Bouzková v Chiassu neudržela vedení a do finále nepostoupila

22. 4. 2017, 16:00
Aktuality 11
ITF CHIASSO - Marie Bouzková na antukovém turnaji ITF 25k ve švýcarském Chiassu potřetí v sezoně do finále nepostoupila. Osmnáctiletá Češka sice vedla nad Kathinkou Von Deichmannovou z Lichtenštejnska 6-3 a 4-2, náskok ale neudržela a nakonec po bezmála třech hodinách padla
Marie Bouzková

Marie Bouzková si dnes ve švýcarském Chiassu zahrála počtvrté v sezoně v semifinále, na únorový triumf z australského Perthu (ITF 25k) a březnový z antuky v americkém Orlandu (ITF 15k) však nenaváže.

Osmnáctiletá Češka ve Švýcarsku začala sezonu na klasické oranžové antuce a na podniku ITF 25 ztratila ve třech zápasech jen deset gamů. Výborně rozehraný zápas měla i v dnešním semifinále proti Kathince Von Deichmannové z Lichtenštejnska, ovšem vedení 6-4 a 4-2 ztratila. 

Od stavu 4-3 a 40-15 vyhrála už jen jednu ze čtrnácti výměn a rozhodnout musel třetí set. V něm Bouzková začala brejkem, ale nepotvrdila ho a nakonec po 2 hodinách a 49 minutách boje prohrála 6-3 4-6 3-6.

Vítězce deseti turnajů ITF se tak nepodařilo postoupit do svého celkově třináctého finále. Juniorská vítězka US Open 2014 je aktuálně 220. hráčka světa, což je její maximum. Díky postupu do semifinále by ho měla o pár pozic vylepšit.

Příští týden je Bouzková přihlášena na turnaji ITF 60k v Tunisu.

• ITF 25k CHIASSO •
Švýcarsko, antuka, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (22. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Von Deichmannová (Licht.) - Bouzková (8-ČR) 3-6 6-4 6-3
Teichmannová (5-Švýc.) - Georgesová (7-Fr.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - finále •
Gjorčeská/Najdenovová (1-Mak./Bulh.) - Kramperová/Van Der Hoeková (4-ČR/Niz.) 7-5 2-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
Skutečně celkem paradox, že vzájmený zápas s Markétou Maruška vyhrála....

..po dvou měsících Markéta, ověnčená WTA titulem, bouchá na dveře TOP 100 s rasancí příslušníka STB v 50. letech, zatímco pro Marušku je i ta TOP 200 pořád ne zcela blízko.
Reagovat
Frick
..prostě tehle turnaj chtělo vyhrát. Tak je.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda no, už to chce od Marie trochu posun, její vrstevnice jí už utíkají a ona je pořád zaseknutá v nižších kategoriích ITF.
Reagovat
tommr
tak to je docela velký zklamání. Marie by už měla umět takovýto zápasy proti průměrnejm hráčkám dotáhnout. Markéta už jí začíná hodně utíkat i když je o rok mladší ... :(
Reagovat
EllNino
Markéta je taky výjimečnej talent
Reagovat
tommr
jj a to byla ještě Markéta skoro celej lonskej rok zraněná. Začíná to vypadat, že Markéta by se mohla jednou v budoucnu dostat na úroven Petry Kvitový nebo Karolíny Plíškový zatímco pro Marii bude asi ten strop podstatně níž ...
Reagovat
EllNino
uvidíme, každý dozrává jinak, viz Angie :)
Reagovat
misa
Úroveň Kvitové je někde jinde než Plíškové.
Reagovat
VlS
Teď momentálně absolutně jinde
Reagovat
bIbec
jej, tak to nebude na jedničku :-( Co se dá dělat..
Reagovat
Haitik
Ou Maruško.. :-( Tak teď koukám do expresek a to vedení zamrzí no.. Podle statistik opět šílený proměňování BP.. :-/
Tak ať se daří v Tunisku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist