Brazilka Haddadová Maiaová na trávě v Nottinghamu získala premiérový titul

12. 6. 2022, 17:31
Aktuality 6
WTA NOTTINGHAM - Turnaj na trávě v Nottinghamu vyhrála 26letá Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová, která porazila Američanku Alison Riskeovou za dvě a půl hodiny 6-4 1-6 6-3 a získala premiérový titul na okruhu WTA. Životní týden pak vyšperkovala i triumfem ve čtyřhře.
Beatriz Haddadová Maiaová (© AFP)

Sedmá nasazená Haddadová Maiaová, jíž v semifinále vzdala Češka Tereza Martincová, získala první set díky jedinému brejku ve třetím gamu. Ve druhé sadě naopak dominovala turnajová šestka Riskeová, za stavu 0-5 Brazilka čistou hrou odvrátila "kanára".

V rozhodujícím setu premiérového vzájemného souboje hráček z páté desítky světového žebříčku jako první prolomila soupeřčino podání ve třetím gamu Američanka, jenže Haddadová Maiaová si jej hned vzápětí vzala zpět a další brejk získala za stavu 4:3. Poté už utkání doservírovala a slaví největší singlový úspěch kariéry. Dosud bylo jejím maximem finále v Soulu 2017.

Haddadová Maiaová vyšperkovala životní týden také svým celkově třetím triumfem ve čtyřhře. Vybojovala ho na první společné akci s Číňankou Shuai Zhang, ve finále porazily 7-6 6-3 americko-rumunské duo Caroline Dolehideová a Monica Niculescuová.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 eur
nedělní výsledky (12. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Riskeová (6-USA) 6-4 1-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Haddadová Maiaová/Shuai Zhang (1-Braz./Čína) - Dolehideová/Niculescuová (4-USA/Rum.) 7-6(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
až bude hrát Haddadová-Maiaová proti Alexandrovové a pak ještě debla s Maríaovou a Shibaharovovou - to bude pro čestináře teprve to pravé pohlazení na duši.smile
Reagovat
dadaft
Haddad Maria odehrála povedený turnaj. Jako ne že by tam nebyly chybky, třeba ve finále ji po vyhraném setu pár věcí nevyšlo a najednou nebyla schopná uhrát ani gem ...... odešel servis, přesnost...
Ale celkově velmi dobrý dojem a případná nepříjemná soupeřka do dalších týdnů...
Reagovat
tommr
a jako první to odskáče Petra ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Petra se pere víc se sebou než se soupeřkami.smile
Reagovat
Holahej
..mohlo by být zajímavé porovnání..
Jabeur opens against Karolina Muchova.Main draw in Berlin (WTA 500), where Ons Jabeur, Maria Sakkari, Aryna Sabalenka are the top seeds.
Reagovat
Holahej
..zítra nejsou na programu, jen Ons si společně s Mugu v deblu ozkouší kurt, v PO jen KP, po ní KS..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist