Bouzková postoupila po skreči soupeřky. V Soulu si zahraje o první letošní semifinále

12. 10. 2023, 06:39
Aktuality 10
WTA SOUL - Marie Bouzková (25) teprve podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. Na podniku WTA 250 v jihokorejském Soulu se ve druhém kole proti Evě Lysové (21) příliš nenadřela, po prvním hladce vyhraném setu jí německá soupeřka kvůli zdravotním potížím vzdala. O první letošní semifinále si čtvrtá nasazená Češka zahraje s Číňankou Yue Yuan.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková letos pouze dvakrát vyhrála tři zápasy po sobě, díky čemuž si zahrála osmifinále ve Wimbledonu a čtvrtfinále na 'tisícovce' v Cincinnati. Nyní je teprve podruhé v sezoně mezi nejlepší osmičkou na menší akci WTA 250 v Soulu, kde jí k tomu stačilo odehrát tři sety.

Po úvodní výhře nad Američankou Kaylou Dayovou se ve druhém kole příliš nenadřela proti Evě Lysové. Pětadvacetiletá Češka v prvním vzájemném střetnutí s o čtyři roky mladší Němkou sice za stavu 5:0 nevyužila dva setboly a přišla o podání, vzápětí ale zaznamenala čtvrtý brejk a soupeřka po následné konzultaci s fyzioterapeutem vzdala.

Čtvrtá nasazená Bouzková si o první semifinále od loňského října, kdy byla mezi čtyřkou nejlepších v mexické Guadalajaře, zahraje v dalším prvním vzájemném souboji s vyzyvatelkou ze druhé světové stovky Yue Yuan. Číňanka zatím rovněž neztratila set, snadno si poradila s Nizozemkou Arianne Hartonovou i Slovinkou Kajou Juvanovou.

29. singlistka žebříčku Bouzková ve čtvrtek zvládla v jihokorejské metropoli ještě deblové čtvrtfinále s bývalou nejlepší deblistkou světa Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Po boku zkušené Američanky stále navazuje na triumf z Pekingu, kde minulý týden slavila se Španělkou Sarou Sorribesovou zisk nejcennější trofeje ve čtyřhře.

Jessica Pegulaová pokračuje v Soulu v útoku na svůj čtvrtý kariérní triumf. Nasazená jednička a největší favoritka neztratila set ani ve druhém zápase a za 63 minut si poradila 6:3, 6:1 s Ashlyn Kruegerovou. Ve čtvrtfinále změří síly s další krajankou Claire Liuovou.

O semifinále budou v jihokorejské metropoli bojovat také Yanina Wickmayerová s Polinou Kuděrmetovovou a Emina Bektasová s Kimberly Birrellovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Soulu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
vypadá to že si Marie zajistila nasazení na AO 2024 ... smile
Reagovat
aligo
Vůbec ne... ještě se odebírají body za loňskou Guadalajaru, v race je až na 39 místě
Reagovat
tommr
máš pravdu úplně jsem zapomněl že se loni Guadalajara hrála v pozdějším termínu ... smile
Marie má ale v Soulu dobrej los a mohla by ještě pár kol udělat ...
Reagovat
lvicek
No v případě výhry by se posunula na 29. místo v race, ale min ještě příští týden budou hráčky v jejím okolí také hrát, nevím jak pak později.
Reagovat
lvicek
Myslím výhry na turnaji.
Reagovat
makro99
Marie pulku sezony odpocivala, takze si klidne může zajet pro ty Mikulassky body do Angers.. Nebo do Shrewsbury...
Reagovat
misa
Neodpočívala, ale řešila herní krizi :)
Reagovat
aligo
To by vůbec nebyl špatný nápad, ale uvidíme.
Bohužel jsou české hračky v tomhle jiné a tradičně nejezdí tam, kde jsou levné body....
Reagovat
Krisboy
No, není to sice ideální způsob postupu, ale lepší, než prohrát.
Gratuluji!
Reagovat
lvicek
Ta ilustracni fotka se ke skreci taky moc nehodi smile. Ale je fajn, ze Maruska jde dal, a at jeste nejake vyhry prida!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist