Bouzková s Haddadovou Maiaovou prohrála po tři a půl hodinách a v Torontu končí v prvním kole

7. 8., 20:46
Aktuality 20
WTA TORONTO - Marie Bouzková (26) s Beatriz Haddadovou Maiaovou (28) i ve čtvrtém vzájemném utkání získala první sadu, ani tentokrát ale nedokázala zápas dovést do vítězného konce a potřetí prohrála až v tie-breaku rozhodujícího setu. Česká hráčka na tisícovce v Torontu podlehla nasazené Brazilce 7:5, 2:6, 6:7 a stejně jako před dvěma lety končí v Kanadě hned po úvodním zápase.
Haddadová Maiaová porazila Bouzkovou v tie-breaku třetího setu. (@Profimedia)

Haddadová Maiaová – Bouzková 5:7, 6:2, 7:6

Marie Bouzková přijela na tisícovku do Toronta po velmi vydařeném turnaji WTA 500 ve Washingtonu, kde prošla až do finále a v boji o titul podlehla ve třech setech Španělce Paule Badosaové. V Kanadě si semifinalistka z roku 2019 však ani napočtvrté neporadila s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou a stějně jako před dvěma lety končí v Kanadě hned po úvodním zápase.

Bouzková v úvodním setu dvakrát ztratila servis a s Brazilkou prohrávala už 3:5. Od té chvíle však přestala chybovat, byla více aktivní a díky zisku čtyř her v řadě otočila vývoj první sady. Češka při podání soupeřky využila hned první setbol, a i ve čtvrtém vzájemném zápase získala úvodní dějství. Ani jedno z předchozích tří utkání však nedotáhla do vítězného konce.

I v druhé česká hráčka ztratila dvakrát podání, tentokrát se ale k obratu nedostala. Brazilka ani jednou nezaváhala na servisu, a i čtvrtý společný souboj dotáhla do rozhodujícího třetího setu.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Ten probíhal podobně jako úvodní set. Bouzkové se nepovedl začátek a po dvou ztracených servisech prohrávala 3:5. V desáté hře odvrátila při podání Brazilky mečbol a stav srovnala. Potřetí jejich vzájemný zápas musel rozhodnout až závěrečný tie-break. V něm Bouzková získala pouze jediný bod a s kanadskou tisícovkou se znovu po dvou letech loučí po třísetové porážce v prvním kole. Češka tak proti Brazilce ani tentokrát nedokázala využít vedení 1:0 na sety a i čtvrtý vzájemný duel prohrála po třísetové bitvě.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Torontu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

20
Přidat komentář
jackiec
Pá pá Bonzáková ????
Reagovat
asgard33
Pegula sice nehraje nic oslnivého a neoplývá kreativitou,ale nakonec jí to stačilo. Že bude proti Podoroský důslednější a vytrvalejší ve výměnách beru jako samozřejmost. Konzistence byla celkově o 10 puntíků lepší,t.p. 77 ku 67.
Reagovat
com
Du, tak za me fandete Karoline, az to tam bude kolem jedny rano strilet do Pegule smile
Reagovat
Otmar
Svým způsobem mi dnes Marušky bylo líto. 3,5 hodiny dřiny, dostala se z prohraných setů, vydřela TB...tam švihla jako první dvojchybu a všechno šlo do kopru. Já vím, že nebyla lepší hráčkou, ale stejně.......
Reagovat
misa
Tiebreak vybojovala Brazilka, která podávala za stavu 6-5 pro Marii... Ze 40-0 pro Haddad se Marii ještě povedlo přiblížit na skóre 40-30, ale ke shodě se už bohužel nedostala.
Reagovat
Otmar
Měl jsem na mysli spíš stavy 3:5 v prvním a třetím setu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě že ne po 4,5h
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky se divím, že Maruška nevyhrála celkově víc míčů.
Reagovat
Dobry-den
Aspoň na esa vyhrála.
Reagovat
misa
Tak dlouhý zápas snad nikdy nehrála, ale např. v loňském finále Nanchangu prohrála Marie s Katkou Siniakovou po 3 h 32 min a vyhrála o 11 míčů víc (123 -112). Ještě to okořenila dvěma ztracenými tiebreaky a třemi nevyužitými mečboly
Reagovat
misa
Haddad Maia je pro Marii hodně těžká soupeřka - je dostatečně aktivní, moc nechybuje, ani při hodně dlouhých zápasech kondičně neodpadá. Když se Bouzková dostane blízko k výhře, přijde na řadu její povaha. Je příliš mírná, nevěří si tolik - její chování na kurtu po těžkých prohrách ukazuje dost o její duši. Možná by pomohl mentální kouč, ale spíše ne.

Takových zápasů jsem s ní už zažil, že se z toho nehroutím a Maruška taky ne Po krásném bodovém zisku tak přichází čas odpočtů. V Cincinnati pořád první pod čarou. Ta kvalifikace by byla dost těžká, takže bych uvítal nějakou odhlášku z hlavní soutěže. A pak už US Open, sezona směřuje zase rychle ke konci...

Hlavně že se jí povedlo ve Washingtonu zajistit slušný žebříček, takže i kdyby se jí až do konce roku vůbec nedařilo, ukončí sezonu okolo 60. místa.
Reagovat
com
Yastremska by mela byt out, kdyz vcera odstoupila - ale jestli je to vazny nevim, nevidel sem A jeste tak 2 odhlasky a vesla by se do hlavni souteze i Karolina
Reagovat
misa
máme společné cíle
Reagovat
misa
Ke hře jenom jedna poznámka. Pořád se nedaří stabilizovat první servis. Byla tam řada situací, kdy jej nemohla Marie za důležitého stavu trefit. Úspěšnost 1. servisu 63 % není tak špatná, ale častokrát se jednalo o pomalé podání, hlavně aby se vešlo do kurtu. Tím si tlak nevytvoří... Tiebreak pak zahájila dvojchybou.

V tenise rozhodují maličkosti, občas jí něco nevyjde, přijde zbytečná chyba, netrefí podání... ale u hráčky její úrovně to není nic divného. Tu pravou top kvalitu Marie prostě nemá, tím ji nechci kritizovat, protože talentové rozdíly mezi hráči existují. Jinak by byla v žebříčku někde jinde. Při souhře všech dobrých okolností se Maruška zase může časem dostat do top 30, což bych považoval za pěkný úspěch. Obdivuju na ní, jak dá do každého zápasu všechno, co v ní je. Bojuje o každý míček a nesmírně se snaží. Jen tak dál smile smile
Reagovat
misa
Pro mě nezapomenutelný zápas byl v 1. kole Indian Wells 2021 proti Trevisan, který byl taky nesmírně dlouhý, vyčerpávající a prohraný. Ke konci třetího setu byla už Maruška tak unavená, že se během výměny složila na kurt a rozplakala se. Prostě už nemohla dál. Po pauze neměla žádné síly a zápas dokončila jen z povinnosti. Tam opět ukázala svůj charakter věčné bojovnice.
Reagovat
honza.khp
hm hlavně aby do odhlášek nepřibyla některá z našich holek
Reagovat
com
smile tim padem uz zbyva posledni ceska nadeje Karolina smilesmile
Reagovat
frenkie57
Jelikož Pegula obhajuje loňské finále a přišla by o spoustu bodů, tak do toho dá všechno. Karolína se současnou formou totál bez šance. I kdyby tu formu měla, byl by to pro ní mimořádně tvrdý ořech k rozlousknutí.
Reagovat
frenkie57
Tak nakonec to tak úplně špatný nebylo,ale dobrý také ne. Po pěkných winnerech přišly na řadu laciné chyby a dvojchyby. Pořád se to střídalo. Jess byla přeci jenom kapku konzistentnější ve výkonu a to rozhodlo. Tak zase příště, Karolíno. Ten fialový úborek ti moc sluší, máš v něm pěkný fajfky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pegule obhájila F a i proto je na žebříčku, kde je.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist