Bouzková prohrála potřetí v řadě, v Abú Zabí nestačila na vítězku grandslamu Raducanuovou

5. 2., 19:57
Aktuality 7
WTA ABÚ ZABÍ - Marie Bouzková (25) skončila na turnaji WTA 500 v Abú Zabí hned v prvním kole. Česká tenistka nenašla recept na bývalou vítězku US Open Emmu Raducanuovou (21), které podlehla snadno 4:6, 1:6 a připsala si třetí porážku v řadě.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Bouzková – Raducanuová 4:6, 1:6

Marie Bouzková se po solidním vstupu do sezony, v jejímž úvodu vyhrála tři ze čtyř utkání, dostává do útlumu. Aktuálně prohrála už tři duely a pět setů v řadě.

Tři týdny po nezdaru na Australian Open, na kterém nestačila na krajanku Lindu Noskovou, neuspěla v prvním kole stejně jako před rokem ani na podniku WTA 500 v Abú Zabí. Pětadvacetiletá Češka nestačila na Britku Emmu Raducanuovou, vítězce US Open 2021 podlehla 4:6, 1:6.

Statistiky zápasu Marie Bouzková – Emma RaducanuováStatistiky zápasu Marie Bouzková – Emma Raducanuová (@ Livesport)

35. hráčka světa Bouzková v úvodu zápasu nedokázala třikrát po sobě potvrdit brejk a od stavu 4:2 ztratila nad zápasem kontrolu. Prohrála 10 z 11 následujících gamů a soutěž ve dvouhře pro ni po 83 minutách hry skončila.

Česká tenistka si může náladu ve Spojených arabských emirátech zvednout ještě ve čtyřhře, ve které se představí po boku tradiční španělské spoluhráčky Sary Sorribesové. V příštích dvou týdnech bude startovat na tisícovkách v Dauhá a Dubaji.

Jednadvacetiletá Raducanuová, jež přišla o velkou část loňské sezony kvůli operacím obou zápěstí a kotníku, si o postup do prvního čtvrtfinále od září 2022 zahraje s druhou nasazenou Tunisankou Ons Jabeurovou. Se světovou šestkou si zatím zahrála jen exhibiční zápas právě v Abú Zabí a loni v zimě ho vyhrála ve třech setech.

Do dvouhry v Abú Zabí zasáhnou ještě další dvě Češky. Čtvrtfinalistka Australian Open Linda Nosková se pokusí navázat na úspěšně absolvovanou kvalifikaci proti Veronice Kuděrmetovové a pokud ji porazí, vyzve v boji o čtvrtfinále čtvrtou nasazenou Barboru Krejčíkovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
galisj
Neví někdo co je s Brendou,že nikde nehraje?Díky....
Reagovat
Ondra979
OT: to Biatlonove MS to teda chytlo..pocasi fakt spatne, dnes zrusily treninky kvuli vetru, to bude asi nic moc, ale co se da delat, snih nastesti maji ulozeny jeste z lonska, stoji to sice ranec, ale nejak se to odjede ale tohle bude proste asi cim dal castejsi, takove nezima proste nevesti nic dobreho pro budoucnost. a jeste ke zrusene jizerske 50 - organizatori i zavodnici by se meli smirit se situaci a nehrotit to, navic ta zatez v chranene oblasti je velka, ten zavod uz je proste obrakce a to neni dobre, takze je vlastne dobre pro prirodu, ze se to letos nejede..je to tak lepsi
Reagovat
Kandinsky1
Dobrej világoš
Reagovat
Dobry-den
Marie z nějakého důvodu není konkurenceschopná podobně jako na začátku minulé sezóny. :(
Tenis úplně o ničem. Servis neexistuje. A kde je ta její pověstná obrana? Dneska by prohrála i se Šalkovou.
Reagovat
Ondra979
hm neni to dobre..nemyslim si,ze ma treba na top 20, ale urcite ma na vic nez co hraje ted..snad se zase zvedne, chce to hrat to co ji sedi, teda zacit z obrany a nehrotit to..to pak k nicemu nevede
Reagovat
Astarin
Třeba se zase zvedne ve Wimbledonu ????
Reagovat
com
Lindicka si v kvalde nahrabala pres 20 bodu a Bouzkova do kvaldy nakonec nemusela a nema nic
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist