Brenda Fruhvirtová vyhrála i 10. finále na okruhu ITF. V Německu slaví nejcennější triumf

6. 8. 2023, 16:57
Aktuality 42
ITF HECHINGEN - Brenda Fruhvirtová (16) nenašla přemožitelku ani v jubilejním 10. finále. Talentovaná česká teenagerka na antukovém podniku ITF W60 v německém Hechingenu přehrála 6:3, 6:1 Slovinku Živu Falknerovou (21) a z pozice nasazené jedničky si dokráčela pro svou nejcennější trofej a posun na nové žebříčkové maximum.
Brenda Fruhvirtová (© Profimedia)

Brenda Fruhvirtová loni vyhrála osm antukových podniků ITF W25 a letos už sbírá zkušenosti i na větších turnajích. Dokonce prošla kvalifikací Australian Open a Roland Garros a získala dvě další trofeje.

V březnu v indickém Bengalúru ovládla akci ITF W40 a získala první triumf na tvrdém povrchu. A tento týden si na antuce v německém Hechingenu došla i pro první triumf na turnaji s dotací 60.000 dolarů.

Šestnáctiletá Češka potvrdila roli nasazené jedničky a v pěti duelech neztratila ani set. S nejtěžší soupeřkou si poradila v sobotním semifinále, v němž vyřadila čerstvou semifinalistku podniku WTA v Lausanne a bývalou 50. hráčku světa Annu Bondárovou z Maďarska.

Ve finále se nenechala zaskočit o pět let starší slovinskou kvalifikantkou Živou Falknerovou. Hráčku až ze šesté světové stovky smetla 6:3, 6:1 a potvrdila, že finálové zápasy jsou její parketa. Vyhrála všech 10 soubojů o titul a ztratila přitom jen dva sety.

Ve světovém žebříčku se Fruhvirtová posune ze 141. na 120. místo a o osm příček vylepší své nejlepší umístění. Příští týden bude nasazenou jedničkou na 'pětadvacítce' v Lipsku, poté už by se měla přesunout do USA a poprvé zkusit štěstí v kvalifikaci US Open.

Výsledky na turnaji ITF W60 v Hechingenu

• ITF W60 HECHINGEN •
Německo, antuka, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (06. 08. 2023)
• Dvouhra - finále •
B. Fruhvirtová (ČR) - Falknerová (Slovin.) 6:3, 6:1

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
Dobry-den
ITF královna. Vskutku nová Arantxa Rus. smile
Reagovat
hanz
Hlavně aby tak nedopadla...
Reagovat
SpacialRecognition
Prosim vás. Dívejte se, kde byli grandslamové šampionky jako Krejčíková, Vondroušová v jejím věku. Je to teprve její druhá profesionální sezona.
Reagovat
GaelM
Zrovna Vondroušovou bych do toho netahal, ta prorazila hodně mladá. V 16 už byla dvojnásobnou vítězkou juniorky na GS a o rok později vyhrála první WTA titul (byť tedy až do letošního Wimblu poslední, to je trošku paradox smile). Brenda bude mít co dělat, aby ji trumfla.
Reagovat
tenisfan178
Gratulace smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Brenda hledala manažera, trenéra, mentora, psychologa i komika, tak ve zdejší skvadře nemůže šlápnout vedle smile
Reagovat
vavrinec
No, pěkně jste si zapřeháněl. Myslím, že by nemohla šlápnout jinam, než vedle!smile
Reagovat
Kandinsky1
Chtěl bych napsat, že snad tímhle titulem ukončí své účinkování na podřadných turnajích, ale to bych nesměl vědět, kde hraje příští dýden smile
Reagovat
R01316
Uz se to tu resilo. Krome rychlyho prelitavani na Kanary stejne jinou moznost nemela. A bodove na tom nakonec bude nejspis stejne
Reagovat
Mony
Ale na těch nepodřadných prohrává v prvních kolech
Reagovat
Kandinsky1
Tak já myslel hlavně 100´ a i nějakou tu 125´, i když tam už je taky hodně velká konkurence.
Reagovat
Kijo10
Vždyť ta holka má teprve 16, a už vyhrava lehce mezi zenami. Co jsi dělal.ty v 16... takové gaucove chytroliny fakt miluju...
Reagovat
Kandinsky1
No právě, lehce. Tyhle turnaje už jsou prostě pod její úroveň.
Reagovat
Kijo10
Djokovič v ženském podání. Famozni pohyb a zezadu prakticky neskazí.
Reagovat
tommr
Brenda si poradila i s finálovou soupeřkou ve dvou setech. Rozhodující bylo že na začátku druhýho setu odvrátila 4 brejkboly a nedovolila tak soupeřce zápas zdramatizovat. Víc než ze soupeřky jsem ale dneska měl obavy z toho aby se zápas v tom nečase vůbec dohrál ... smile
Brenda vyhrála i desáté ITF finále a nadále zůstává ve finále neporažená. Hechingen (ITF 60) byl zatím největší turnaj který vyhrála ... smile
V žebříčku se posune na 120.místo což je její nové kariérní maximum ... smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
teď se bude muset hodně otáčet, co jsem koukal, tak do konce roku obhajuje asi 300 bodů...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
teď teda už jen asi 220 po tomhle triumfu... evidentně ji to ale netrápí, protože celej turnaj hrála skvěle, možná zatím vůbec nejlíp v této sezoně.
Reagovat
tommr
Brenda musí do konce roku ještě obhájit 5 titulů z pětadvacítek (5x50=250 bodů) a pár dalších výsledků celkem za 46 bodů. Pokud ale bude zdravá tak se o ní nebojím a s trochou štěstí by se ještě letos mohla dostat i do stovky ...
Reagovat
Petr_Fisk
A i kdyby neobhájila všechno, tak to není zase takový problém.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
EllNino
Skvělá bilance 10:0 ve finále, to se jen tak nevidí ... smile

U Brendy mám pocit hrozné jistoty, je to držák :) A hrozně šikovná
Reagovat
NovacekTP
je to v rodině. Linda taky válí smile
Reagovat
com
segra ji da par rad k obrazu svemu.. o to se nebojim smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Paráda, gratulace!smilesmilesmile

Finálová soupeřka rozhodně nehrála špatně. Možná se i o něco hůře srovnávala s větrnými podmínkami. Brenda ale ustála všechny změny i razantní hru Slovinky a zaslouženě bere už jubilejní 10.titul! Ať si tuhle finálovou převahu přenese i do WTA.
Reagovat
hanz
No, tam je to zatím jedna porážka za druhou.smile
Reagovat
SpacialRecognition
V 16 nejde čekat zázraky. Odehrála velmi slušné zápasy proti Rybakině a Kalinskaye, kromě zápasu proti Fernandez to žádný výplach nebyl. Andreeva a Gauff nejsou pravidlem.
Reagovat
smazaný uživatel
?? Podle WTA má statistiku 13w:11l. Asi se pleteš smile
Reagovat
hanz
Na hlavním okruhu je to samá prohra.
Reagovat
com
vypada to na kralovku ITF smile Ale tak furt lepsi nez se cpat na WTA a dopadnout jak Lindicka smile
Reagovat
tommr
letos má Brenda celkovou zápasovou bilanci 24 výher a 7 porážek. Odehrála 3 ITF turnaje s bilancí 13:1 a 6 GS/WTA turnajů s bilancí 11:6 ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Brenda hrála celej turnaj výborně a snad je konečně zdravá, protože konečně ten pohyb byl jako dřív... Brenda dělá malinkej progres každým turnajem, kdy je zdravá, což je super :) a mohla by Lindu laskavě naučit druhý podání.

finále byl skvělej útočnej tenis z obou stran, žádný vyčkávání na chybu a obě hrály fakt dobře, za takovej zápas by se nemusel stydět ani turnaj WTA. Brenda to zlomila tim maratonskym gamem na 2:1 ve druhym setu, ale i do tý doby byla jasně lepší.

Falkner nebyla ve finále náhodou, když má čas, tak umí pořádnou ránu z FH i BH a má solidní servis... mladá Slovinka by mohla bejt stabilně aspoň ve druhý stovce.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a ještě pochvala oběma, protože ty podmínky se silnym větrem, hrůza... o to víc cenim, že byl zápas tak kvalitní, hlavně od Brendy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Taky věřím, že ji tenhle turnaj zase posunul o kus dál. A i s kvalitou finále souhlasím, s wta v pohodě srovnatelné. Škoda těch náročných podmínek, mohla to být ještě větší řežba.
Reagovat
Mony
Rozhodně to nešlo tak po másle jak , ukazuje výsledek , Ale Linda ukázala že dospívá
Reagovat
Mony
Samozřejmě že Brenda, omyl , ale nedivil bych se, kdyby si se ségrou Lindou po Soulu v žebříčku své pozice vyměnili
Reagovat
EllNino
po jakém Soulu?
Reagovat
Mony
Kde to Linda vyhrála nad Linette? To bylo v Soulu,ne?
Reagovat
EllNino
Čenaí myslím
Reagovat
Mony
Jo, sorry
Reagovat
R01316
SPis myslel po Chennai
Reagovat
tommr
obě sestry toho mají v následujícíh měsících hodně co obhajovat ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist