Brazilka Pereiraová slaví na antuce v Bogotě první titul

19. 4. 2015, 19:37
Aktuality 6
WTA BOGOTA - Překvapivou vítězkou antukového turnaje v Bogotě se stala Teliana Pereiraová. Šestadvacetiletá Brazilka ve svém prvním finále na okruhu WTA porazila pátou nasazenou Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a dosáhla na životní úspěch.
Teliana Pereiraová

Až 130. hráčka světa Teliana Pereiraová, která byla nejvýše na 87. místě žebříčku, si v Bogotě zahrála teprve potřetí v kariéře v semifinále turnaje WTA a dnes si odbyla svou premiéru ve finále. V něm se objevila jako první Brazilka od roku 1988 a nakonec i ukončila stejně dlouhé čekání na brazilskou šampionku, kterou byla naposledy před 27 lety v Barceloně Neige Diasová.

Šestadvacetiletá Pereiraová v kolumbijské metropoli neztratila ani set. Postupně vyřadila bývalou vítězku Roland Garros Francescu Schiavoenovou, Lucemburčanku Minellaovou, dvojnásobnou šampionku Domínguezovou, nasazenou jedničku Svitolinovou a v dnešním finále přehrála 7-6 6-1 turnajovou pětku Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu. 

V prvním setu Pereiraová ztratila vedení 2-0 a dovolila soupeřce otočit na 2-4. Dějství ale nakonec získala v tie-breaku a druhý set už jednoznačně ovládla. Za stavu 5-0 sice při svém podání neproměnila mečbol, ale při servisu soupeřku svou druhou šanci na ukončení zápasu využila a mohla začít slavit životní úspěch.

"Tohle byl nejlepší týden mého života," radovala se Pereiraová, jež se ve světovém žebříčku posune na 81. místo a překoná své nejlepší umístění. "Vždy když jsem trénovala, tak jsem snila o vítězství na turnaji WTA. A teď se mi to podařilo."

Pereiraová tak během dvou týdnů vyhrála v Kolumbii deset zápasů v řadě, neboť minulý týden ovládla rovněž bez ztráty setu podnik ITF v Medellínu.

"Hrát v Medellínu pro mě bylo velmi důležité, protože tam byla podobná nadmořská výška, jako je tady, takže mi to pomohlo se připravit na zdejší náročné podmínky," uvedla Pereiraová k Bogotě, kde se hraje ve výšce 2640 metrů nad mořem. "Celý týden jsem hrála dobře, cítila jsem se skvěle a jsem šťastná, že jsem tu získala titul."

Sedmadvacetiletá Švedovová hrála finále podruhé v kariéře. To první v roce 2007 v indickém Bangalore proměnila v titul.

Brazilský den v Bogoě završily Paula Cristina Goncalvesová a Beatriz Haddadová Maiaová, které ve finále čtyřhry porazily Američanky Irinu Falconiovou a Shelby Rogersovou a rovněž získaly své první tituly na okruhu WTA.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (19. 04. 2015)
• Dvouhra - finále •
Pereiraová (Braz.) - Svedovová (5-Kaz.) 7-6(2) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Goncalvesová/Haddadová (Braz.) - Falconiová/Rogersová (USA) 6-3 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Titan
Yarko, Yarko, ty mě štveš, pamatuj si to, ty mě štveš ze všech nejvíc...:-)))
Reagovat
FulnekUltras
vypadá to na nový jihoamerický objev...uvidíme v další antukové sezóně.
Reagovat
EllNino
no nový ...je jí 27, tak nevím :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak nový (ne mladý) v tom, že takhle dobře zatím ještě asi nehrála. Skalpy Eliny a Jarky mají už svou hodnotu...
Reagovat
marekv
to je tim domacim prostredim, u tehle indianu je to hodne znat, jen co se turnaje prsunou pujde to zas dolu
Reagovat
FulnekUltras
Je to klidně možný, že v Evropě bude poloviční...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist