Bouzková přehrála Blinkovovou i potřetí a v Adelaide prošla kvalifikací

3. 1. 2022, 10:42
Aktuality 5
WTA ADELAIDE - Marie Bouzková na svém prvním turnaji v letošní sezoně prošla dvoukolovou kvalifikací turnaje WTA 500. V australském Adelaide nejvýše nasazená Češka po včerejší bitvě s Francescou Di Lorenzovou přehrála hladce Rusku Annu Blinkovovou, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném střetnutí.
Marie Bouzková

Marie Bouzková zahajuje sezonu v australském Adelaide, kde z pozice nasazené jedničky prošla dvoukolovou kvalifikací. 

Včera zdolala ve třech setech Američanku Francescu Di Lorenzovou, přestože ve třetím setu prohrávala 1-4 s mankem dvou brejků. A dnes už si mnohem snadněji poradila 6-2 6-4 s Ruskou Annou Blinkovovou, s níž vyhrála hladce ve dvou setech i třetí vzájemný duel.

Dnešní souboj sice začala ztraceným servisem a prohrávala 0-2, další podání už však soupeřce nedarovala a po hodině a půl mohla s úsměvem na tváři slavit první úspěšně absolvovanou kvalifikaci od ledna 2020. Od té doby v ní hrála jen dvakrát a pokaždé neuspěla.

O první výhru v hlavní soutěži po bezmála čtyřech měsících si Bouzková zahraje v souboji úspěšných kvalifikantek s Řekyní Despinou Papamichailovou (h2h 0-0), která dnes zdolala po 2 hodinách a 22 minutách boje Švýcarku Stefanii Vögeleovou.

Ve druhém kole už na vítězku čeká šestá nasazená Kazaška Jelena Rybakinová, jež zdolala ve třech setech domácí Storm Sandersovou.

V Adelaide startovala také Petra Kvitová, skončila ale hned po svém úvodním vystoupení. V prvním zápase po téměř čtvrt roce podlehla domácí divoké kartě Priscille Honové.

• WTA 500 ADELAIDE•
Austrálie, tv. povrch, 848.000 dolarů
pondělní výsledky (03. 01. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Honová (Austr.) - Kvitová (ČR) 6-7(4) 7-5 6-2
Sakkariová (3-Řec.) - Zidanšeková (Slovin.) 6:2, 0:6, 6:4
Rybakinová (7-Kaz.) - Sandersová (Austr.) 6-4 1-6 6-1
Juvanová (Slovin.) - Paquetová (Fr.) 6-4 6-2
Tomljanovicová (Austr.) - Watsonová (Brit.) 6-4 7-6(5)
Fernandezová (Kan.) - Alexandrovová (Rus.) 6-3 6-4
• Kvalifikace - 2. kolo •
Bouzková (1-ČR) - Blinkovová (10-Rus.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
To má i s kanarem.. Hezké ji vidět, jak boduje esama a volejema po servisu
Reagovat
misa
má do 1. kola pěkný los, toho by měla využít.
Reagovat
Dobry-den
Včerejší ubojovaná výhra nad zcela neznámou soupeřkou naznačovala, že Maruščino trápení z loňska bude pokračovat, ale dnešek zase dává naději, že by to nemuselo být až tak hrozné. smile Nicméně zápasy jsem neviděl, takže těžko říct.
Reagovat
tommr
hladká výhra nad nebezpečnou Ruskou potěšila ... smile
Není ovšem pravda že jde o třetí výhru Marie nad Blinkovou. Pokud vím tak jejich první vzájemnej zápas naopak jasně vyhrála Ruska ...
Reagovat
fujtajblick
taky jsem to tak našel v ofko statistikách - Guangzhou 2019
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist