Bratři Bryanovi olympijské zlato obhajovat nebudou

31. 7. 2016, 09:01
Aktuality 33
Američtí tenisté Bob a Mike Bryanovi nebudou na olympijských hrách v Riu de Janeiro obhajovat zlato z Londýna ve čtyřhře. Osmatřicetiletá dvojčata, jež společně získala 112 titulů včetně 16 grandslamových, se týden před startem olympijského turnaje odhlásila kvůli obavám o zdraví.
Profily hráčů
bratři Bryanovi v Londýně 2012

Bryanovi měli cestovat na své čtvrté hry a po bronzu z Pekingu a zlatu z Londýna bojovat o třetí medaili, ale po pátečním vyřazení ve čtvrtfinále turnaje v Torontu se rozhodli jinak. "Strávili jsme s tím s Mikem a našimi rodinami nepočítané množství hodin. A i když bychom zase rádi reprezentovali, coby pro manžele a otce je pro nás prioritou zdraví naší rodiny," uvedla dvojčata v tiskovém prohlášení Washington Post.

Bryanovi tak podle všeho narážejí na virus zika, který převážně přenášejí komáři a nejvíce onemocnění bylo zaznamenáno právě v Brazílii. Onemocnění má obvykle mírný průběh, velkým nebezpečím je ale pro lidský plod.

Kvůli obavám ze ziky vynechají olympijský turnaj v Riu také čeští tenisté Tomáš Berdych, Karolína Plíšková a mimo jiné také Kanaďan Milos Raonic. Odhlášení bratrů Bryanových je další ranou pro mužský tenisový tým USA poté, co se kvůli koncentraci na zámořskou sérii turnajů rozhodli v Riu nestartovat John Isner a Sam Querrey.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jam
Věřím, že Štěpánek si v Riu zahraje i singla.
Reagovat
svetova.dvojka
ve finále porazí Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemělo to v prvním řadě vůbec být v tý špinavý zemi.
Reagovat
svetova.dvojka
To je věc názoru, raději "špinavá zem" ,ale naprosto bez rasismus kde nikdo nepodněcuje nějakou etnickou nesnášenlivost a všichni se mají rádi a respektují se, to je dáno také tím, že Brazílie je největší křesťanskou zemí na světě. A křeSťan nikdy nemůže být rasistou, protože to je proti základnímu principu křesťanství o tom ,že před Bohem jsme si všichni rovni. V Brazílii nenarazíte na vyholená agresivní hajlující hovada, co si hrají na "vlastence" apod. Brazílie je zemí multikulturní a krásnou, kdybych měl fakt hodně peněz, tak na aspoň měsíc bych se tam zaletěl podívat. A raději mít špínu na povrchu než v duši...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně raději vystavit reprezentanty hygienickým rizikům. Ty máš dost. Alou do ignoru.
Reagovat
skott
Brazílie je tak úchvatná zem, že se pravidelně umisťuje na špici žebříčků zemí s největší kriminalitou, průměrem vražd na počet obyvatel, většina jejích velkých měst patří mezi nejnebezpečnější na světě... ale všichni jsou to vlastně milí křesťané, kteří by neublížili mouše:-)) jako je mi jasný, že si tady teď při absenci jiných tradičních idio.tů, hraješ na největšího místního šaška, ale dělej to alespoň rafinovaněji;)
Reagovat
svetova.dvojka
To je lež..., v Brazílii je zhruba stejná kriminalita jako v USA, to znamená nějaké 100 až 110.místo na světě co se týká míry kriminality, takže takový zlatý střed, na světě je 196 států. A to že je Brazílie největší křesťanskou zemí na světě, je holý fakt, který samozřejmě nevěřícímu psovi nic neříká, nemá cenu se dohadovat s bezvěrcem, já nosím obrázek Ježíše Krista i v peněžence. Podle mě ta averze k Brazílii co se týká některých diskutujících a to nejen na tomto webu plyne z jejich rasismu a ateismu. Stačí se podívat jak majorita diskutuje k veškerým článkům o Romech, často ty diskuse musí být i zrušené kvůli rasismu,uplatňování kolektivní viny , hanobení etnika a propagaci totalitních režimů hlavně nacismu. Když diskutuje "slušný bílý Čech" tak je o vulgarismy,urážky,nadávky a antihumánní vyjadřování postaráno...ale i tohle je potřeba i tohle společnost potřebuje, jak se říká blbci se najdou všude...
Reagovat
skott
ještě jednomu tvému příspěvku jsem dal šanci, ale to asi stačilo;-)
V jedné větě si stěžuješ na uplatňování kolektivní vinny a v té další napíšeš, cituji:
Když diskutuje "slušný bílý Čech" tak je o vulgarismy,urážky,nadávky a antihumánní vyjadřování postaráno

ať si každá tvé bláboly přebere sám... jak napsal kolega - alou do ignoru.
Reagovat
darek.vrana
Virus zika = záhadný virus, který útočí převážně na tenisových kurtech.
Reagovat
smazaný uživatel
A na golfových greenech...
Reagovat
blixa
Musíte umět správně překládat. "obávam se viru zika" = "já vám na ten olympijskej bordel v Brazílii seru" ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak bohužel i Bob s Mikem podlehli mediální hysterii zvané zika :-(
Reagovat
skott
Z Olympijských Her se odhlásila i Julia Putintseva pro zraněné rameno z utkání v Montrealu s Nasťou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mohli by všichni ti omluvenkáři sebrat ztracené koule ze země a kápnout božskou. Jediný Kližan se toho nebál a dal najevo, jak to cítí. :)
Reagovat
a.magerova
Asi máš jiné info, ale tady se omlouvá jako všichni ostatní....

"Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie. Žiaľ, na olympiáde v brazílskom Riu sa nezúčastním kvôli nebezpečenstvu vírusu Zika, ktoré tam panuje a nasledujem ďalších svetových tenistov ako sú Raonič, Berdych, Dolgopolov, Halepová, i ďalších iných športovcov, ktorí sa takto rozhodli."

http://sport.aktuality.sk/c/227470/martin-klizan-opat-prekvapil-nebude-startovat-na-oh-v-rio-de-janeiro/
Reagovat
skott
asi si ho spletl s jiným volem Gulbisem:-))
Reagovat
Herbert_Hoover
na Gulbise nesahat, to je pán :))
Reagovat
Herbert_Hoover
toho si nemůžu nikdy s nikým splést, je jedinečný :) ale Kližan má taky koule :)
Reagovat
gigin
I didn't play Davis Cup, so I cannot play Olympics. They have this rule that you have to play certain amount of Davis Cups, and unfortunately I didn't play That was a choice what I did, based on my specific relation also with Latvian federation, Latvian tennis federation. And especially also that I really don"t like that in Olympic Games there is no points and no prize money. It's a little bit like tennis tourism, from my side. I don't know how is the system in bigger federations, but I think that they got a little bit more help from their federations throughout their careers than I did. So guys from smaller federations where we didn"t get no help at all throughout our careers, then to go and play, from other side, it's always nice to represent your country, but I did represent my country enough. I did it already for last ten years. I don't want to say I'm in the end of my career, but I have last maybe four, five years. And this year can be still a good year. You know, I can maybe still end up in top 20 by end of the year, so I decided to concentrate on that.
Reagovat
skott
jo, to bude ono.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, to skutečně mám :)

"V porovnaní s turnajmi dostávame za reprezentáciu veľmi malý plat. Všetci však vravia, že reprezentácia je česť. Koho alebo čo by som však mal reprezentovať? Našu vládu? Slovenský olympijský výbor, ktorý ožije len raz za štyri roky? Náš tenisový zväz? Alebo náš slovenský ľud, ktorý sa po každej výhre bije do pŕs a všetci sú pyšní Slováci?"

"Keď sa však náhodou niečo nepodarí, tak hanlivo, urážlivo a vulgárne poukazujú na človeka, ktorý prehral. Niekedy sa zamýšľam, či sa vôbec oplatí reprezentovať túto krásnu krajinu, ktorá je, bohužiaľ, plná týchto 'sračiek'. Verte mi, že nie som jediný športovec, ktorý to takto vidí,"
Reagovat
a.magerova
Takže k prvnímu (mému) příspěvku - je to zbabělec, který není schopen říct pravdu a vymlouvá se jako ostatní... :-/

K druhému (tvému) příspěvku - je to pokrytec, protože pokud mu jde o peníze, tak nechápu, proč v mém příspěvku píše, že "Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie."

Čili není na něm nic, co by mě rajcovalo !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže ostatní měli jenom tohle zbabělé vyjádření, Kližan ne. Navíc podle mě to bylo prvotní oznámení, po němž následovalo to skutečné. Kdo ví, jak to s tím oznámením bylo, asi se nechal přemluvit, aby to vypadalo dobře, ale pak nejspíš své skutečné JÁ nepotlačil a šlo to ven. :) Každopádně je to jediné vyjádření, které přibližuje, jak to je. Ostatní zůstali u toho uhlazeného poukázání na ziku. Přitom jejich touha reprezentovat taky není bůh ví jaká. Vášnivý houbař taky jde na hřiby, i když může chytit klíště nebo ho může kousnout zmije. To je asi dost podobná pravděpodobnost jako, že někoho bude svírat virus zika. Ale tak asi si nikdo nedělá iluze o tom, jak to skutečně je, ale co je psáno, to je dáno, takže ostatní - palec dolů. :) Jediní, kteří mají legitimní posvátné důvody, jsou Roger a Richard.
Reagovat
Mayo
jojo tiež ma nebavia tie nudné rozhovory stále dookola a to v hocijakom športe...čo sa našich SVK hokejistov týka napr., tak asi jediný, ktorý má iné rozhovory a dajú sa počúvať je Laco Nagy, ten sa nebojí povedať na rovinu (:
Reagovat
vrabejka
Po,erte se vseci z té Ziky voe
Reagovat
Mayo
Pre čoraz viac tenistov je olympijský turnaj podradny.
Reagovat
FulnekUltras
a to je aj skutočný dövod drvivej väčšiny absentérov
Reagovat
Meceon
jaký to rozdíl...někdo bude závodit i ve smradlavé stoce,kde skutečně hrozí nebezpečí,aby olympijskou medaili vybojoval...a pro tenistu olympijská medaile neznamená nic
Reagovat
blixa
Protože pro toho chudáka, co bude závodit v té stoce je to vrchol jeho sportovního snažení. Tenisté mají vrcholy úplně jinde. Proto tenis na olympiádu nepatří.
Reagovat
kada.tom
navíc Bryani mají už zlato a bronz, oni nemusejí nikomu (ani sobě) nic dokazovat - mají rodiny a ne úplně dobrou (a stabilní) formu, takže lepší to riziko nepodstupovat a místo toho se soustředit na severoamerické betony :-)
Reagovat
FulnekUltras
tak nějak
Reagovat
Kozoroh
Nebo Sablíková - co by za nominaci v časovce dala... Jela do Ria a tam si chce nominaci vydupat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist