Bouzková v Burnie skončila v semifinále na raketě Muhammadové

3. 2. 2017, 03:49
Aktuality 4
ITF BURNIE - Osmnáctiletá Češka Marie Bouzková skončila na svém prvním turnaji v Austrálii v semifinále. Na podniku ITF 60k v Burnie ji bez problémů zastavila čtvrtá nasazená Američanka Asia Muhammadová.
Marie Bouzková

Vítězka dívčího US Open z roku 2014 Marie Bouzková hrála na turnaji v Austrálii poprvé v kariéře a se svou premiérou u 'protinožců' může být spokojená. Osmnáctiletá Češka porazila domácí nadějí Jaimme Fourlisovou, zkušenější krajanku Barboru Štefkovou i bývalou 21. hráčku světa Aleksandru Wozniakovou a poprvé si zahrála v semifinále turnaje ITF s dotací 60 tisíc dolarů.

Do finále se však osmnáctiletá Češka už prodrat nedokázala. Nad její síly dnes byla 165. tenistka světového žebříčku Američanka Asia Muhammadová, které podlehla za hodinu a pětadvacet minut 2-6 3-6.

Bouzková měla hned v první hře dvě šance na brejk, ale nevyužila je, od stavu 2-2 ztratila čtyři gamy v řadě a úvodní sadu prohrála. Na začátku druhého setu si dvakrát vzala zpět ztracené podání, ale potřetí už zareagovat nedokázala, manko nedohnala a soutěž pro ni skončila.

I přesto se 269. hráčka světa Bouzková posune ve světovém žebříčku poprvé do Top 250 a pomalu bude moct myslet na start v kvalifikacích grandslamů.

Vítězka osmi menších podniků ITF Bouzková by měla v Austrálii ještě pár týdnů zůstat, neboť je přihlášena na další turnaj ITF 60k v Launcestonu a dvě akce ITF 25k v Perthu.

V druhém semifinále zvítězila domácí Arina Rodionovová, která uspěla v téměř tříhodinové bitvě s Taylor Townsendovou a zabránila tak čistě americkému finále. Australanka vyhrála 3-6 6-4 7-6, přestože v druhém setu ztratila vedení 4-0 a ve třetím přišla o náskok 3-0 a za stavu 5-6 Američanka podávala na vítězství.

• ITF 60k BURNIE •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
páteční výsledky (03. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Muhammadová (4-USA) - Bouzková (ČR) 6-2 6-3
Ar. Rodionovová (Austr.) - Townsendová (2-USA) 3-6 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Alexandria
Staci dufat Maria Bouzkova i Bara Stefkova by sa mali chytit v buducnosti!
Reagovat
Frick
Za dveřma je obhajoba 50 bodů z vítězné 25k v Mexiku.

Řekl bych, že "zající" se budou počítat až po austrálském honu. To se uvidí, jak na tom Maruš je.

Pak jí bude čekat "deset týdnů neobhajob" a uvidí se, při nichž bude moci se pokusit zaútočit na vyšší pozice.
Reagovat
Frick
Pak jí bude čekat "deset týdnů neobhajob", v nichž by se tedy mohla pokusit o "finální" útok na TOP 200(-220, přibližně)
Reagovat
Frick
tam foukalo. A kamera byla nízko. Koukat se na to nedalo. To vám povídám jako.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist