Bratři Bryanovi potřetí vyhráli turnaj v Miami

30. 3. 2014, 09:49
Aktuality 4
Bob a Mike Bryanovi získali v Miami už 96. titul na okruhu ATP. Nejlepší deblový pár světa v sobotním finále porazil 7-6 6-4 nenasazené Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala s Robertem Farahem.
Bob a Mike Bryanovi (© Sony Open Tennis)

Posledních pět účastí amerických dvojčat na turnaji v Miami nebylo úspěšných. Po triumfech v letech 2007 a 2008 přišlo pět roků, ve kterých si Bob s Mikem na zdejším podniku nezahráli ani jedno finále.

Výhra proti nenasazené dvojici Juan Sebastian Cabal, Robert Farah se nerodila snadno. V úvodním setu si oba páry přesvědčivě hlídaly gamy na podání až do samotného závěru, kdy se za stavu 5-5 k prvnímu brejkbolu dostali Kolumbijci, ale svoji šanci nevyužili.

V následující hře se na returnu k vedení 40-15 a tedy i třem brejkbolům dostali favorizovaní Amerčiané, ale rovněž úspěch neslavili. Také v tie-breaku byli finalisté precizní na servisu a rozhodl první minibrejk až v 18. výměně. Tvrdý return soupeře poslal Cabal do sítě a úvodní set tak získali na svou stranu domácí.

Bob a Mike Bryanovi prorazili v úvodu druhého setu servis soupeřů a nabyté vedení si udrželi až do konce utkání. Ve zbývajících hrách na servisu Bryanovi svým soupeřům nedali šanci a po devadesáti minutách hry ukončil zápas Bob smečí na síti.

„Tohle vítězství si budeme dlouho pamatovat, podpora pro oba týmy byla neskutečná. Bylo to jako v Davis Cupu,“ řekl Mike. „Hráli jsme v téměř nepřátelském prostředí,“ přidal se Bob. „Bylo tady hodně Kolumbijců a byli velmi hluční. Juan s Robertem by měli zvážit, zda tady nechtějí hrát Davis Cup,“ zavtipkoval.

„Zápas rozhodl první set. Povedlo se nám odvrátit klíčový brejkbol a dva setboly, set vyhrát a to rozhodlo. Jsme rádi, že se nám konečně povedlo v Miami opět získat titul,“ řekl Mike Bryan. „Pochvalu rozhodně zaslouží také naši soupeři. Vstoupili do sezóny skvěle a přeji jim, aby se jim dařilo i nadále,“ dodal.

Cabal s Farahem skutečně zažívají nejpovedenější sezonu. Společně hráli finále osmkrát, z toho letos jich bylo hned pět. Vyhrát dokázali v únoru v brazilském Riu.

Formu mají také dvojčata z Ameriky. Bob a Mike Bryanovi k triumfům z Delray Beach a Indian Wells přidali třetí titul v řadě a drží šňůru třinácti po sobě jdoucích vyhraných zápasů.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.649.405 dolarů)
sobotní výsledky (29. 03. 2014)
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Cabal, Farah (Kol.) 7-6 (10-8) 6-4

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle rok budou mýt přes 105 titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
I já se připojuji ke gratulaci a k té 100vce: mužská čtyřhra je dnes jedinou disciplínou (kromě mixu, který se však v současnosti hraje jen na GS a LOH), kde se ještě nikomu nepodařilo dosáhnout počtu 100 titulů. V mužské dvouhře tohoto čísla dosáhl jen Connors, v dámském singlu Navrátilová, Evertová, Gráfová a v dámském deblu Navrátilová, Casalsová, Shriverová a Kingová.
100vku Bryanové letos pokoří, hlavně Mike, který má 98 titulů a je už hodně blízko.
Zajímavé je se i podívat na absolutní žebříček turnajů ATP (singl a debl dohromady). Mike je v této statistice na 5. místě a už jen dva tituly mu chybí do vyrovnání Ivana Lendla (94 singlových a 6 deblových primátů, dohromady rovných 100) a ještě jeden do Nastaseho (56 singlových a 45 deblových turnajových vavřínů). Celkový rekord drží McEnroe na čísle 153 (77 singlových a 76 deblových titulů ATP).
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace, snad letos daj tu stovku :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist