Bouzková se musela odpojit od sítí, smršť kritiky ji zasáhla. Vůbec to tak nebylo, hlásí

4. 7. 2023, 14:36
Rozhovory 170
Za ošklivou zkušenost, kterou už nechce zažít, označila Marie Bouzková smršť kritiky, jež se na ni a Saru Sorribesovou snesla po Roland Garros. Česko-španělská dvojice se dostala ve čtyřhře do čtvrtfinále po diskvalifikaci japonsko-indonéského páru Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová poté, co Katóová trefila při přerušené hře míčkem sběračku. Příval negativních emocí za to, že Bouzková se Sorribesovou incident u umpirového rozhodčího reklamovaly, donutil českou hráčku na čas opustit sociální sítě. Novinářům v Londýně řekla, že se v roli padoucha cítila špatně.
Marie Bouzková (© AFP)

"Opravdu jsem nečekala, že se to takhle rozmázne. Týden potom jsem si musela vymazat sociální sítě, protože ona o tom pořád povídala dál a dál. Z WTA nám říkali, že máme být ohleduplné a stavět se k tomu neutrálně, ale ona do toho šla docela naplno," řekla Bouzková.

Katóová, která poté triumfovala ve smíšené čtyřhře, se vracela k události dalšími vyjádřeními. "Nevím, jestli chtěla být v centru pozornosti. Když jsme tu situaci vysvětlovali s rozhodčími a ostatními hráči, nebylo o čem spekulovat. Prostě byla naštvaná, trefila sběračku a taková jsou pravidla. Bylo divné, že když si to vše zavinila, otočila to na svou stranu a my byly naopak ty špatné," uvedla čtyřiadvacetiletá hráčka.

Dodala, že ji také mrzely dezinterpretace. "Nejvíc hloupé bylo, že internetem kolovalo jediné video, asi patnáctivteřinové, kde pomalu trefuje ten míč a hned se za sběračkou běží omluvit. A pak střih, jak my se smějeme. To bylo strašně zkreslující. Vůbec to tak nebylo," prohlásila. Podle Bouzkové se Katóová omluvila až po několika minutách. Češka se pak se Sorribesovou smála něčemu úplně jinému. "Řekla jsem Sáře něco mou špatnou španělštinou. Něco, co není gramaticky správně a Sara se tomu zasmála. Na videu to ale vypadalo, že se nevhodně smějeme jim," řekla.

Zopakovala, že Katóová je emotivní hráčkou dlouhodobě. "Celý zápas, zejména na konci prvního setu, házela pořád raketou. Já proti ní hrála už v Austrálii a tam to bylo také. Spousta hráček nám řekla, že ví, jak se chová a že je nepřekvapuje, že se jí něco takového stalo," uvedla. "Lidem z tenisu bylo divné, že máme takový problém. My, které jsme ty nejméně konfliktní hráčky. Když se jim to vysvětlilo, bylo jim to jasné. Jak řekl rozhodčí, jinak než diskvalifikací to bohužel dopadnout nemohlo. Djokovičovi se na US Open stalo něco dost podobného," připomněla.

Po utkání napsala Katoové podpůrnou zprávu, Japonka jí neodpověděla. V roli "padoucha" se Bouzková, která získala před třemi lety cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj, necítila dobře.

"Snažila jsem se to lidem vysvětlovat, ale pak už jsem si říkala, že jsme asi opravdu udělaly něco špatného. Prožívala jsem to ještě víc než Sara. To čtvrtfinále jsme si pak vůbec neužily. Cítila jsem, že všichni chtějí, abychom prohrály. A kdybych na síti nechtíc někoho napálila, což se v deblu stává, říkala jsem si, že ten volej radši zkazím, než aby se to někoho dotklo. Určitě mi trvalo dva týdny, než jsem se z toho otřepala," řekla.

Přestože na sociální sítě se vrací jen pozvolna, věří, že v reálu se situace vyjasnila. "Všichni už jsou milí. Děti za mnou chodí pro fotku, takže fanoušky pořád mám. Zdálo se mi, že je všechno špatně a to, co jsem celou kariéru budovala, že se zapomnělo. Snad to zase bude lepší," přála si.

Událost považuje za velkou zkušenost. "Kdybych tam byla sama, asi bych už vůbec na nic neupozorňovala. Doufám, že se do podobné situace už nedostanu," dodala Bouzková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

170
Přidat komentář
bIbec
Je fakt, že nechápu, že má nějaký borec potřebu nějakou holku jebat na soc síti.
A to kolikrát nejsou jenom anonymové ale lidi s reálnými jmény a fotkami.
Neříkám političky, ty by člověk jebat měl, to je jasný, ale tenistku?

Teď mluvím o těch soc sítích. Tady na fóru je to spíš diskuze. Nikdo jí tu nepíše urážky pod nos, to je velký rozdíl.

Každopádně člověk s těmi urážkami musí počítat, když už tu SS má. Lidi dovedou být píče.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
JLi
Dnes už je asi normální, až že lidi si jedou svoje bez ohledu na to jestli někdo v jejich blízkosti je rozrušen natolik že má záchvat pláče. Otupělost vůči druhým se stává normou
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
lenkamarkova
Nechápu negativní komentáře na Bouzkovou. Rozhodl rozhodčí, ne ona. Je to ještě s Kvitovou a Muchovou naše nejsympatičtější tenistka. Sociální sítě mít musí kvůli sponzorům. Musí být hrozně nepříjemný, když jim na sociální sítě píší lidi po prohře sprostý zprávy, hlavně sázkaři.
Reagovat
A211
Když B. Krejčíková vyhrála RG tak byla miláček národa potom to nějak prokaucovala a ztratila hodně příznivců.M. Bouzkova může tímto karambolem přijít také o příznivce pokud to bude připomínat, dámy by se měli poradit s odborníkem na PR.U MB mě přijde i divný výběr toho trenéra asi je to někdo do přízně s bývalým kapitánem DC.
Reagovat
misa
Asi není žádný dobrý trenér volný, tak jezdí po turnajích se sparingpartnerem. Lepší než sama. Časem se třeba někdo objeví.
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/PaLkaCioiao

Nešlo jenom o nějaké upozornění na pláč sběračky míčků, ale o jasnou žádost o diskvalifikaci, zcela jasně tam od nich zaznělo "this is default" (po jedné minutě ve videu). V tom je ta neférovost, hráč by prostě neměl po rozhodčím žádat diskvalifikaci soupeře. Je to totiž svým způsobem střet zájmů.
Reagovat
victim
Našel jsi tam taky moment kdy jí už rozhodčí usadil?Kafrala a kafrala a jemu už došla trpělivost.Bylo to ubohý.
Reagovat
misa
To sis pravděpodobně vymyslel smile
Reagovat
Kandinsky1
Nevymyslel, do rozhodčího a supervisora tam hučela v jednom kuse.
Reagovat
victim
Tak se na to podívej sám.Pravděpodobně.
Reagovat
paddy
Naprosto normální upozornit rozhodčího, aby konal
např ve fotbale hráči vyžadují penaltu, autové vhazování, přímý kop po faulu nebo červenou kartu pro soupeře

A neříká se jim udavači smile
Reagovat
victim
Taky za to maj dostat kartu.Vážně chceš srovnávat tenis s fotbalem?
Reagovat
Fandina
On je rozdíl požadovat penaltu nebo diskvalifikaci. Já to vidím tak, že nejde o pravidla, ale celkově o přístup, slušnost. Viděla jsem záznam a ta podavačka plakala, ale nikdo k ní nešel, aby se zeptal jestli je raněná nebo o co jde. Dobu stála a brečela a holky stály u sítě a debatovaly s rozhodčím. To mi na celé té situaci připadalo absurdní a neslušné.
Reagovat
Kandinsky1
Vždyť rozhodčí k ní šel hned po upozornění od těch dvou. Ale zřejmě mu řekla, že se nic vážného neděje, tak hned odešel.
Reagovat
victim
Jenomže to nevysvětlíš lidem kteří jsou přesvědčení o tom,že je Maruš bůžek kterej nemůže udělat chybu.
Reagovat
Fandina
Když někoho vidím brečet, tak jdu k němu. Ne k rozhodčímu. Připadá mi to logické. Obě běžely k rozhodčímu. Ne k holce.
Reagovat
IngStavinoha
tohle je jedna z věcí, Fandi, ve které s Tebou musím bezvýhradně souhlasit smile
Reagovat
Kandinsky1
Tím jen ukázaly o co jim od začátku šlo.
Reagovat
Mony
To je přirozené říci to nejdříve empireovi, stejně tak, jako když uvidím kolabujícího v hledišti. To bych Marii nevycital. Horší je to už s tim nátlakem na diskvalifikaci, když nevím o co jde.
My tu chceme Marii buď upálit nebo ponechat ji za" Svatou"..ono ale v zápalu boje je člověk akčnější, než doma na zahradě. To je stejne s polikama. V podstatě slušný člověk se lehce stane hyenou.
Určitě Marie nějaké mínusy ukázala(mně vadilo, ze lhala po zapase, ze netlacila na rozhodčího), ale také ukázala že neni nějaká ťuňťa, které je všechno jedno..
Sama také kdysi dělala sběračku
Reagovat
Kozoroh
Penalta a to další, co jsi vyjmenoval, nejsou srovnatelné s diskvalifikací, lol. smilesmile
Reagovat
wojtop
Futbalisti nežiadajú kontumáciu, čo by bol ekvivalent tohto defaultu.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Kandinsky1
No, v dnešní době se najdou tací, kteří požadují kontumaci kvůli údajnému rasismu.
Reagovat
IngStavinoha
to už je snad tak dva roky zrušené - resp. přehlušené "novými" píčovinami ;-)))
Reagovat
Kandinsky1
Kdepak, zrovna nedávno se odehrály kontumace v mládežnických zápasech, kdy na jedné straně byli nějací Evropané a na druhé nějací Arabové.
Reagovat
IngStavinoha
tak to jsem úplně mimo ;-) no, k smíchu to teda vůbec není...
Reagovat
Kandinsky1
Možná překvapí, že rasismu se měly dopustit arabské týmy.
Reagovat
IngStavinoha
třeba v SAE by mě to překvapilo ještě víc...
Reagovat
misa
Kdy už konečně uznáš, že jsi lhář a šiřitel fake news?
Reagovat
victim
Můžeš být konkrétní.V čem jsem lhal?A jakou fake jsem rozšířil?
Reagovat
misa
Reakce na nick Kozoroh.
Reagovat
misa
Na jedné straně požaduje po jiných férovost a na druhé se neštítí na základě vylhaného tweetu urážet někoho jiného.

To už je taková diskuzní klasika internetového světa :)
Reagovat
misa
https://www.tenisportal.cz/zpravy/bouzkova-po-diskvalifikaci-souperek-jen-jsme-chtely-rozhodciho-upozornit-tu-holku-to-asi-bolelo-39271/#comments

Kdo chce, může si komentáře Kozoroha z 5:04 a 12:41 sám přečíst. Po jiných požaduje férovost, ale když jde o jeho osobu, tak rázem uplatňuje jiná pravidla. Hnus.
Reagovat
Mony
Tak už nám jako poslední gentlemansky sport zůstává jen ragbysmile...
Díky za odkaz..taky bych od Marie čekal, že se do toho nebude tak motat, když nic neviděla. Myslel jsem, že jen upozorňovala na plačící podavačku, jak popisovala po zapase, ale ona i dost tlačila , takže se stává i lhářkou. .Ono to ale v tom humbuku na sockách není lehké se bránit..
Hezký kvalitní klip v duchu našich "Strepin"..pořád věřím, že ale tenis na úroveň fotbalu ještě nespadl
Reagovat
Krisboy
8.září! smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Jaké 8.září?
Reagovat
Mony
Ono je to taky o slabosti rozhodčích. To, co jsem viděl v tom klipu, tak oni vlastně diskvalifikovat vůbec nemuseli , kdyby ty pravidla pořádně znali a drželi se své intuice a pocitů
Reagovat
IngStavinoha
nic víc smile
Reagovat
com
Ale tak negativni reklama taky reklama smile Aspon ji bude kazdej znat smile
Reagovat
victim
A o češích si něco pomyslí
Reagovat
misa
Sociální sítě bych zrušil, nebo zavedl natvrdo možnost diskutovat jen s ověřenou identitou s tím, že každý bude muset nést za své psaní následky. Zatím je to asi nereálné...

Hlavně je to miliardový byznys s daty uživatelů, nic víc. Není vůle něco měnit.

Celá ta moje dnešní vzteklá diskuze je reakcí na anonymní lůzu (včetně některých jedinců na TP), která si troufne na dost, když je skrytá pod shlukem písmen.
Reagovat
Stan_Borowitz
smilesmilesmile

Naprostý souhlas. Asociální sítě jsou rakovinou společnosti.
Reagovat
Kandinsky1
Ony zas tak anonymní nejsou. Když tam budeš někomu vyhoržovat smrtí, tak už si tě policie najde.
Reagovat
victim
Tak teď se bavím dobře já.Ty jsi dnes urazil minimálně tři diskutující a potom si stěžuješ na ostatní.To je síla.
Reagovat
misa
Když někdo bezdůvodně uráží Marii, tak ho s chutí pošlu do ...
Reagovat
victim
bezdůvodně?Aty urážet můžeš?
Reagovat
misa
Urážím nějaký shluk písmen a číslic, za kterým ani nevím, jestli se skrývá muž, žena nebo pes :) Ty a tobě podobní z pohodlné pozice urážíte konkrétního člověka, o kterém víte, jak se jmenuje, jak vypadá, kolik má let, atd.

Proto s vámi nemám žádné slitování.
Reagovat
victim
No vidíš,já jsem tě neurazil ani jednou.Dokonce ani tu Marii ne.Jediný kdo tu uráží jsi ty.
Reagovat
misa
"Marie
Srovnávat situaci její s Djokerem to už mi nebere hlava.Asi pořád nechápe co provedla nebo nemá soudnost.Unbilievable."

Z 15:02. Jo a ještě si příště najdi, jak se píšou cizí slova v angličtině.
Reagovat
victim
A to je urážka?Ty budeš taky asi z cukru viť.A ještě navíc punťa.
Reagovat
Kozoroh
Míšu neřeš, ta je mimo. smilesmile
Reagovat
victim
No vidíš a já myslel že mluvím s chlapem.Tak to už dává trochu smysl
Reagovat
misa
Mýlíš se, lháři. Nechápu, proč ses montoval do ženského tenisu, o kterém jinak prakticky nepíšeš. I Vlk se tehdy u toho tweetu divil, co jsi za vola :)
Reagovat
misa
Ty jsi dyslektik, nebo jen retardovaný?
Reagovat
victim
Ježišmarja jakej zase tweet?Prober se už.
Reagovat
misa
S tebou se nebavím. Umíš to pochopit?
Reagovat
victim
Já tě miluju fakt.To bylo úžasný.Diskuze kam se hrabou politici.
Reagovat
misa
Fakt nemůžu za to, že jsi hloupý. Sbohem smile
Reagovat
victim
Opět urážíš no neva.Ptal jsem se na lži a fake.Čekám na odpověď.
Reagovat
misa
Po několikáte ti říkám, že tobě jsem o žádném tweetu nic nepsal. Podle tvé často nesmyslné skladby vět a neexistenci mezer mezi nimi je moje otázka na místě :)
Reagovat
victim
Tak to se omlouvám.Vidíš jde to.A co se týče mého psaného projevu holt už jsem nějaký ten čas ze školy.
Reagovat
misa
Mě prostě neskutečně štvou blbci, kteří se pomalu neumí bez chyby ani podepsat, ale zato mají plnou hubu rozumů smile
Reagovat
victim
A zase urážka.Mohl bych argumentovat tím,že češtinu máš za jedna ale zase ti jde šejdrem něco jiného.Navíc se snažíš obhájit neobhajitelné.
Reagovat
IngStavinoha
když už jsem tady dnes zmínil postupující degeneraci soudobé společnosti, tak k jejím typickým vnějším projevům obzvlášť právě na sociálních sítích patří cíleně demagogické povyšování formy nad obsah - tenhle způsob pokřivené argumentace, když už to jinak nejde, mají hodně rádi mj. diskuzně protežovaní kartousovští elfízlové na bakaloznamu, ale až takhle hluboko jsi snad ještě určitě neklesl ;-) smile
Reagovat
bIbec
Já bych do toho asi úplně nezasahoval.

Souhlas, že sociální sítě sou špatné, ale né kvůli tomu, že tam někdo někomu nadává.

V obecné míře nahrazují přirozenou lidskou interakci a vedou k závislosti.
Ono to uměle vytvořené maso z laborky taky může chutnat dobře, ale dříve nebo později z něho lidi dostanou toho raka.

Teď je na vzestupu AI. Je dost možný, že během pár let už nebudou mít někteří lidé potřebu komunikovat ani přes ty soc sítě.

To bude teprve depka společnost.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Mikhardio
Tak když se zachovala jako pí*ča, co by čekala ?!
Reagovat
IngStavinoha
před 30 lety by jí to řekl někdo rovnou na místě a teď už by byla dávno v klidu smile
Reagovat
EllNino
Před 40 lety by ji pochválili místní hodnostáři, žalovat nechci, ale hlásit se to musí
Reagovat
IngStavinoha
ok ;-))) - tak to zkrátím na pouhých 10 let zpátky a věřím, že ještě i tehdy by se všechno v klidu vyřešilo rovnou na místě a ke spokojenosti všech zúčastněných stran - výměna sběračky, maximálně warning pro Kató - a dnes už by se tím dávno nikdo nezabýval, čímž by se otevřel luxusní prostor na řešení mnohem důležitějších věcí ;-)
Reagovat
EllNino
Ano, v té době se novinář styděl použít status z twitteru jako hodnotný zdroj ... dneska je to běžná praxe i tady
Reagovat
IngStavinoha
tak tyhlety statusy jsou už jen taková drobná dráždidla navíc, tenké "sociální" špejličky pro vytrvalé nimrání v exkrementech ;-)
Reagovat
victim
Kdyby byla zticha tak si na to už dneska nikdo nevzpomene
Reagovat
IngStavinoha
což ovšem předpokládá přirozenou snahu vyhrát na kurtu normálním tenisovým způsobem
Reagovat
Kandinsky1
Bouzková je bonzačka a trapná lhářka. Na uložto si můžete stáhnout celý zápas a pak uvidíte, jak celou dobu postávají u rozhodčího a supervisora a tlačí na ně, i když nic neviděly.
Reagovat
paddy
Nabízel jsem tady, že spočítám rychlost z doby letu u nezpomaleného záběru.
Kdo ma ten záznam a dokáže ve video-editoru změřit čas na desetiny sekundy, tak pak lehce spočítám průměrnou rychlost letu.

Dříve jsem tady počítal, že míč mohl mít 50 a více km/h, ale rozhodně ne 30 km/h, protože let by musel trvat 2,4 sec, přičemž zpomalený záběr byl rychlejší, takže tech 30 můžeme s klidem vyloučit.
Reagovat
Kandinsky1
Co to s tím má společného ?
Reagovat
paddy
Že tady vyvrátíme nesmysly o pomalém míči smile
Reagovat
Kandinsky1
Byl to pomalej oblouček, v tenise nic pomalejšího prakticky nenajdeš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Kandinsky1
A tohle tam v reálném čase vidět není. A hlavně je to naprosto irelevantní, protože i mladší tenistky snášejí daleko větší rány, třeba když schytají při čtyřhře podání od spoluhráčky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zvláštní, že se neřeší, proč nechali na takovém turnaji sbírat míčky psychicky totálně labilní dítě, které po naťuknutí volně letícím tenisákem psychicky zkolabuje. Co by ta nešťastná holčička dělala, kdyby ji někdo jako Karlovič trefil servisem? Skončila na uzavřeném oddělení pařížského blázince? To je jednoznačné selhání organizátorů, ta holka tam neměla co dělat.

Pokud vím, tak Bouzková jen upozornila na to, že sběračka brečí. Za to ji snad není nutné lynčovat.
Reagovat
victim
Tak to nevíš nic.Ona tam celou dobu orodovala právě za to aby soupeřky diskly,přitom sama neviděla co se stalo.Sběračka chytla záchvat asi proto že se stala středem pozornosti což ale nemělo co dělat s japonkou.Pak se nesmyslně vymlouvá a diví se že jí ti lidi nebaštěj.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, dík za dovysvětlení, až tak jsem se o to nezajímal, myslel jsem, že jen upozornila na ten hysterák. To dost mění situaci...
Reagovat
victim
Prostě se má zápas rohodnout na kurtu pokud se nestane něco extrémního což nebyl tento případ.To je asi to co lidi štve nejvíc.
Reagovat
misa
Tak ať nadávají na dvojici rozhodčí/supervizor. Ale to nejsou známí lidé, tak co by z toho ti internetoví anonymové měli? smile
Reagovat
victim
Rozhodčí chtěl původně jenom napomenout ale Bouzková do něj hustila tak dlouho až to skončilo jak to skončilo.
Reagovat
George_Renel
Mám tušení, že jsi sázkař......
Reagovat
victim
Spatně nejsem.
Reagovat
Kozoroh
Tohle je ubohý pokus o argumentační faul. smilesmile
Reagovat
misa
Jsem rád, že jsi taky přišel! Jak se díváš na tvůj trapný komentář ohledně Bouzkové, kdy jsi na základě přejatého tweetu nějakého anonyma tvrdil, že Bouzková/Sorribes se smály v době, kdy se oznamovala diskvalifikace? Přitom k momentu se smíchem došlo o několik minut předtím.
Reagovat
Kozoroh
Koukni se na sebe, jediný trapný jsi tady ty. smilesmile Bouzková se zachovala nefér, za to dostala čočku od fanoušků a hraje si na chudinku.
Reagovat
misa
Aspoň uznej, že jsi lhal smile
Reagovat
misa
Ano chtěl. Pak ale sám vstal a šel se na holku podívat. Myslíš, že kdyby tam Bouzková nešla, tak by se dál pokračovalo s brečící a třepající se holkou v pozadí a všichni by se tvářili, že se nic neděje?

Kdyby jenom došlo k nastřelení bez dalších následků, tak by vše skončilo napomenutím. Tím, že holka dále brečela a musela odejít, nabyla jiná možnost než diskvalifikace. Nějaké řeči Bouzkové (která měla podle pravidel pravdu) nehrály v celé události žádnou roli.
Reagovat
victim
Od pravidel jsou rozhodčí.Sběračka nebrečela kvůli nastřelení a proto to nedává smysl.Japonka jí ten záchvat nevyvolala takže jí diskvalifikovali vlastně za něco co nezpůsobila.
Reagovat
misa
Jasně, ty už víš, proč ta holka brečela. Japonka jí sice trefila, ale záchvat holce nevyvolala. Začínám se bavit smile
Reagovat
victim
Tak se bav.Evidentně ani nechápeš pointu.
Reagovat
misa
Pointu čeho? Že nerozumíš ani psanému textu v mateřském jazyce?
Reagovat
victim
Pointa není ani sběračka ani rozhodčí ale to že se Maruš zachovala uboze.Howgh.
Reagovat
misa
Protože chtěla dodržování pravidel. To je fakt ubohé. I když v Česku asi ano...
Reagovat
victim
Naposled.Od pravidel jsou rozhodčí.Pokud tento případ byl podle tebe na diskvalifikaci tak s tím ti nepomůžu.To jsme oba na jiný planetě.
Reagovat
misa
Rozhodčí/supervizor rozhodli že byl na diskvalifikaci. Bouzková v jejich rozhodnutí nehrála roli. Dodnes jsem nepochopil, proč si někteří lidé myslí opak. Asi to souvisí s jejich paranoidním viděním světa.
Reagovat
victim
Ani jeden z nich to neviděl.Rozhodčího máš na videu a super rozhodl na základě diskuze toho co mu bylo řečeno.Mimochodem sám rozhodčí musel Marii usadit aby už dala pokoj.To ti přijde ok?
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím, tohle je absurdně formalistický výklad pravidel. Takhle můžou diskvalifikovat hráče třeba i tehdy, když před podáním odhazuje směrem ke sběračům míčky, kterými nechce podávat. Stačí, aby sběrače ten míč naťukl, ten se zhroutil a udělal hysterickou scénu...
Reagovat
JLi
A to víte jak, že jste si tak jist?
Reagovat
Kozoroh
Slyšel jsi o ruchových mikrofonech? smilesmile Např. o Kyrgiosově slavné hlášce směrem k Wawrinkovi "Kokkinakis vojel tvoji holku, sorry kámo, že ti to musím říct" víme díky nim. A stejné to je s požadavkem Bouzkové na diskvalifikaci soupeřek.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky Bára Strýcová měla slavnou hlášku do ruchových mikrofonů...smile
Reagovat
Kandinsky1
Podle mě to je nějaký protekční spratek. Nevěřím tomu, že to je tenistka, z jejichž řad se rekrutují sběrači.
Reagovat
Kandinsky1
Jako od elektřiny, vody a tak? Proč, proboha smile
Reagovat
Stan_Borowitz
smile smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Marie měla příležitost mlčet, ale místo toho se rozhodla v tom lejnu pořádně vyválet. Třeba se jí nová role tenisové potvory zalíbí. Určitě je to zajímavější než její letošní tenisové výkony. :))
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Astarin
Já Marii fandím dál. Nadávat můžou lidi na rozhodčí, kteří rozhodli. Tenhle hejt nechápu.
Reagovat
misa
Výborný článek o asiatském ksindlu, z kterého někteří (i krajani Bouzkové) dělají oběť.
Reagovat
Krisboy
Woe tobě z toho dobře hrabe smilesmile
Reagovat
misa
Třeba by sis mohl přečíst ten článek nahoře.
Reagovat
Mony
To jsem nevěděl, že jsi takový magor
Reagovat
Krisboy
Napadlo mě úplně totéž. Už před nejakou dobou tedy. Mísu jsem měl za jednoho z nejlepších a nejslušnějších fanoušků Lucky, Marie a některých dalších, ale tohle těžce nezvládá a tím rasistickým výblitkem se odkopal pěkně.

smilesmilesmile
Reagovat
misa
Běž třeba do Francie jim povykládat, jak jsou rasističtí. Za pár desítek let je po nás.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neřekl bych, že ve Francii (i jinde) dělají problémy zrovna Asiati...
Reagovat
misa
To jistě ne. Ale jen jsem reagoval na přehnané obvinění ze strany Kris. z rasismu za to, že jsem označil diskvalifikovanou za Asiatku. A její povaha je popsaná v článku nahoře.

Neustálé sebeobviňovaní z rasismu, ustupování jiným kulturám a nenávist k té vlastní je jeden z důvodů, proč je na tom (zatím jen západní) Evropa tak špatně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, to je zase jiný příběh...
Reagovat
Krisboy
Tys nemluvil o "Asiatech" ale o "asiatském ksindlu". Rozdíl v tom je veliký.
Reagovat
misa
Ksindl na základě popisu dané "chudinky" uvedeném v článku.
Reagovat
Kandinsky1
Chudinka se teď dělá z Bouzkové.
Reagovat
Krisboy
Pokrytec a zbabělec smile
Reagovat
misa
Běž nadávat na Češku jak je hrozná. A pak se omluv všem Japoncům za příkoří, které jsme jim Bouzková a já způsobili smile
Reagovat
George_Renel
A o Pearl Harbor?smile
Reagovat
Krisboy
smile
Ty jsi fakt blázen.
Reagovat
misa
Moralizuje někdo, kdo tady prosazoval vulgární přezdívku "Praserena". Dojemné :)
Reagovat
Mony
My neobviňujeme Marusku, já věřím, že jen šla upozornit empire na plačíci sběracku, ale ty z této hlavně pro Japonky nešťastné události děláš buď z nich nebo že všech Japonců ksindl... emoce absolutně nezvládáš
Reagovat
victim
Srovnávat situaci její s Djokerem to už mi nebere hlava.Asi pořád nechápe co provedla nebo nemá soudnost.Unbilievable.
Reagovat
Krisboy
Jsou dvě možnosti: a) nemá čisté svědomí, proto o tom furt žvaní a zamotává se do toho b) není příliš chytrá.

Měla se k tomu vyjádřit dvěma třema větama a dál se v tom nešťourat ať si o tom myslí kdo chce co chce.

"Kdybych tam byla sama, asi bych už vůbec na nic neupozorňovala."
Výborně, takže to bylo celé práce Sáry. Bravo, Marie.
Prosím tě prosatana živého - už mlč!!!!!
Reagovat
misa
Další z nekonečné řady českých hlupáku. Gratulace smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
misa
Neprovedla vůbec nic. Jen žádala rozhodčího o uplatňování pravidel. Někteří jedinci s IQ houpacího koně to nepochopili ani měsíc poté smile
Reagovat
victim
to nemyslíš vážně viděl jsi to vůbec?
Reagovat
misa
Viděl. Už několikrát jsem tady popsal, k čemu tehdy došlo.

1. Japonka trefila míčkem sběračku. Rozhodčí to viděl a okamžitě udělil napomenutí.
2. Dále se mělo pokračovat ve hře, ale Bouzková/Sorribes si všimly, že holka brečí a třepe se. Šly to oznámit rozhodčímu.
3. V diskuzi žádaly diskvalifikaci Japonky, protože její zásah vyvolal u holky další následky.
4. Rozhodčí nejdříve nesouhlasí, ale pak si všimne, že holka pořád brečí. Vstane z umpiru a jde za ní. Vidí, že na tom není dobře. Vzápětí zavolá supervizora a začínají mezi sebou diskutovat.
5. Po několika minutách pláče je jasné, že sběračka dál nemůže pokračovat a odchází z kurtu.
6. Je oznámená diskvalifikace, protože pravidla nepovolují jinou možnost.

Jakou špatnou roli sehrála v celé události Bouzková?
Reagovat
victim
1.Neviděla co se stalo,ale domáhala se diskvalifikace.2.Holka nemohla brečet kvůli tenisáku ale pravděpodobně kvůli pozornosti.3.Když měla takovou starost o sběračku proč si se Sarou vypráví historky z natáčení.4.Proč posílá sms japonce když se nemá za co stydět.Mám pokračovat?
Reagovat
misa
Ten tenisák letěl slušnou rychlostí. Nick paddy to tady počítal a došel k rychlosti okolo 50 km/h. Rána do holky byla slyšet i v přenosu, stejně jako údiv diváků, kteří si toho všimli.
Reagovat
victim
Na eurosportu to tehdá rozebírali a mluvili něco o 20-30 km/h.To fakt nebolí.Jednou jsem dostal smeč do koulí a dneska jsem otec.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky bych to viděl spíš na těch max. 30 km/hod. To byl volně poslaný míč, žádné vzteklé odpálení. Jesli se po tomhle někdo sesype, nemá co dělat v blízkosti tenisových kurtů. Vzhledem k tomu, že je to dítě, není to ale jeho vina, ale rodičů a organizátorů turnaje.
Reagovat
victim
Souhlas ale jsme zase u toho.Chybu odskákala japonka a diváci.A sportovní duch.
Reagovat
Stan_Borowitz
U té Japonky, jak se to vezme, tak se potom mohla soustředit na mix a ten vyhrála, jestli se nepletu. Mohla ta diskvalifikace nakonec být taková nechtěná pomoc, něco jako odsun sudetských Němců po válce...
Reagovat
victim
to v tu chvíli ale nikdo nemohl tušit
Reagovat
paddy
Nesmysl, já to tady dokonce počítal. Bohužel záběr byl nerovnoměrně zpomalený, což ztěžuje přesné zjištění.

Když to vezmeme obráceně, pak rychlost 30 km/h = 8,3 m/s
Vzdálenost byla cca 20 m, to víme skoro přesně, protože známé rozměry kurtu a trojčlenkou lze dopočítat vzdálenost k tribuně.

Potom míč by musel letět 20/8,3 = 2,4 sec. Byl tam však dříve čili musel být rychlejší. Mohlo to být tak 1,5 sec a bylo v tom částečně zpomalení.
Když 20 m trvá 1,5 sec, pak 48 km/h.

Z mého pohledu těch 50 km/h tam min. bylo. Víc propočtů je v článku, kde se to poprvé řešilo.
=
Reagovat
victim
i to se ale dá přežít ne?
Reagovat
paddy
Tam jde ale o princip, který je definován v pravidlech. Jinak je můžeme rovnou zrušit.

Stejné je, že když někdo překročí rychlost o 1 km/h, nic se neděje, ale někde musí hranice.
Reagovat
victim
to je na diskuzi,papír neobsáhne všechny aspekty života proto je třeba posuzovat věci zdravým rozumem.Sport nejsou silniční pravidla.A o to tu ale ani nejde.
Reagovat
Otmar
V celé téhle diskusi nějak chybí úloha Japonky, která hrubým porušením pravidel v přerušené hře celou situaci způsobila. Na tyhle situace pravidla pamatují, rozhodčí podle nich rozhodli a tečka. Rychlost míčku, pláč, urgence, délka pláče, kdo co plácal...zcela nepodstatné. Podal někdo proti rozhodnutí protest? Zajisté nikoliv, že?
Reagovat
victim
tady vůbec nejde o japonku ani o sběračku ale o chování Marie co je na tom k nepochopení.
Reagovat
Otmar
I kdyby šlo jen o chování Marie, tak zase nejde o nic jiného, než že upozornila na hrubé porušení pravidel a navíc měla evidentně pravdu, což potvrdilo rozhodnutí rozhodčích. I kdyby se mi to nelíbilo, nic to nemění na faktech. Nebo už jsme si zvykli trefovat se do lidí, kteří si pravdy váží?
Reagovat
victim
Jak mohla upozorňovat na něco co sama neviděla?Přijde ti to normální?
Reagovat
lvicek
Trefu nevidela, ale videla tu holku brecet. Proto si mozna sama myslela, ze to bylo horsi. Kazdopadne je ale zbytecne tady do diskuzi furt blit nejake nesmysly. Maruska byla cele roky vsemi oblibena a i kdyby tady treba spatne posoudila situaci, co takhle si rict, ze udelala chybu, ze treba z jejiho pohledu to vypadalo hur atd. a aspon trochu ji po tech letech verit a ne hned do kazdyho clanku od ni psat, ze je bonzacka, lharka a podvodnice (jako prosim?? Bonzacka za to, ze upozornila na placici malou holku? A kde jako podvadela? Lidi uz se totalne zcvokli, fakt.) Vzdycky existuje vicero uhlu pohledu a tady ta online medialni masaz, jak je Maruska odporna, to je fakt strasny. Stejne ji neznate, jako jste ji neznali, kdyz jste tvrdili, ze je to Maruska jahudka, slunicko nase. A pokud si myslite, ze to bylo ubohy od Marie, tak od vas tyhle vylevy jsou desetkrat ubozejsi.
Reagovat
victim
Tak teď jsem zmaten.Chybovala Maruška podle vás nebo ne?Z vašich vyjádření jsem jelen
Reagovat
lvicek
A ty, osobo, která tvrdíš zcela vsevedoucne, ze holka nemohla brečet kvuli tenisaku (přitom ani nevíš, kam pořádně ji to trefilo, některá místa mohou být mnohem bolestivější), tak jak by sis to jako představoval, kdyby Sára s Maruskou se neozvaly? Že by se pokračovalo v zápase s klepajici se a brecici sberackou? Ona totiž pořád brečela a proto na ni ty dvě upozorňovaly. Stejně by to muselo nakonec dopadnout tak, že by ji odvedli z kurtu pryč.
Reagovat
IngStavinoha
náhradnice byla určitě k dispozici
Reagovat
misa
Přesně tak, dopadlo by to stejně.
Někteří myslitelé ale pořád věří, že za celou diskvalifikací stojí Marie a bez jejího zásahu by Japonka hrála dál.
Reagovat
IngStavinoha
je to více či méně přifouknuté ze všech stran - pro mě spíš důkaz postupující degenerace současné společnosti
Reagovat
victim
Přesně
Reagovat
victim
Vážně mi tady někdo bude tvrdit že holka brečela kvůli tomu?To jsou dneska lidi z cukru?
Reagovat
lvicek
Nevím, proč brecela, ale brečela...
Reagovat
victim
tak tam neměla co dělat
Reagovat
lvicek
Tak ji to měla Kato poslat o zem a nemusel nikde nikdo diskutovat. Holka brečela kvůli ní a pokračovat se nedalo.
Reagovat
victim
To nemá cenu nikam se nedostanem.Já chci jenom aby naši kterým fandím vyhráli na kurtu a ne takhle.
Reagovat
victim
jak nevím vždyť to na tom videu vidíš ne kam ji to trefilo to už jste lidi líný i koukat?
Reagovat
JohnB
Tak snad se probonzuješ daleko i ve Wimbledonu
Reagovat
Kandinsky1
Snad ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist