagovat
smazaný uživatel
Napřed nastřelená sběračka a teď bratr. Střet zájmů jako prase. To už je na vyloučení z WTA!
smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
com
no neco na tom bude.. Jako rodinnej prislusnik, nebo i kamos je prece jasny, ze micky budu podavat lip, nez nekomu cizimu smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist