Bouzková vydřela ve Washingtonu postup do čtvrtfinále, proti Townsendové odvrátila čtyři setboly

2. 8., 02:22
Aktuality 6
WTA WASHINGTON - Marie Bouzková (26) zaznamenala při svém debutu ve Washingtonu teprve čtvrtou letošní vítěznou sérii a zahraje si své třetí čtvrtfinále v sezoně. Pražská rodačka zdolala ve druhém kole po více než dvou hodinách boje a čtyřech odvrácených setbolech 7:5, 7:6 Taylor Townsendovou (28) a ve čtvrtfinále nastoupí proti další domácí zástupkyni Robin Montgomeryové (19).
Profily hráčů
Marie Bouzková je letos potřetí ve čtvrtfinále (© AFP)

Bouzková – Townsendová 7:5, 7:6

Marie Bouzková narazila i ve druhém zápase při svém debutu na pětistovce ve Washingtonu na domácí soupeřku a také tentokrát se na kurtu zdržela přes dvě hodiny. Po třísetovém duelu s McCartney Kesslerovou neměla daleko k rozhodující sadě ani proti Taylor Townsendové.

Úvodní dějství trvalo téměř hodinu a pražská rodačka ho rozhodla brejkem až v 11. gamu. Následně odvrátila brejkbol a set dopodávala. Ve druhé sadě si cestu do dalšího kola pořádně zkomplikovala.

Nejprve musela likvidovat manko 0:2 a ve 12. hře utkání nedoservírovala. V dramatickém tie-breaku smazala celkem čtyři setboly, tři v řadě, a po využití druhého mečbolu vyhrála zkrácenou hru 10:8. O druhý set se aktérky rvaly bezmála hodinu a půl.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bouzkové se povedlo teprve počtvrté v letošní sezoně vyhrát na jednom turnaji alespoň dva zápasy, předtím uspěla pouze v Aucklandu (čtvrtfinále), Bogotě (finále) a na French Open (třetí kolo). Proti Townsendové odehrála svůj 30. zápas v aktuálním roce a bilanci upravila na 16:14.

Townsendová dorazila do hlavního města Spojených států se sérií sedmi porážek. Američanka, která před pár týdny ovládla po boku Kateřiny Siniakové deblovou soutěž ve slavném Wimbledonu, prohrála i své 12. kariérní osmifinále na nejvyšším okruhu.

Také ve třetím zápase na turnaji bude Bouzková čelit domácí naději. Ve čtvrtfinále se střetne s teprve 19letou Robin Montgomeryovou. Bývalá šampionka juniorského US Open prošla mezi nejlepší osmičku po odstoupení nasazené čtyřky Ons Jabeurové, jež se omluvila kvůli zranění pravého ramene, a zabojuje o první semifinále na této úrovni.

Další čtvrtfinálové duely obstarají Aryna Sabalenková s Viktorií Azarenkovou, Emma Raducanuová s Paulou Badosaovou a Amanda Anisimovová s Caroline Dolehideovou.


Výsledky turnaje WTA 500 ve Washingtonu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
misa
Marie zkompletovala čtvrtfinále na všech úrovních, které okruh WTA má.
Čtvrtfinále WTA 125k hrála poprvé v Guadalajaře 2019,
WTA 250 - Guangzhou 2019,
WTA 500 - Washington 2024,
WTA 1000 - Toronto 2019,
GS - Wimbledon 2022.
Je to sice maličkost, ale u Marušky mám radost i z nich.
I v letošní sezoně tak zažívá některé premiéry - poprvé v antukovém WTA čtvrtfinále (v Bogotě došla dokonce až do finále), poprvé ve 3. kole French Open a teď poprvé ve čf. pětistovky.

Dále pár údajů o zápase, které z článku nevyčtete:
1. Zlepšené první podání začíná být u Bouzkové důležitou částí její hry. Pamatuju časy, kdy měla třeba vysokou úspěšnost 1. servisu, ale zároveň se % vyhraných míčů po 1. podání pohybovalo okolo 60, což je málo. V 1. kole Washingtonu ale měla 73 % a ve 2. kole dokonce 76 % míčů vyhraných po 1. servisu
2. V tiebreaku prohrávala Bouzková už 3-6, poté až do konce zápasu předvedla 5 prvních podání v řadě a brala po něm všechny body. Čtvrtý setbol Američanky dokonce odvrátila esem. Tak se mi to líbí.
3. Townsend ve 28 letech nikdy nehrála na okruhu WTA singlové čtvrtfinále (pokud se nepočítají ty challengery nejnižší kategorie WTA 125k). Má opravdu velkou nadváhu a její pohyb je hodně špatný. Marie toho často využívala, když hrála údery víc po čáře a tím zrychlila výměnu. Američanka pak musela běhat a bylo zle, přicházelo pak plno chyb. Celkem udělala ve dvou setech děsivých 63 nevynucených chyb.
4. Marii doprovází ve Washingtonu Jakub Novák, kterého dobře zná už od dětství, protože se jedná o syna jejího současného trenéra.
https://gculopes.com/sports/mens-tennis/roster/jakub-novak/5333

Další soupeřka je taky hratelná - doufám, že po dvou zápasech v horku má Marie ještě síly na další zápas.
Reagovat
Otmar
Neviděl jsem, bylo to pozdě. Nicméně pro mně příjemné překvapení a pro Marušku nesmírně cenné vítězství!
Reagovat
misa
Vyřadit deblovou specialistku moc překvapivé nebylo :)
Reagovat
Otmar
Pro Vás možná ne, pro mne ano, myslel jsem, že ji Taylor přestřílí. Ostatně chybělo málo! Ale dopadlo to dobře!
Reagovat
Krisboy
To bude mít misa radost
Gratuluji.
Reagovat
misa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist