Bouzková v Adelaide nestačila na Rybakinovou a do čtvrtfinále neprošla

5. 1. 2022, 05:33
Aktuality 8
WTA ADELAIDE - Marie Bouzková na svém prvním letošním turnaji skončila ve druhém kole. Třiadvacetiletá Češka, která v Adelaide včetně kvalifikace zvládla tři zápasy, v něm nestačila 3-6 4-6 na Jelenu Rybakinovou. S nasazenou Kazaškou neuhrála set ani podruhé.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková měla na začátku loňské sezony vynikající formu, ale od březnového podniku v Miami se dostala do obrovské krize a ve zbytku roku se trápila. V nejbližších týdnech ji tak čeká velká obhajoba bodů a případné vypadnutí z elitní stovky žebříčku.

Cenné body nahrála na akci WTA 500 v Adelaide. S 23letou Češkou to přitom vypadalo špatně hned v prvním kvalifikačním kole, když v rozhodující sadě prohrávala o dva brejky. Nakonec však dvoukolovým sítem prošla a v prvním kole zvládla souboj kvalifikantek. Tři zápasy po sobě zvládla poprvé od loňského března.

Do svého prvního letošního čtvrtfinále ale nepostoupila. Nad její síly byla ve druhém kole Jelena Rybakinová, s Kazaškou ani na druhý pokus neuhrála set, ruské rodačce tentokrát podlehla 3-6 4-6.

Bouzková brzy v obou setech pustila nasazenou sedmičku do brejku a manko se jen marně snažila zlikvidovat. S favorizovanou soupeřkou prohrála za hodinu a 34 minut. Rybakinová se ve čtvrtfinále utká se Shelby Rogersovou.

Bartyová otočila duel s Gauffovou
Těžký test zvládla světová jednička Ashleigh Bartyová. První zápas po čtyřech měsících od US Open domácí hvězda musela otáčet, neboť prohrávala 4-6 a 2-4. Talentovanou sedmnáctiletou Američanku Cori Gauffovou přehrála až po dvou hodinách a 14 minutách v rozhodující sadě suverénně 6-1.
"Vzhledem k tomu, že jsem několik měsíců nehrála, tak jsem potřebovala nějaký čas k tomu, abych se na kurtu našla. Byl to těžký zápas. Coco dnes hrála velmi dobře. Donutila mě k tomu, abych zvedla úroveň své hry," komentovala 25letá Australanka.


Sabalenková vstup do sezony nezvládla, vypadla i Sakkariová
Světová dvojka Aryna Sabalenková do letošní sezony vstoupila překvapivou porážkou s Kajou Juvanovou. Proti Slovince, která uzavírá Top 100, nedopodávala úvodní dějství, spáchala 18 dvojchyb a prohrála 6-7(6) 1-6. Juvanová si dnes připsala svůj první skalp hráček Top 10 a ve svém teprve druhém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a tom největším vyzve Anastasii Gasanovovou, nebo Misaki Doiovou.

Po Sabalenkové ve druhém kole neuspěla ani Maria Sakkariová. Nasazená trojka a světová šestka stejně jako loni ve Wimbledonu prohrála se Shelby Rogersovou, Američance podlehla 6-7(5) 6-2 4-6. Rogersová, která dnes vylepšila svou bilanci s hráčkami Top 10 na 5-14, si tak stejně jako loni v australském městě zahraje čtvrtfinále, letos v něm narazí na Jelenu Rybakinovou.

Dnes čeká premiérový zápas v novém tenisovém roce Ashleigh Bartyovou, světovou jedničku vyzve talentovaná teenagerka Cori Gauffová.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
středeční výsledky (5. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rybakinová (7-Kaz.) - Bouzková (ČR) 6-3 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Gauffová (USA) 4-6 7-5 6-1
Juvanová (Slovin.) - Sabalenková (2-Běl.) 7-6(6) 6-1
Rogersová (USA) - Sakkariová (3-Řec.) 7-6(5) 2-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Bouzková (ČR) - Zidanšeková/Juvanová (Slovin.) 1-6 6-3 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
je zatím nejlepší česká tenistka sezony 2022 :)
Reagovat
EllNino
Což bohužel při nastavené laťce nebylo zase tak těžké smile
Reagovat
misa
Loni prohrávala i s hráčkami druhé stovky, tak mám radost i z takového malého úspěchu na začátku roku. Pořád hrozí, že Maruška se na jaře dost propadne v žebříčku a nebude moc k vidění.
Reagovat
misa
na jaře myslím už v březnu
Reagovat
makro99
jasně, jasná česká jednička.. ještě drží i ten post světové jedničky? :)
Reagovat
misa
Ve čtyřhře ano :)
https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-race
Reagovat
makro99
hmm... Marie zatím téhle sezóně jednoznačně dominuje :)
Reagovat
tommr
Marie podle očekávání na Rybakinu nestačila. Chvílema to vypadalo jako kdyby byla Marie pro soupeřku jen taková lepší sparingpartnerka ...
Díky úspěšný kvaldě a dobrýmu losu v prvním kole si ale Marie v žebříčku polepší asi o deset míst a hrozba vypadnutí ze stovky je dočasně zažehnána ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist