Bouzková vypadla v prvním kole i v San Jose, v třísetové bitvě podlehla Konjuhové

3. 8. 2021, 07:19
Aktuality 14
WTA SAN JOSE - Marie Bouzková zahájila sezonu na amerických betonech porážkou na turnaji WTA 500 v San Jose. Třiadvacetiletá Češka v Kalifornii podlehla chorvatské kvalifikantce Aně Konjuhové po téměř tříhodinové bitvě 5-7 6-3 5-7, i když ve třetím setu vedla 5-3, a připsala si čtvrtou porážku v řadě.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková si na začátku sezony zahrála finále na Philipp Island Trophy v Melbourne a semifinále v Guadalajaře, od té doby ale na osmi z deseti turnajů vypadla hned v prvním kole.

Naposledy neuspěla v San Jose. 23letá Češka, která si v poslední době dělá tenisovou radost je ve čtyřhře s Lucií Hradeckou, v Kalifornii podlehla Aně Konjuhové. Z kvalifikace rozehrané Chorvatce podlehla po 2 hodinách a 52 minutách boje 5-7 6-3 5-7.

Zápas ztratila zápas v koncovce třetího setu. Bouzková v něm vedla už 5-3, získané brejky ale nedokázala potvrdit a duel dopodávat. Naopak ztratila dvakrát servis a soupeřka po zisku čtyř gamů v řadě skóre otočila.

Bouzková nepřešla přes úvodní kolo ve dvouhře potřetí za sebou. Po prvním zápase se loučila ve Wimbledonu i na předchozím turnaji WTA v Praze. Výhru si na okruhu WTA připsala naposledy v červnu na trávě v Birminghamu, kde postoupila do čtvrtfinále.

Nejvýše nasazenou je Belgičanka Elise Mertensová, dvojkou Kazaška Jelena Rybakinová, která ale v sobotu v Tokiu prohrála souboj o olympijský bronz.

• WTA 500 SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 565.530 dolarů
pondělní výsledky (02. 08. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Konjuhová (Chorv.) - Bouzková (ČR) 7-5 3-6 7-5
Riskeová (5-USA) - Vandewegheová (USA) 6-3 6-4
Martičová (6-Chorv.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 6-3
Linetteová (Pol.) - Pattinamaová-Kerkhoveová (Niz.) 6-3 6-3
Shuai Zhang (Čína) - Raducanuová (Brit.) 6-3 6-2
Garciaová (Fr.) - Bektasová (USA) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
Marie je v těžký krizi a vlastníma chybama do ní zabředává stále víc. Včera pěkně otočila třetí set z 0:3 na 5:3 ale závěr trestuhodně pokonila ... smile
Tento týden se Marii budou odepisovat body za Toronto 2019 takže se v žebříčku propadne asi o dvacet míst. A pokud se včas nevzpamatuje tak jí hrozí, že vypadne z první stovky podobně jako Kristýna Plíšková ... smile
Reagovat
misa
Zatím spadla na 72. místo.
Reagovat
Fransoas
Co k tomu dodat.Za stavu 5 : 4 ve třetím setu byl moment,kdy mohla CHorvatku vyřadit.Závěr je vždy nejtěžší.Pokud tuto bariéru nepřekoná - nemá šanci.S tolika dvojchybama se nedá vítězit.
Reagovat
sojka1
na treti set jsem nemela silu, jen jsem uz verila. Bylo to udrene a vycerpavajici a nejen pro holky. Prvni dva sety neco malo hezkych vymen sice prinesly, ale celkove zapas bez rytmu a napeti, plny chyb, prohranych podani a takovych divne nenapinavych zvratu. Anicka sice rozehrana z kvaldy, ale vykon doslova ode zdi ke zdi, Maruska drela a jak to nemelo lehkost, nedokazala hru rozprostrit po kurtu, nemelo to napad, delku, uhel, sako, uspesnost prvniho servisu udesna. Ke vsemu se mi vubec nelibil, Maruska se tak nejak cim dal vic divne lame v pase a pak se do mice jen predkloni a vpadne, vsechno hraje ruka, rotace tela nepomuze, prirozeny svih neni a ty nohy jsou taky divny... bylo mi z toho divne... :-) Ale i v te mizerii se sem tam zableskl skvely servis Anicky a jeji krasne udery s delkou, co bere dech, o takove pumelenici a lehkosti se Marusce bohuzel v soucasnem rozpolozeni jiste ani nezda. Presto nechapu, ze to s chybujici a misty malatnou Anickou uz nedotahla! Po snure, kterou celkem presvedcive, i kdyz pracne, otocila druhy set a ctu, ze vedla 5:3 ve tretim a nedopodavala... jen obrazek toho celkoveho zmaru. Nutno podotknout, ze se u holek potkala neforma s peknym parakem, ale kdyz ma clovek jeste v oku Tokyo, je fakt prisny. :-) Marusku ma ceka prace jak na kostele!!!
Reagovat
sojka1
*Marusku ceka....
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevidel jsem, dekuji za pekny report :)
Reagovat
misa
Pro mě měl zápas napětí až moc, jinak bych u něj nevydržel až do 1 hodiny v noci :) Podání - mám pocit - bylo takové i na začátku roku, loni, prostě je pořád stejné. Rotací těla si Marie vůbec nepomáhá a časem možná bude mít problémy s přetíženou rukou.

Zápas nedotáhla, protože nemá v posledních měsících výhry, takže si vůbec nevěří. Potom má dopodávat zápas a hraje celý gem pasivně.
Reagovat
misa
Nohy jsou dobré, včera už doběhla všechny dropshoty soupeřky a zahrála z těchto situací pár winnerů, oproti Praze (kde běhala hůř, jakoby ztratila koordinaci pohybů, a jednou si málem otočila kotník) znatelný pokrok. Kondičně taky vydržela celý zápas, dobré znamení bylo, že za celý zápas nedostala napomenutí za překročené časového limitu při servisu.
Reagovat
Dobry-den
To je hrůza. smile

Po povedeném začátku sezóny přišlo zranění v Mexiku a od té doby je Maruška na turnajích jen do počtu. Teď už to její trápení trvá skoro 5 měsíců, tak by mě zajímalo, co se s ní děje. Covid snad neměla, pořád hrála turnaje, tak bych rád věděl, co je příčinou takové dlouhodobé ztráty formy.

Moc rád bych ji viděl zase se usmívat po výhrách, ale momentálně není schopná porazit vůbec nikoho. smile

Usmívat se Maruška může aspoň po výhrách ve čtyřhře s Luckou, ale to je jen slabá útěcha. smile
Reagovat
Mony
Hrůza vypadá jinak
Reagovat
misa
Máš pravdu, že turnaj v Guadalajaře dohrávala Maruška s ovázaným stehnem, pak se odhlásila z Monterrey a od té doby vyhrála pouze tři zápasy ve dvouhře. V Madridu si zlomila při pádu palec, možná je to ten důvod, proč je na tom teď tak bídně. Měsíc nehrála, vrátila se s ovázaným loktem a nedobrou formou, postupně poztrácela sebevědomí... Třeba se vyčerpala spolupráce s trenérem, který ji vede už spoustu let.
Reagovat
ttopi
OT:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kolik-dostanou-medailiste-z-tokia-cesi-vydelaji-vic-nez-americane-170957#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=Hm24FWYO2Dv-202108030547&dop_id=170957&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Napadá někoho proč dostanou holky za zlatou v deblu menší odměnu, než někdo jiný za svou zlatou?
Reagovat
Jaaa1978
dostanu viac, vzdy sa odmeny aj na tenis.turnajoch vo stvorhrach delily 2. ved po spravnosri mali dostat 2,4 mil teda kazda 1,2 . este im dvom to zrovna zvysili na 3,18 cize kazda 1,59
Reagovat
paprikovygulas1
Štvorhra sa môže brať ako tímový šport a myslíš, že keby napríklad basketbalový tím vyhral zlato, dali by každému jednému hráčovi 2,4 miliónov? Štvorhrovy tím dostal 3,18 miliónov čo si myslím je dosť slušne ohodnotnotenie tímu. Ale hlavne myslím, že zrovna deblistkam môže vadiť najmenej, že dostanú menej na osobu ako individuálny víťaz, keďže tenis je nadpriemerne dotovaný šport.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist