Bouzková v Kazachstánu útočí z pozice nasazené jedničky na Top 100

17. 7. 2019, 17:49
Aktuality 3
ITF NUR-SULTAN - Nasazená jednička Marie Bouzková vstoupila do turnaje ITF W80 v kazašském Nur-Sultanu očekávanou výhrou nad domácí Annou Danilinovou, kterou vyřadila i před rokem cestou do semifinále. Ve druhém kole se dvacetiletá Češka, která se v případě překonání loňského výsledku dostane poprvé do Top 100, zahraje s další Kazaškou Zhibek Kulambajevaovou.
Marie Bouzková (© TK Sparta Praha)

Marie Bouzková se dva týdny po premiérovém vystoupení na trávě ve Wimbledonu, kde se dostala do druhého kola, přesunula do Kazachastánu. Na turnaji ITF s dotací 80.000 dolarů na tvrdém povrchu v Nur-Sultanu startuje třetí rok po sobě a letos z pozice nasazené jedničky obhajuje semifinále.

Svůj úvodní zápas česká favoritka bez větších problémů zvládla, když domácí Annu Danilinovou porazila za 96 minut hry 7-5 6-2. Na začátku večerního utkání sice ztratila čtyři gamy v řadě a prohrávala 2-4, ale od té chvíle dostala vývoj pod kontrolu a i druhý vzájemný zápas vyhrála ve dvou setech.

O postup do čtvrtfinále bude Bouzková, která v neděli v den případného finálového zápasu oslaví 21. narozeniny, bojovat ve čtvrtek proti další kazašské outsiderce - devatenáctileté Zhibek Kulambajevaové.

Bouzková už několik měsíců marně usiluje o premiérový průnik do Top 100, od které ji nyní dělí tři soupeřky. Ve čtvrtfinále by mohla narazit na Turkyni Caglu Büyüakcayovou, v semifinále na Sabinu Šaripovovou z Uzbekistánu.

• ITF W80 NUR-SULTAN •
Kazachstán, tv. povrch, 80.000 dolarů
středeční výsledky (17. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (1-ČR) - Danilinová (Kaz.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
Není lesba. Má nějakého černocha.
Reagovat
Torn
Pěkné, ale pokud ten turnaj nevyhraje, moc jí to nepomůže. Má tam hráčky z třetí stovky. Kdyby zkusila radši Lausanne nebo Bukurešť, kam by se mohla dostat možná i bez kvalifikace, každopádně zápasy, co jí mohou někam posunout, radši vypadnout v OF v Bukurešti, než vylítnout v SF na ITF turnaji, ale možná jí nevoní ta antuka, lae není poprvé, kdy Maruška radši vymetá menší turnaje, tak snad zvolila moudře, bych jí docela rád už viděl pravidelně hrát na nějakých internacionálech. :(
Reagovat
Fransoas
První zápas k vykročení do vysněné stovky.Gratulace - ať se daří i nadále a posun by byl skvělý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist