Bouzková v Aucklandu prosvištěla do čtvrtfinále, Anisimovovou vyřídila za necelou hodinu

3. 1., 06:20
Aktuality 16
Marie Bouzková (25) si v Aucklandu připsala jedno ze svých nejsuverénnějších a nejrychlejších vítězství na nejvyšším okruhu. Nasazená pětka za pouhých 50 minut deklasovala 6:0, 6:1 vracející se Amandu Anisimovovou (22) a hned na prvním turnaji v letošní sezoně postoupila do čtvrtfinále. Ve svém debutu na ASB Classic bude pokračovat soubojem s Emmou Raducanuovou, nebo Elinou Svitolinovou.
Bouzková v Aucklandu postoupila za pouhých 50 minut (© AFP)

Bouzková – Anisimovová 6:0, 6:1

Marie Bouzková se v předchozí sezoně velmi dlouho trápila. Na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu dosáhla až v květnu a první čtvrtfinále na hlavní tour zaregistrovala až v srpnu. Trápení definitivně zlomila postupem do osmifinále ve Wimbledonu.

Letos ovšem zapsala oba tyto úspěchy hned v úvodním týdnu. Bývalá šampionka Livesport Prague Open, která byla před pár měsíci v Nanchangu třikrát jediný míček od druhého triumfu na turnajích WTA, při debutu v Aucklandu zatím úspěšně potvrzuje roli favoritky.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nasazená pětka začala v novozélandské metropoli třísetovou bitvou s Magdalenou Frechovou, proti které vedla o set a brejk a v první polovině utkání dominovala. Kanárem odstartovala také proti Amandě Anisimovové, jež se vrací po více než osmiměsíční pauze zaviněné psychickými problémy a syndromem vyhoření.

Zatímco v souboji s Frechovou náskok ztratila, proti bývalé světové jednadvacítce stejný scénář nepřipustila. Mladé talentované Američance, jež dostala divokou kartu od pořadatelů a při obou předchozích startech v tomto dějišti byla minimálně ve čtvrtfinále, nakonec povolila jen jeden game. Češka potřebovala na postup pouhých 50 minut a zapsala jedno ze svých nejsuverénnějších a nejrychlejších vítězství na nejvyšším okruhu.

Bouzková se čtvrtfinálovou soupeřku dozví až ve čtvrtek po skončení utkání mezi grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou a nasazenou dvojkou Elinou Svitolinovou.

Mezi nejlepší osmičkou se ji pokusí doplnit Brenda Fruhvirtová, která v rámci čtvrtečního programu vyzve turnajovou jedničku a obhájkyni titulu Coco Gauffovou. Hned v prvním kole dohrály Linda Fruhvirtová a Tereza Martincová.


Výsledky turnaje WTA 250 v Aucklandu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Stippy
Na Anisimovou, o 20 kg těžší než by měla být, nebyl hezký pohled. Taková to byla hezká holka...
Reagovat
Blondie
Má trauma jak blázen :( a každý s ním nakládá jinak :(
Reagovat
victim
Asi dává na rady takových "dobromilů" jako jsi ty a tohle je výsledek.
Reagovat
tommr
Marie měla velký štěstí že AA vyřadila Pavlyuchenkovou což pořád ještě nechápu jak se to mohlo stát. S Pavlyuchenkovou by Marie měla určitě víc práce ...
V dalším kole jí každopádně čeká atraktivní soupeřka. Hratelnější by podle mě mohla být Raducanu ale ani Svitolina by pro Marii neměla být nepřekonatelná překážka ...
Reagovat
turista
No když se Marii tady tak daří tak druhý titul z hlavních turnajů WTA by potěšil.
Reagovat
misa
Maruška loni čekala na první čtvrtfinále až do srpna, letos se jí to povedlo hned na úvodním turnaji sezony. Od té doby co jsem s ní začínal (podzim 2019) zaznamenala největší pokrok v kvalitě servisu - dnes se jí povedlo jedno podání o rychlosti 171 km/h a jedno pokažené dokonce o rychlosti 174 km/h. To jsou u ní málokdy vídaná čísla Taky je o dost fyzicky vyspělejší než před lety, což jí taky pomohlo k pozvednutí hry.

Podařilo se jí sestavit dobrý tým - Martinez má za sebou skvělou kariéru + zkušenosti s trénováním špičkových tenistek a Vydra patří určitě mezi nejlepší kondiční trenéry u nás. Marie by letos mohla mít dobrou sezonu.

Anisimova když se musí trochu rozběhnout, tak je zle, s čímž v současném tenise samozřejmě nejde uspět.
Reagovat
misa
V "olympijském" žebříčku, kde se započítávají výsledky od začátku loňské trávy, je Bouzková aktuálně na pěkném 24. místě. Taky pokračuje její boj o nasazení na Australian Open, ke kterému bude potřebovat asi ještě jednu, dvě výhry v Aucklandu. Svitolina /Raducanu ve čtvrtfinále není beznadějný los.
Reagovat
lvicek
V olympijskem zebricku musi koukat hlavne na Katku, to 24. misto samo o sobe nemusi nic znamenat (Katka je dve pozice za ni). Peta ji prepustila misto, ale Marketa, Muska a Bara asi tezko, pokud budou zdrave. Zezadu by se mohla tlacit jeste Linda, ale ta uz ma solidni ztratu a tezko ji jen tak dozene, to by se Marusce muselo uplne prestat darit.
Reagovat
GaelM
Obávám se, že zdravá Muchová i Vondroušová na LOH je docela utopie. Ty holky víc vzadu mají o co hrát a je dobře, že se drží vysoko
Reagovat
lvicek
Kdo vi, treba budou hvezdy nakloneny...
Reagovat
misa
Máš pravdu, že to 24. místo vzhledem k účasti na OH není důležité. Dokazuje ale, že už půl roku má Marie výsledky na dobré úrovni.
Reagovat
victim
Jedna moudrá a úžasná dáma říkala že zpracovává nějaká traumata.Možná to chtělo delší pauzu.
Reagovat
A211
Souhlasím že konečně dostala rozum a vybrala si k sobě odborníky před tím to byla amatérská partyzánština.
Reagovat
EllNino
Neměls kdysi Amandu stejně oblíbenou jako Kenin?
Reagovat
misa
Ne. Ale trochu jsem jí fandil, pak jsem občas nahlédnul na její soc. sítě a přestalo mě to bavit :)
Reagovat
EllNino
pamatuji si právě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist