Bouzková v Nanchangu využila příznivého losu, v pátek zabojuje o první letošní semifinále

18. 10. 2023, 10:08
Aktuality 11
Marie Bouzková (25) znovu po týdnu a potřetí za poslední dva měsíce postoupila mezi nejlepší osmičku. Nasazená trojka využila příznivého losu v Nanchangu, kde si v úvodních kolech poradila s hráčkami figurujícími mimo TOP 300 světového pořadí a ve středu přehrála 7:5, 6:0 Aminu Anšbovou (24) z Ruska. O první letošní semifinálovou účast bude usilovat proti Camile Osoriové (21).
Profily hráčů
Marie Bouzková (© Profimedia)

Marie Bouzková loni prožila nejlepší sezonu kariéry korunovanou premiérovým triumfem na turnajích WTA, který vybojovala na domácím Livesport Prague Open. V letošní sezoně se jí ovšem na nejvyšším okruhu dlouho nedařilo, na první vítěznou sérii v hlavních soutěžích dosáhla až v květnu a na první čtvrtfinálovou účast až v srpnu.

V posledních měsících se ovšem zlepšila a uhrála osmifinále ve Wimbledonu a Montrealu, čtvrtfinále v Cincinnati, třetí kolo na US Open a čtvrtfinále před týdnem v Soulu. Její forma však stále není ideální a pořád čeká na první letošní semifinále na jakékoli úrovni.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Před týdnem v jihokorejské metropoli nestačila ve čtvrtfinále na hráčku druhé stovky Yue Yuan. Šanci na nápravu bude mít v pátek v Nanchangu, kde využila příznivého losu a poradila si s kvalifikantkou Kathinkou von Deichmannovou (306. v žebříčku WTA) a lucky loserem Aminou Anšbovou (424.).

Zatímco reprezentantce Lichtenštejnska povolila pouhé dva gamy, v souboji s Ruskou se na kurtu zdržela hodinu a půl a ztratila pět her. Zisk úvodního dějství si česká favoritka neustále komplikovala, první brejk nepotvrdila a vzápětí přišla o náskok 4:1. Set však zakončila osmi fiftýny v řadě a ve druhém už dominovala a soupeřce nadělila kanára.

Bouzková je nejvýše nasazenou hráčkou, turnaj už v prvním kole opustily jednička Beatriz Haddadová Maiaová i dvojka Magda Linetteová. O první semifinálovou účast v aktuální sezoně bude v pátek usilovat proti Camile Osoriové, kterou loni jasně přehrála v mexické Guadalajaře. Kolumbijka přetlačila 6:4, 7:5 občasnou deblovou parťačku a velkou kamarádku své příští soupeřky Saru Sorribesovou a po třech měsících prošla mezi nejlepší osmičku.

Ve čtvrtfinálové fázi se ji pokusí doplnit Kateřina Siniaková. Finalistka předchozí akce v Hongkongu nastoupí ve čtvrtek k utkání druhého kola s nasazenou sedmičkou Varvarou Gračovovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Nanchangu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
dneska to byla povinná výhra těžký zápasy teprve přijdou ...
Marie by potřebovala dojít co nejdál, protože jinak jí hrozí velkej propad v žebříčku. Z loňska obhajuje 350 bodů za semifinále v Guadalajaře a zatím vybojovala jen 60 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně nový tenisportal Starci a zaprisahli uživatelé, kteří by chtěli vzhledz roku 2005 - beztr se bodnout. Je rok 2023, boomeri. Vylečte se.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně mobilní tenisportal, juchuuuuu. Vy, kteří chcete starý tenisportal - bezte vite kam. Spiny
Reagovat
GaelM
V léčebně vám dnes povolili internety?
Reagovat
R01316
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by byla asi lepší varianta, ale obávám se, že to je průsak z rušené diskuze.
Reagovat
PetaM
Je rok 2023 a někteří stále neumí napsat jednu větu správně ...
Reagovat
jirina_huzvankova
Zápas jsem viděla. Marfuška hrála první set, jak kdyby nespěchala. Druhý set byl však supr, tak asi měla zácpu a potřebovala na záchod a tak s hovínkem u prdélky často chodila k síti. Podle mě.
Reagovat
Mony
Je to tak..o pauze ji to tam vyhrabli a jelo to jak po masle
Reagovat
Mony
V QF možná zase proti své největší kamaradcesmile
Reagovat
tommr
na výběr ale moc nemá. Obě potenciální soupeřky jsou vracečky bojující do padnutí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist