Brilantní comeback: Nadala nezastavil beton ani světová konkurence a má rekordní 22. titul z Masters!

18. 3. 2013, 00:47
Aktuality 232
Rafael Nadal pokračuje v impozantním návratu na kurty. Španělský tenista po dvou antukových triumfech vyhrál i prestižní turnaj na tvrdém povrchu v Indian Wells, kde otočil vývoj finále proti Juanu Martínu Del Potrovi a po výborném výkonu především v druhé polovině zápasu zvítězil 4-6 6-3 6-4. Šestadvacetiletý Španěl tak získal rekordní 22. titul z turnajů Masters 1000.
Rafael Nadal

Rafaelu Nadalovi v Indian Wells vůbec nevadilo, že od loňského Wimbledonu do letošního únoru sedm měsíců nehrál, že turnaj na tvrdém povrchu hrál poprvé od konce loňského března a že se v Kalifornii sešla kompletní světová špička. Šestadvacetiletý Španěl postupně porazil domácího Harrisona, rozjetého Gulbise, rivala Federera, i ve velké formě hrající Berdycha a v dnešním finále Juana Martína Del Potra.  

Nadal tak po svém comebacku, který po problémech s kolenem odstartoval začátkem února, vyhrál třetí ze čtyř turnajů. Po finále ve Viňa del Mar triumfoval v Sao Paulu a Acapulku a nyní v Indian Wells získal rekordní 22. titul z prestižní série turnajů Masters 1000.

Finálový duel přitom začal lépe Del Potro, který měl sebevědomí podepřené čerstvými skalpy Murrayho a Djokoviče. Rychle se dokázal oklepat ze tří ztracených úvodních gamů, vývoj otočil a vedl 6-4 a 3-1. Jenže Nadal se od té chvíle do čtyřiadvacetiletého Argentince zakousl a svou kořist už nepustil. Ač Del Potro hrál agresivní ploché údery, Španěl vrátil i nemožné a často dokázal výměny navíc i parádně ukončit. Do konce utkání už ani jednou nepřišel o podání a nakonec zvítězil 4-6 6-3 6-4. 

Rafael Nadal a Juan Martín Del Potro"Je to velmi emotivní vítězství. Za posledních sedm měsíců se toho hodně přihodilo, takže stát tady s pohárem v ruce je opravdu úžasné. Porazil jsem tu tři hráče ze světové desítky, měl jsem neuvěřitelnou formu," řekl Nadal.

"Rafa si vyhrát zasloužil. Poslední hodinu hrál neuvěřitelně, nedělal žádné chyby. Od základní čáry hrál jistě a trefoval i winnery. Ve druhém a třetím setu byl k nezastavení a když s ním prohráváte, je to proti němu ještě těžší," komentoval Del Potro, který se prý cítil i trochu unavený.

"Hrál jsem předtím tříseťák proti Murraymu i proti Djokovičovi. Ano, unavený jsem trochu byl. Ale finále je finále. To je něco speciálního, vždy v něm získáte nějakou extra energii navíc. A Rafa hrál včera také, taže podmínky byly pro oba stejné," dodal rodák z Tandilu.

"Rafa je vynikající, hrál úžasně a brzy bude zase bojovat o post jedničky," předpověděl Del Potro.

Jedenáctinásobný grandslamový šampion Nadal tak vyhrál jubilejní 600. zápas a připsal si celkově již 53. titul. Letos upravil zápasovou bilanci na 17-1, což je i jeho nejlepší vstup do sezony, a svou neporazitelnost prodloužil již na 14 utkání. Díky triumfu, kterým v Indian Wells navázal na vítězství z let 2007 a 2009, se v novém vydání žebříčku vrátí na 4. místo před krajana Davida Ferrera.

Na rychlém povrchu Nadal slaví první turnajové vítězství od podzimu 2010, kdy triumfoval v Tokiu. Od té doby finále na betonu prohrál šestkrát po sobě, včetně loňského Australian Open.

Bývalý vítěz US Open z roku 2009 Del Potro se dnes marně snažil získat první titul z turnajů Masters. Finále hrál teprve podruhé, v sezoně 2009 v Montrealu prohrál s Britem Murraym. Na otázku novinářů, co musí udělat pro to, aby se vrátil mezi čtyři nejlepší hráče světa, odpověděl: "Musím porazit Rafu, porazit Rogera. Musím porazit všechny z nich," usmál se.

 

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
nedělní výsledky (17. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Del Potro (7-Arg.) 4-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

232
Přidat komentář
Stan_Borowitz
se nejmenuje Roger Federer, ani Rafael Nadal, přátelé, ale Dominik Hrbatý. Má H2H s Federerem 2:1 a s Nadalem 3:1. A to byl prosím pěkně ještě ABSOLUTNĚ ZDRAVÝ Nadal, takže NEPROHRÁVAJÍCÍ, NEPORAZITELNÝ.

Domi sice nevyhrál ani jeden GS a jen 6 turnajů na okruhu, ale kdo by se zabýval maličkostmi, že. A hlavně, jak správně říká marty28: "Ale mě je to jedno, pro mě Domi nejlepší je..je nás sice míň než federerovců a nadalovců, z toho si ale těžkou hlavu nedělám, my nepřetlačíme je a oni nepřetlačí nás, ber to takhle."

A budu tu otevřeně říkat svůj názor, ať mají co největší kopřivku:-)
Reagovat
VlS
A kdybychom ho nenašli, tak si ho vytvoříme. Myslím, že potenciál Járy Cimrmana zde ještě nebyl vůbec nakousnut.
Reagovat
Fandina
v open eře má ale opravdu Roger a vzhledem k tomu, že se to měří několik desítek let, tak se klidně může stát, že ta jeho dominace může zase několik dalších desítek let trval. A je vlastně dobře, že ho právě zažíváme jak hraje. Jsme vlastně u toho.
Reagovat
Fandina
viz odkaz na rekordy ATP
http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
spaniel
Jo, Dominik si dava sampiony k snidani.
Reagovat
smazaný uživatel
zamena souhlasky, jiste jsi chtel zminit zampiony.. :-)
Reagovat
Fandina
Šampiony nebo žampiony, ale i tak se Stan má, že je jeho fanouškem a já si teprve teď uvědomila, že mi dosud v mém fandění chyběla ta kopřivka ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo Chucka Norrise...
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba: Chuck Norris by porazil i zdravého Nadala na jezevčí srsti. Nebo Chuck Norris by porazil Djokoviče i tehdy, kdyby Djoker neměl momentální pokles formy.

To jsou podle mne tvrzení významem a dosahem srovnatelná s "Chuck Norris dokáže dojet na konec kruhového objezdu".
Reagovat
VlS
No prawda, jak jen jsem mohl zapomenout na maníka, kterej likviduje zločince kung fu po té, kdy přišel o zrak. Kam se na něj hrabou Rf, RN, ND,AM nebo dokonce já
Reagovat
Fandina
Dominikovi stejně ty šampiony jak si je jen tak dává závidím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nieco také si uz písal v minulosti, zdá sa mi..

Kazdopádne, je nutné si uvedomit, ze nie H2H ako H2H.

Bilancia 2:1,3:1 z uvodnych kol turnajov rozhodne nemá takú váhu ako 21:10..To je 31 zápasov..Uvedomuje si tu niekto, kolko to je 31zápasov?..To je podla mna celkom slušná vzorka, ktorá má slušnú výpovednú hodnotu a nedá sa porovnávať s akousi 2:1 bilanciou..

Každopádne, Dominik to vedel aj na Samprasa, na AO 97 mal 4:2 v piatom sete, aby nakoniec prehral 5:7, Pete napokon celý turnaj vyhral..V Davis Cupe porazil tri svetové jednotky (Roddick, Safin a Kafelnikov) a vo finále dovtedy neporazeného Ljubičiča..Nehovoriac aj o cenných skalpoch Agassiho, dobrý hráč to bol ten Hrbatý..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, psal, moje názory jsou konzistentní. Pro mne je rozhodující jeho souhrnná vzájemná bilance se čtyřmi dalšími kandidáty na nejlepšího tenistu historie, s nimiž se za své kariéry mohl utkat - Federerem, Nadalem, Samprasem a Agassim - a ta je POZITIVNÍ v poměru 9:8.

Jaký ještě další důkaz je třeba? Kdo jiný se může pochlubit takovou souhrnnou bilancí se čtyřmi legendami tenisu?

Otázkou samozřejmě zůstává, jak by dopadl případný západ Dominika Hrbatého s Chuckem Norrisem...
Reagovat
Stan_Borowitz
že by historickým pořadím nejlepších tenistů mohl dost zamíchat František Koudelka ze slušnýho oddílu STS Chvojkovice-Brod. Ale musel by mít při zápasech dobrý kondiciogram...
Reagovat
smazaný uživatel
nerada, velmi nerada, ale uz musim.... :-) A co sojka? Za 16 aktivnich let druhe kariery, :-))) slovy JEDEN prohrany mistrak v jejim uvodu, kdo z vas to ma, panove... RF, RN, AM, ND....a Koudelko Frantisku? :-)
Reagovat
Pe3k
Není H2H jako H2H jasně,,,to co má Nadal pozitivní je důležité a to co má negativní ani nestojí za řeč :D Ach ta demagogie...
Reagovat
VlS
a diskuse se zase otáčí k fanatickejm výlevům a pseudohodnocením, kdo je v galaxii nejkrásnějši, vždycky byl a vždycky bude.
Rafa vyhrál, jeho návrat je famózní, hraje agresivněji než kdy dřív, super. Bylo by to tak,i kdyby prohrál s Ernestem (a moc nechybělo),s Tomem nebo s Juanem.
To nestačí? K čemu je tolik tlachů, které nejsou o tenisu, ale o fanatickém upnutí se pisatele k božskému vzoru.
Reagovat
VlS
Jo, Andy to s losem nevyhrál :-(
Reagovat
dadaft
tak doufejme, že mu to nadšení pro útok vydrží. ))
obranář předělaný na útočníka je nejtěžší kalibr - zná všechny finty.
Reagovat
Fandina
Třeba Rafovi paradoxně pomohlo honění rozhodčích, zkrátit pauzy a on paj jede v jednom tempu, nezačíná na každou výměnu nově ... ne to byla spekulace. Ale možná nechce hrát dlohé výměny také kvůli koleni, nač hrát dlouhé výměny, když to může zkrátit útokem. S Gulbou ale hrát ty výměny delší. Asi to také bude protihráčem. S tomem a Juanem hrál víc útočně.
Reagovat
dadaft
no vlastně, vždyť oni teď chtějí dodržovat pauzy........
.....tak proto se mi to zdálo tak fajn!
Reagovat
Fandina
Omlouvám se za překlepy a přepisy, zase jsem to rychle odeslala, sorry a díky.
Reagovat
Fandina
dadaft ... ano chtějí dodržovat pauzy a už nevím v kterém zápase teď v IW dostal Rafa napomenutí hned na začátku a pak o tom diskutoval s rozhodčím a podle mě to mohlo mít vliv na jeho hru a zrychlil proto výměny a ani nestačil tak dlouho dělat rituály a stejně vyhrál. Tak jen tak dál ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vyprcvaný lso v Miami, to mi dělají naschvál. Andy v 2. kole na Bernie a vítěz na Grigora případně, to je fakt na posrání tohleto. A mohl by Rosol v 2. kole klepnou Djokárnu, což? :D
Reagovat
smazaný uživatel
No bojím se ho víc než případnýho finýle s Můrou:-(
:-D:-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
*finále
Reagovat
dadaft
finýle?
to zní jako finýto! ))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně se boj DelPa. Já se bojím Berdycha, má hrozně easy los, měl by dát semifinále. Andy má taky pěkný los - Tomic, Dimitrov, Janowicz/Cilic, Tsonga, Berdych, Djokovic :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpo určitě nebude snadnej soupeř, jestli k tomu semifinále dojde, ale já Nolemu věřím a jedna porážka na IW na tom nic nemění;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Však jasně, to já se Berdycha bojím, pořád mám z něj vítr :-) Tak snad ho přivolám :D
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že Tomáš by Andyho klepnout mohl...ale stejně tak Delpo může klepnout Novaka...uvidíme, nejlepší hráči vesmíru si dali voraz, tak ať to bude jakkoliv, bude (relativně) klid:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, tak snad to rozprudíme dalším nudným pinkacím finále :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudáci kluci, ono je to těžký, když nemaj slabinu v BH:-P:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale maji ji na saku.... je to tezky.... :-)
Reagovat
dadaft
nemít slabinu už by brzy nemuselo stačit.
doufám...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, Novak je na síti čím dál tím lepší, hlídám to:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja se snad na nejaky jeho zapas budu muset podivat... neboco.. ;-))
Reagovat
Roger4EVER
Reagovat
Padme
jsem se nechtěla zapojit do diskuze, ale... Roger dostával klepku od Nadala i v nejlepších letech, tento turnaj proti němu zahrál extrémně tragicky a vůbec letošní sezóna mu moc nevychází. Každopádně si mé sympatie získal už dávno a nic na tom nemění ani fakt, že začal vypouštět turnaje a přestává stačit nejlepším. Nám fanouškům nic nedluží a po letech věnovaných jenom tenisu možná pochopil, že jsou v životě důležitější věci. Nikdo není nejlepším tenistou všech dob, protože tenis tu určitě bude ještě pěknou řádku let. Po Federerovi neštěkne za tisíc let pes, pro mě je ale důležité, že mi pořád stojí za to vstávat ve 3h v noci a koukat se.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že Roger ještě něco vyhraje. Je faktem, že jeho letošní program je hodně okleštěný, tak se může předpokládat že s výsledky ani moc nepočítá. Každopádně je momentálně rekordmanem ve výsledcích na okruhu, takže nějaká prvenství a nej mu bezesporu patří. Přeji, aby ještě něco přidal, ale záleží na něm, co si předsevzal. Tak fandím Rogere, ať se ti daří a go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomovi by se mohlo blýsknout na další semifinále :)
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa velkolepým návratem dokázal, kdo že je nejlepším playerem všech dob, teď už o tom není pochyb. Roger taky dobrej, Nole taky, ale Rafa je prostě někde úplně jinde, v nejlepší fprmě si hlavně Rogera strčí do kapsy jako plyšáka. Tahle doba je jednoznačně nejlepší v historii tenisu a kdo o tom pochybuje, je hlupák.

Není pochyb o tom, že Rafovi bude patřit i zbytek téhle sezony, je jasný, že vyhraje všechny antuky, londýnskou trávu a i minimálně dva betony, snad bude jedním z nich USO, to by byla paráda, určitě je to ale naprosto reálný. No a v další sezoně pak zaútočit na Rogerových sedmnáct, aby nebylo o nejlepším hráči pochyb ani co se týče čísel. Rafa má otevřené dveře dokořán a věřím, že do všech vlítne jako uragán.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja si myslim ze v najlepsej forme je Rafa najlepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže si mi to řekl. Miami je poslední turnaj, který je pro fanoušky zajímavý, protože není jasné, kdo vyhraje. Zařídím se podle toho, děkuji! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je na betonu v TOP formě o chloupek lepší hráč. Podle mě je to nejlepší hráč na betonu všech dob. Jinak ale jsem stejného názoru že Nadal v top formě neprohrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ráda fanatismus:-(
Reagovat
Roger_Federer
A nebo mu taky po RG, upadne noha a bude už jezdit jen na paraolympiadu??to je taky možny scenař ne?
Reagovat
Roger_Federer
promin, musel jsem to napsat:(
Reagovat
smazaný uživatel
zkus si najít nějaký děvče, určitě ti to prospěje.
Reagovat
spaniel
Federer je nejlepsim hracem tenisu vsch dob a to nejen na zemi, ale v celem vesmiru. Kdo o tom pochybuje, nezna mapu. Mimochodme je taky nejlepsim hracem S ´khaalu, coz je obdoba tenisu na planete Troll. Ze ho musite vsichni uctivat, je bez debaty, kdo o tom pochybuje, je lDlOT a upadnou mu koule.

Nni pochyb o tom, ze mu bude patrit i zbytek tohoto stoleti, je jasny, ze vyhraje vsechny antuky, travy, hardy, parkety a taky na jezevci srsti. No a v dalsi sezone zautocit na Steffinych 22, aby nebylo pochyb co se cisel tyce. Roger ma otevrene brany i okna dokoran (i kdyby ne, ma paklic) a verim, ze do nich vlitne jako dokonala boure smichana se sopecnou erupci.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D nevím, která věta je lepší :D
Reagovat
Roger_Federer
tady to začina byt na Kromeřiš..
Reagovat
smazaný uživatel
jak někdo napíše Rafa je nejlepší hned je oheň na střeše, nic si toho nedělej Rafaeoli, na mě se tu taky slítavaj jak supi. Ale mě je to jedno, pro mě Rafa nejlepší je, pro tebe taky a stejně tak pro další miliony lidí..je nás sice míň než federerovců, z toho si ale těžkou hlavu nedělám, my nepřetlačíme je a oni nepřetlačí nás, ber to takhle. Ale říkej tu otevřeně svůj názor jako já, ať mají co největší kopřivku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
...na jezevčí srsti :DDD

Už dlouho jsem se tak nenasmál. Díky Vám, pane :DDD
Reagovat
Rafaeoli25
však ty se přestaneš smát spanieli až to Rafa všechno vyhraje, ale to ty dobře víš, jinak Federer v celym vesmíru asi těžko, když se na něj vztahujou zákony gravitace narozdíl od Rafy a na jezevčí srst nemá adekvátně dobrej skluz jako Rafa, má holt smůlu, ale i když chápu, že tě to bolí nic si z toho nedělej:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych taky řekl, že na jezevčí srsti umí líp Rafa:-)
Reagovat
Berny
Clovece napadaji me 3 verze, bud jedeš na něčem hodne silnem ( mel bys to prestat brat), nebo nejsi uzivatel PC ale pocitacovy virus( nejpravdepodobnejsi verze) a nebo je ti 6 let. Jsem velky fanda Rafa a tenisu vseobecne ale jak uz nekdo napsal vyse fanatismus je nebezpecna vec. Good luck s jeho odstranenim.
Reagovat
Mayo
umrel som som :D takže toľko toho povýhráva teraz Rafa, že ma čaká asi fajné obodbie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se taky těším, Rafaeoli je dost přesvědčivej, takže mu musíme věřit:-)
Reagovat
gigin
Mutademus je tu!! Těšíš sa?? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě je tak někdo zvědavej. :DDD
Reagovat
Nola
zdravím konkurenciu :D
búrlivé diskusie dole ma pobavili:D
polach16 klasicky najviac:D
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurence? To je teď pro nás celkem kompliment. :D Každopádně taky zdravím..
Reagovat
Nola
:D je to posledný turnaj kde sa nebudeme potýkať s mimozemskou civilizáciou, kde víťaz nie je dopredu istý, tak si to musíme naposledy užiť.....
Reagovat
smazaný uživatel
No jo pro ostatní je pech, že to Rafa všechno vyhraje, musel jim proto dát aspoň ještě v Miami poslední šanci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Noa jasne ze Rafu to je Jsne:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to jasný:-))
Nemůžu se dočkat, až se tihle dva zas střetnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to je moja srdcovka a ked nie on tak potom prajem Fedexovi a Djokovi takze v Miami mi ostal uz len Djoko
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tipnem ze Miami vyhra Djoko a Vicka
:DDDDDDDDDDD
ale to len tak pre zaujimavost
Vaše tipy?
Reagovat
Fandina
Tomáš Petra, ale je to přání!
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko, Vička byly tipy i na IW...:-) Btw. kdyby hrál Rafa, tipl bys jeho?
Reagovat
smazaný uživatel
Sak aj tie moje su priania
Reagovat
smazaný uživatel
Andy + Laura
Reagovat
Karl
Přidávám los ženské dvouhry.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/902/MDS.pdf
Reagovat
Karl
Naše holky nemají bůhvíjaký los. Andrejka by mohla vyhrát, bude proti ní stát mladá Duvalová. Lucka Hradecká si počká na kvalifikantku. :/ Petra zřejmě Arvidssonovou, Lucka Šafářová Rusovou nebo Oprandiovou a Klárka Anabel Garriguesovou. Na Petru by mohla teoreticky ve čtvrtém kole čekat Bartoliová, tak doufejme, že by jí Petra oplatila tu loň porážku z Ameriky. Ve čtvrfinále by to mohla být Aga Radwaňská, nejpřijatelnější soupeřka české lvice. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má ve čtvrtce Raonice, tak snad mu oplatí tu porážku z loňska...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy fakt parádní los.
2.kolo: Tomic
3.kolo: Dimitrov
4.kolo: Janowicz
To bude hodně rychlej konec..
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé..

Postni pls. link, ak ho máš niekde po ruke..dikes
Reagovat
spaniel
Trochu viry! Jinak vypada to jako klasicky Rogeruv los :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, ten se má:-)):-D...
Tomic je nebezpečný, Dimitrov nic, Janowicz jak se vyspí :-D (a do 4.kola kdo ví, jestli postoupí)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/403/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Delpo v Noleho půlce...tak snad mu oplatí porážku z IW, jestli se k době dostanou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Delpo tam má ještě předtim Ferrera a na něj moc neumí, ale v téhle formě by ho asi měl dát, když nebude unavenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Ferrer je teď celkem z formy...ale Delpo by mohl bejt unavenej, to je fakt.
No největší vítr mám z toho Rosola hned v 1.zápase...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj to mi bylo hned jasný! :D
Reagovat
tito
Budu vám fandit. Pochopitelně tedy i chlapcům Harrisonovým....pokolikáté už???!!! Ale je to nutné. S.M.T. se zde nebezpečně rozpíná.
Reagovat
smazaný uživatel
No Baby Feda bych nepodceňoval...A Tomáš má snad nejlepší los, co si mohl přát.
Reagovat
gigin
:DDDD Jsme jenom 4. Vy jste byli zpočátku 3. Zase takový rozpuk to není, vole :DDDD
Reagovat
tito
Dobrá, dobrá. Ale furt je vás dvakrát více. Tedy alespoň podle posledního sčítání :-)))
Reagovat
Fandina
exitus ... Tom má super los, tak držím palce, aby ho využil. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Ernie se možná sám zajímavě vyšachoval. Nezbyla na něj WC, tak se odhlásil. Jenže se několik hráčů odhlásilo a tak byla WC odebrána Nalbandianovi (protože se posunul a dostal se tam i bez ní) a nakonec jí dostal Guido Pella. :D
Reagovat
gigin
Jn.. a kdoví, jak to vůbec teď je... předsedkyně chybí.....
Reagovat
tito
Mutademus- to je blbý, fakt
gigin- ale já držím a věřím...A na Sojku nešahej, na tu je spoleh !!! Taky mi musí navíc schválit změnu názvu na B.R.&Ch.R. I když o tom ještě budeme dlouho rokovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je velká škoda, nechápu to Ernestovo chování. Těšil jsem se, že nám potvrdí svůj návrat do širší špičky. Ten turnaj je pro mě den ode dne míň zajímavý, Fedex, Rafa, Fish, ani Gulba.. Už ať se hraje turnaj v Římě nebo Madridu, tam snad nikdo chybět nebude.
Reagovat
gigin
Gulba odehrál 14 zápasů během necelých 3 týdnů. Nedostal WC, tak se na to vykvákl. Já ho chápu a nedivím se mu. Sám k tomu řekl:
I can ask, Gulbis said in Indian Wells, but I don?t think somebody´s going to give a Latvian guy a wild card. Let´s be honest. Doesn´t matter how good he plays.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, na to jsem zapomněl, že jich odehrál tolik. To se dá pochopit. Lepší než to odchodit a namastit prachy sázkovkám. :)
Reagovat
Pe3k
Dlouhé a obsáhlé highlights v dobré kvalitě...

http://www.youtube.com/watch?v=v175xvPMQzs
Reagovat
Roger4EVER
Znovu chci upozornit na hru Tennis Elbow 2011 - tady je video posuďte sami http://www.youtube.com/watch?v=YWv9Hfge5js .. Včerejší finále nabídlo krásnou podívanou s vítězným koncem pro Rafu.. Del Potro hrál skvěle, ten jeho forehand je skvělej, pokud bude pokračovat v těchto výkonech tak má velkou šanci vyhrát USO .. Uvidíme, jak to bude s Rafou dál, ale dá se předpokládat, že na "jeho" antuce bude opět vládnout, ale kdo ví, co se stane...
Reagovat
Amputace
Kde stáhnu ten ATP mód? Znám jen klasický Tennis Elbow 2011, kde si vytvořím vlastního hráče a za něj hraji kariéru.
Reagovat
Roger4EVER
http://www.managames.com/Forum/topic29-10056.php
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vyzera super urcite idem pohladat.
Reagovat
Roger4EVER
Kdyžtak mi napište do vzkazů :) A cokoliv dořešíme :)
Reagovat
Roger4EVER
Kdyžtak mi napište do vzkazů :) A cokoliv dořešíme :)
Reagovat
Denis92
kde stiahnem tu hru?
Reagovat
smazaný uživatel
Iba mam z nej nervy tam nastavit ovladnie je hotova katastrofa videa vyzeraju dobre ale ovladannie je na p.. ,hru najdes na uloz to
Reagovat
Pe3k
Gratulace Nadalovi, nic jiného se snad ani nedá napsat. Fenomenální návrat! Šel sem spát za stavu 3:0 pro Nadala v prvním setu, nechápu jak to Del po mohl ještě otočit a pak jak to zas otočil Nadal...Až dojdu domů juknu na highlights, ale určitě to byl drsný match. Škoda toho Del Potra, ale narozdíl od Nadala měl brutální los-Murray, Djokovic, Nadal v řadě to je extrém, obzvláště na tak pomlém kurtu. Respekt a gratulace i němu :)
Reagovat
Amputace
Já ti nevím, píšeš to tady od začátku turnaje, jak lehký los Nadal měl, ale kdo měl v tom případě těžký los? Nadal měl v pavouku Federera, Del Potro Djokovice, Federer zahrál katastrofálně, ale to před začátkem turnaje nikdo nemohl tušit. Murray tady hrál v otřesné formě, zatímco Berdych válcoval. Trochu mi to vyznívá tak, že jestliže nemá Nadal v pavouku Djokovice, je to pro něj lehký los, protože koho jiného tam v tom případě měl mít, aby se ten los nedal označit lehkým? V druhém kole měl servismana a budoucí naději Harrisona, v osmifinále rozjetého Gulbise, ve čtvrfinále Federera, v semi ve výborné formě hrajícího Berdycha (byť na Nadala neumějícího, to je pravda).. Neber to, prosím, jako útok, jen mě to opravdu zajímá.
Reagovat
Pe3k
Nadal měl nejlehčí možný los. Del Potro měl extra těžký los. Není na tom co řešit...Jestli to nejsi schopen rozlišit, pak nemá cenu ti cokoliv psát.
Reagovat
Faddova
Obdivuhodná schopnost argumentace v kombinaci s arogancí... Jestli ta trojka v tvém nicku znamená, že máš 3 roky, tak to beru :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Papierovo mal najľahší možný los Federer (Nadal po zranení v QF a Ferrer v SF) a Nadal z toho ťažil, tým že ho porazil.
Nemýlme si však papierovo a skutočne. Nadal s Gulbisom, Federerom a Berdychom to určite nemal najlahšie.
Reagovat
Pe3k
A tvá argumentace je kde? Že mám 3 roky? No to je opravdu obdivuhodné :D Klasický fanda Nadala...
Reagovat
Pe3k
Papírově je Federer pro Nadala velmi dobrý soupeř. Obzvláště venku na pomalém povrchu. Federer je favorit jen v hale...Berdych Nadala porazil naposled před 7 lety...No nvm každý to vidí jinak, ale nerozdíl od jiných já jsem viděl Nadala ve finále hned jak sem viděl pavouk a jak to dopadlo?
Reagovat
Amputace
Nejlehčí možný los? Dobrá, vezměme jen big four ((Federer - Djokovic - Murray - Nadal). 2rd: Istomin - Fognini - Donskoy - Harrison; 3rd: Dodig - Dimitrov - Y-H Lu - Mayer; 4rd: Wawrinka - Querrey - Berlocq - Gulbis; QF: Nadal - Tsonga - Potro - Federer; SF: Potro - Berdych.
Kdyby ses do mě okamžitě nepouštěl a neoháněl se svým oblíbeným "jestli nejsi schopen" atd., možná bys mi dokázal vysvětlit, v čem shledáváš například Nadalovo čtvrfinále snadnější oproti Djokovičově nebo Federerovo čtvrté kolo těžší Nadalově čtvrtému kolu, možná bys mi dokázal vysvětlit, v čem byl například Švýcarův los těžší (jak jsi několikrát tvrdil).
Reagovat
Amputace
Hodně to zjednodušuješ. Akcentuješ pouze skutečnosti, které se ti hodí. Nadal na Federera umí, na druhou stranu Federer loni v IW Nadala porazil a navíc na tomto "pomalém povrchu" už čtyřikrát v minulosti triumfoval, takže nechápu, proč měl být Federer ve čtvrtfinále pro "navracejícího se" Nadal snadnějším soupeřem než Nadal pro Federera. Tvé tezi nahrává jedině H2H, ale naprosto nic jiného.
Reagovat
Amputace
Nadala*
Reagovat
Pe3k
Nedokážeš si užít Nadalův úspěch a musíš řešit k kt iny? Klasická demence. Federer měl papírově mít v 3 kole Benetaua, který ho nedávno porazil 2:0, to je dobrý los že? Pak Isnera, kterého by si určitě Nadal přál...a pak Nadala což je nejhorší možný soupeř...

Btw. demence je řešit Federera, když sem psal o Del Potrovi, no ale co bych po tobě chtěl že?...

Na tomto povrchu jsou nejtěžší 3 soupeři Murray, Nadal, Djokovic a ty všechny 3 Del Potro měl. Nadal mohl mít i lehčí los, ale fakt je, že hrál se svým oblíbeným Federerem a vyhl se Djokovicovi takže ideálka...

Většina (prosťáčků) co fandí Nadalovi ho pokaždé vidí jako outsidera, já ho viděl jako favorita a Nadal vyhrál celý turnaj...Hrál dobře, měl dobrý los. nevím co tam chceš dál řešit.
Reagovat
Pe3k
Jenže Federer loni vyhrál nad Nadalem po vrcholném výkonu, což letos mohl čekat jen bezmozek, vzhledem k tomu, že RF prohrál s Benetauem 2:0 a ve stejně mizerné formě má porazit Nadala?

Nadal se vrací po zranění. Dobře byl by to argument, kdyby se hrálo AO 2013, jenže Nadal trénuje už 4. měsíc po zranění a byl to jeho 4 turnaj a vzhledem k výsledkům nemúže nikdo tvrdit, že je nerozehraný...
Reagovat
Amputace
Ne, měl "nejlehčí možný los".
"Nadal se vrací po zranění. Dobře byl by to argument, kdyby se hrálo AO 2013, jenže Nadal trénuje už 4. měsíc po zranění a byl to jeho 4 turnaj a vzhledem k výsledkům nemúže nikdo tvrdit, že je nerozehraný..."
- Kravina jako cyp. Že čtyři měsíce trénoval? "Pinkání" na tréninku chceš skutečně srovnávat se zkušenostmi ze zápasů? Nikdo nemohl očekávat, nikdo, ani Nadal sám, to, co se ve výsledku stalo, tudíž považovat Federera v QF za "nejlehčí los" je ignorantství nejvyššího kalibru. Navíc - mít Federer v pavouku Gulbise, tak nedošel ani do toho QF. A považovat tři předešlé turnaje (navíc antukové) za bernou minci je také dost úlet, kterého jsi tady schopen patrně jen ty.
A Federera řeším jen proto, že řeším výrok "nejlehčí los". Nejde tudíž logicky Federera neřešit, protože jeho los byl rozhodně lehčí.
A to s tím Istominem snad nemyslíš vážně... Harrison je úplně někde jinde a Nadal ho měl hned ve druhém kole.
Ale musím říct, že tentokrát mám skutečně radost, že ses trefil. Jaké jsou tvé další tipy?
Reagovat
Amputace
Ty jsi psal Isnera.. tak to pardon. Přehlédl jsem se.
Reagovat
Amputace
A nezapomeň, že jsem se tě pouze slušně zeptal.
Reagovat
Pe3k
Omg, ty nedáš pokoj co?

Pinkání na treningu? Tys ho snad viděl? Já sem například treningová videa viděl a trénoval naplno už v prosinci! Takže Federer by padl s Gulbisem, ale Nadal je pro něj dobrý soupeř :D No nic...Že měl Nadal nejlehčí možný los asi není pravda, ok ale měl ho lehký a o dost lehčí než Del Potro, což jsem v prvním komentáři psal...

Federer je pro Nadala nejlepší možný soupeř z top 4 hlavně ted když je čím dál více za zenitem, navíc zdravotně indisponovaný...Každý z fandů Nadala když vidí Federera v pavouku Nadala musí mít radost a kdo ne, tak lže nebo je prostě de me nt.

To, že vy nejste schopni odhadnout jak na tom Nadal je a jaký má los je čistě vaše stupidita...Mě osobně je jedno, že píšete pořád dokola nesmysly, ale když už někdo napíše svůj odhad, který se navíc potvrdí, měl bys to spíše respektovat než mě chytat za slovíčko...

Nejsi jeden z těch nejhloupějších fandů Nadala, beru tě, znáš nějaká fakta atd, tvůj problém je, že s nimi neumíš pracovat.
Reagovat
Pe3k
Můj další tip je, že Nadal RG letos nevyhraje.
Reagovat
Amputace
Promiň, ale to s tím trénováním je absurdita největšího kalibru. V podstatě se snažíš vnutit to, že nějaké zranění se nemělo na jeho výkonnosti vůbec projevit, vždyť vlastně téměř celou tu dobu hrál (tedy - trénoval). A těmi videi myslíš ty několikaminutové ukázky, jak trénuje servis a potom chvíli pinká na druhou stranu kurtu?
Reagovat
Fandina
Amputace ty také nevíš, jak trénoval, ale hrál výborně, tak třeba i proto, že měl natrénováno.
Reagovat
Amputace
A nebo možná proto, že patří k těm nejtalentovanějším tenistům všech dob. Co dává větší smysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinka, fandinka.

Mlčanie je zlato.
Reagovat
Fandina
Amputace když má někdo takové výsledky jako Rafa a když se někdo podívá na něj jak hraje, třeba jako včera, tak nemůže pochybovat o tom, že je talentovaný a bojovník. Můj pohled.
Reagovat
spaniel
Jake zraneni? :D
Reagovat
Fandina
Forehand ... tak to mi budeš muset vysvětlit, jak je to s mlčením a zlatem v tomto případě ... úsměv
Reagovat
Amputace
:)
Reagovat
tito
- žádný trénink bez zápasového zatížení nedostane hráče do špičkové formy- pokud tedy netrénuje se sobě rovnými, což je pochopitelně nerealizovatelné. Taky bylo vidět, jak nejistá hra plná chyb byla ve Vina del Mar. Koneckonců jen zcela nesoudný člověk nemohl nevidět, že s takovou formou by na AO vyhořel možná hned v prvním zápase. Asi jsi se na to nekoukala, proto to píšu.Teprve zápas od zápasu Rafovo forma šla postupně nahoru a domnívám se, že ještě má rezervy na zlepšování a kulminovat bude opravdu až v průběhu antukové sezony. Debata výše je naprosto bezpředmětná.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že jaký kdo má talent se nedá změřit. Dají se porovnávat výsledky, ale jak změříš talent?
Reagovat
Amputace
No právě že nijak. Nedá se objektivně změřit. Proběhla zde spousta diskuzí na téma talentu a z názorů některých uživatelů (pochopitelně včetně Pe3ka) vyplývalo, že to má Nadal v podstatě vydřené. Tímto svým comebackem - myslím - Nadal jasně ukázal, jak to s jeho talentem je. Ovšem podle Pe3ka zranění pravděpodobně nic neřešilo, protože Nadal vlastně hrál (=trénoval) a před IW hrál ještě tři výborně obsazené turnaje na antuce, takže včera vyhrál vlastně podle všech předpokladů :D
Reagovat
Fandina
tito ... ano, já viděla Rafu hrát jen teď v Maimi proti Berdovi a finále. Tak to opravdu nevím, jak hrál předtím a souhlasím s tím, že něco jiného je ostrý zápas a něco jiného je trénink. Vyjádřila jsem se ale k tomu, že nikdo neví, jak Rafa od prosince trénoval, jestli hodně nebo málo a proto je bezpředmětné se o této jedné skutečnosti bavit. Mluvila jsem jen o tomto jednom faktu. Jak, co a kolik Rafa trénoval. Ani jeden z těch dvou předpokládám při tom nebyli ... úsměv
Reagovat
Fandina
... viděla jsem Rafu jen dva nebo vlastně tři zápasy, s Gulbou, Berdou a Delpem v IW, ne v Maimi ... oprava mého předešlého příspěvku
Reagovat
Fandina
Amputace ... já se ale o talentu nebavila, vyjádřila jsem se jen k tomu, že ani jeden nevíte, jak Rafa trénoval od prosince, viz můj předešlý příspěvek na tita ... úsměv
Reagovat
tito
TALENT. HLAVA.SRDCE.............trénink.
Reagovat
Fandina
tito ... a někdo to snad zpochybňuje u Rafy? Kdo jiný by měl být talentovaný a úspěšný a bojovný a natrénovaný než on. Výsledky a pohled na něj na kurtu hovoří o všem.
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
spaniel
Myslim ze tvoje prvni reakce byla spatna. Pe3k srovnaval cestu Rafy a Juana, ne Federera. Je pravda, ze DP mel tezsi los a je to vykon porazit po sobe Andyho a Noleho. To jsem necekal ani ve snu.

A to jak pises: " Federer zahrál katastrofálně, ale to před začátkem turnaje nikdo nemohl tušit", tak to je ptakovina, protoze to tusil skoro kazdy, staci kdyz se tady podivas do diskusi. Vlastne jsme ho netipovali ani na postup do ctvrtfinale. Konkretne ten jediny zapas jsem se ani nedival, jelikoz vysledkem jsem si byl celkem jisty, nechtelo se mne sypat si zbytecne sul do ran a navic to slo ve 3 rano.
Reagovat
Olympiada
Ze se ten idiiot Ing Pe3k vubec pousti do diskuzí o metodice, talentu a tenisu vubec. Radil bych mu at dal studuje a zduraznuje jen statistiky ktere stejne vsichni zname - tim se az tak neznemozní. Snaži se o složité hadky, ale osa jeho nazoru a myšlenky je vždy neskutečne hloupá !!
Reagovat
Amputace
Poté, co Nadal porazil Gulbise, jsem dával Nadalovi s Federerem takových 80procent. Ale tady byla řeč o losu. Rozhodně bych před začátkem turnaje v tomto duelu Nadala nefavorizoval. Nikdo nemohl vědět, v jakém rozpoložení Nadal nastoupí na hardu, na prvním větším turnaji, hraje poprvé pod tlakem, nikdo si nemohl být jistý, jak je tam jeho koleno, bylo tam spousta neznámých, takže nechápu, proč by měl být při pohledu na los pro Nadala Federer ideálnější než třeba tragický Murray.
Reagovat
Fandina
Olympiada ... příspěvek, který napsal Pe3k v 15:38 o ničem takovém, co píšeš ty v příspěvku o Pe3kovi nesvědčí a ty reakce na ten jeho příspěvek jsou o něčem jiném a útočí na něj nelogicky.
Reagovat
spaniel
Jenze Fedex nemel formu uz od AO, takze se tady o tom psalo a moc se mu neverilo. A co ho chytly zada, uz mu tady verili jen Rafovci :D
A co se tyka Murrayho, to teda netusim, kde si uz pred turnajem pri pohledu na los vedel, ze je tragicky.
Reagovat
Amputace
Federer padl na AO v pětisetové bitvě právě s Murrayem, který se potom ve finále nechal vyškolit Djokovičem a hrál zcela bezzubě a bez energie. Pořád tedy nechápu, na základě čeho bych se - jako fanoušek Nadala - měl při pohledu na los bát v případném QF více Murrayho než Federera. Oba jsou podle mě (i při současné formě) pro Nadala zcela srovnatelně přijatelní soupeři, přičemž ani jeden z nich na Nadala neumí. Ale připouštím, že ty dvě nepovedené pětistovky po AO, jsem bral možná trochu lehkovážně. Federer se ve svém věku už nebude hnát za tituly na tak bezvýznamných turnajích.
Reagovat
spaniel
To bude tim, ze mu nefandis. My z FFF nemusime znat jeho vysledek, staci se podivat na jeho hru a srovnat s tim co predvadel jeste minuly rok. Nema servis, forehand se nekam vyparil, je vsude pozde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ani neviete ako ľutujem ze som zapas nepozeral cely a ze som za stavu 2:0 v 2 sete isiel spat-

Ale az zimomriavky po tele mi isli ked som si pozrel zaznam

Nadal je borec
Reagovat
smazaný uživatel
V IW se nevyplatí chodit spát, když je tvůj favorit o set a brejk dole, spíš naopak, člověk by měl jít chladit šáňo :D :))
Reagovat
dadaft
http://www.sonyopentennis.com/~/media/16B157B1DE4B4964B6EDC2B9D8571516.ashx
Karolína Plíšková - Jarmila Gajdošová.
nic moc pro Karo.
Reagovat
smazaný uživatel
A na Jarmilku je kurz 2.92 - luxus. Nebo ji zase něco je?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak své nadšení dost mírním. Mrkl jsem na Jarmilčiny výsledky a je to dost tragédie. S 800 hráčkou hrála tiebreak. Vypadla s 500 hráčkou ...
Loni sice v Miami uhrála set na Clijsters, ale dneska už je Jarmilka zas o kus níž.
Reagovat
dadaft
v Ostravě nehrála úplně špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
A Katka Siniaková chytla Minellu, tak uvídíme, jak se popasuje s hráčkou TOP 100 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na základě FC jsme se na ni právě díval. Ale ty poslední výsledky jsou fakt dost hrůza. Nejen porážky, ale i utrpěná vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
se zamyslet, po tak fenomenalnim navratu, zda je takovy cambeck vubec v lidskych silach..Za 40 dni vyhrat 3 turnaje na dvou površich, po tak dlouhem lečeni a pauze..Kdy ješte před 3 tydny, nebyli kolena v pořadku a boleli a limitovali...
Reagovat
tito
Limitovaliho neznám ale co s tím má společného Simon?
Reagovat
taffer
"Cambeck" - no to je pecka. Ale že se divím: kolena limitovali atd.
Reagovat
Fandina
tito Simone sám také neví ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
nemyslim, že lekce pravopisu byla myšlenkou přizpevku...detinske.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je bez debat fenomenální hráč, ale někdy by si měl dávat pozor co říká. V zásadě se ty jeho vyjádření dají shrnout do jedné věty: "Koleno mě pořád bolí, ale každým zápasem je to lepší a lepší". Jasně Rafo :))
Reagovat
tito
tak maximálně to, jak si hraješ na Nadalobijce Dominiku. Na vlastním příspěvku nevidím nic smysluplného i v kontextu s tím, že Rafa vynechává Miami.
Reagovat
Fandina
To jak hrají tenisti se vidí na kurtě, tak já nějak ta avyjádření neřeším a nechávám je pri jiné profese než sportovce, ale rozumím tomu, že k fandění jsou potřeba i tyto informace a každý s nimi nějak nakládá.
Reagovat
Fandina
oprava pravopisu a překlepů :-))) vyjádření bez a vpředu a pro jiné profese ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych byla mrcha, tak mě napadne, jestli guga není druhý nick Dominika:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
vlastně další nick...o dvou se ví
Reagovat
Fandina
Sonja ... jaké dva nicky?
Reagovat
smazaný uživatel
No Roger_Federer a srbsko_v_srdci (nebo jak to má)...
Reagovat
Fandina
Sonja ... aha, to jsem nevěděla ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
tak to opravdu neni :), jen jsem tady sam často byt za pravopis a chytrolini, opravovači me serou..:)
Reagovat
rubens
Reagovat
Roger_Federer
:).
Reagovat
dadaft
ještě trošku fyzičky
dořešit zápěstí na bekhendové straně
a začít zvedat faldy "nedotknutelným".
díky. ))
Reagovat
Fandina
Připojuji se ...
Reagovat
carolyn
vítěz letošního uso? Kéž by!!!
Reagovat
Fandina
carolyn, už si mi spočítala plivance apod.? Jinak v pohodě, dělám si legrandu ... úsměv
Reagovat
Olympiada
Španela neporazitelnost spociva v jeho jaksi hybridnim pojeti. Nevyrovnanost, nepřehlednost, take az nepřesnost v podání koncetrovaneho tenisoveho genia - produkuje smrtící styl. Paradoxne s nastavajicí dokonalostí hry, mozna bude mnohem zranitelnejší (skutečny tenista to chape).

Zraněný, opět nejlepší, slušný a pokorny Rafael Nadal - je pravděpodobně nejtalentovanejší kluk co kdy v dějinach držel tenisovou raketu
Reagovat
smazaný uživatel
Aniž bych se chtěl znovu pouštět do nekonečných debat, nejtalentovanější kluk je přece jen RF, s tím se nedá nic dělat...
Reagovat
malchar
nejtalentovanější tenista je RF potvrdily to všechny tenisové legendy včetně Nadala
Reagovat
Olympiada
Ze vypada jak baletka ? Ani uz tentokrat vam to Rafael nedokazal ? Uvedomujete si vubec to velké ponížení všem tenistum tím navratem ? Zeptejte se treba nejzkusenejšiho vracejicího američana AG, jak obtizné to je - a to nemarodil a neprestal hrat
Reagovat
Faddova
Přidávám se k všeobecnému nadšení, Rafa je neuvěřitelný, o takovém comebacku se mu určitě ani nesnilo. Na začátku bylo patrné, že se snaží hrát hodně k zadní lajně, což sice vedlo k několika nevynuceným chybám, ale jinak dost dobře fungovalo. Pak se lama zlepšil, Rafovi to začalo lítat hodně krátce a nešel mu první servis, proto prohrál první set a nechal se brejknout na začátku druhého. Podle mě v tom byla i taktika - což později zlepšil a hodně mu to pomohlo: bylo třeba hrát trpělivě lamovi do backhandu a až v momentě, kdy byl otevřený kurt, zahrát do forhandu, to Rafa časem pochopil, ale do té doby se nechal zbytečně tím jeho brutálním forhandem drtit. Lama odehrál skvělý zápas, ale ke konci odpadl fyzicky, po předchozích vyčerpávajících zápasech se nebylo co divit. Rafa opět dokázal, že je bojovník a díky své houževnatosti dokáže otočit zápas. Je obdivuhodné, že se dokázal zmobilizovat tak rychle. Jen tak dál, vamos! :-)
Reagovat
Matti
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/64168_533340776718778_203638837_n.jpg
Reagovat
gigin
Úžasné, obdivuhodné. Tito, FH, Matti, užívejte si to. Mimochodem, kde máte Emu?? Rafa se vrátil, Ema odešla???
Reagovat
gigin
Jo a ještě Faddova, hergot. Taky si to užívej! Řím se blíží ;)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež som postrehol túto značnú stratu z nášho tábora..
Reagovat
Faddova
Já jsem tady a už mám lístky na římské 1/4finále ;-) ...Včera jsem to ale protrpěla, bylo to o nervy :-)
Reagovat
Faddova
...a díky ;-)
Reagovat
gigin
No nemáš zač :) A co teda, mám dovalit? :))))
Reagovat
carolyn
Forehand: ale vrátil se vám secaa - a ted to vynahradí za všechny :-*
Reagovat
carolyn
* ten - oprava
Reagovat
Faddova
Tož já bych tě pozvala, ale gauč už je obsazený a víc jich nemám ;-)
Reagovat
gigin
V poho.. :)))
Reagovat
tito
Díky gigine!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi prosím někdo vysvětlit to bodování do žebříčku? Rafovi by se přece mělo teď připsat tisíc bodu, když turnaj vyhrál, protože loni hrál jen sm. Delpovi se připsalo jen 420 bodů, přitom podle tabulek by se mu mělo připsat 600 bodů. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by se mohlo Rafovi připsat 1000 bodů? Jestli byl minulý rok v semi, tak se mu připočte jen 640 (tedy to, co uhrál navíc)...
Reagovat
smazaný uživatel
To samé s Delpem samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, děkuji moc Sonji, já jsem to poránu nějak nedal :-D Jsem ještě v šoku ze včerejška, krásně se mi spalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, není zač.
To ti přeju, já nespala vůbec...:-D
Reagovat
Torresek
Vamos Rafa!! Naprosto parádní finále,možná jedno z nejlepšíích tento rok a to je teprve začátek ;) Rafa po zranění ale jede jak motorová myš.Juan odehrál parádní turnaj a postavil se čelem i finále a myslím že jsme viděli parádní match kde vyhrál nakonec ten zkušenější.Jinak forehand Del Potra je parádní a umí zrychlit výměnu z ničeho nic a když na sobě zapracuje tak uvidíme ještě velké výsledky i u něj.
Reagovat
dadaft
ano. taky se mi to velmi líbilo.
Rafa od půlky druhého setu dokonalý. dokonce se mi zdálo, že to v jeho podání opravdu hodně "odsejpá".
u Del Potra bychom si měli znova připomenout a vzpomenout, že je to na rozdíl od Berdycha, Tsongy, Ferrera a dalších grandslamový šampion.
možná se začíná odkrývat odpověď na otázku:: kdo za Federera?
................ no kdo jiný než ten, který ho v mládí dokázal porazit ve finále grandslamu??????
Reagovat
smazaný uživatel
Musím si rejpnout. Chtěl bych vidět Rosola, jak by hrál teď proti ZDRAVÉMU Nadalovi. Ale když ten tragéd ani nepřejde přes první kola challengerů...
Reagovat
dadaft
Rosol odehrál ten pátý set ve velkém stylu - tak to prostě je.
Reagovat
Tominoo
Dufam ze Rafael bude casom charakter a prizna sa ako Lance Armstrong
Reagovat
atptour
Zase nesmyslné kecy někoho neúspěšného, co? Prostě je Nadal výborný, neuvěřitelně se po sedmiměsíční pauze vrátil a někteří s tím mají problém, což je jen jejich malost a neschopnost uznat něčí kvalitu.Kdyby to neměl v hlavě a rukách, tak mu nepomůže žádný doping. Vše si vybojoval obrovskou dřinou, nasazením a vůlí a po zásluze patří k těm nej tenistům historie:-)
Reagovat
smazaný uživatel
slováci by měli být permanentně pod dohledem psychiatra
Reagovat
Jiri
Je to neuveritelne. Tak rychle by se asi jiny tenista vratit nedokazal. Preju at kolena vydrzi a dalsi uspechy prijdou. Ted uz neni pochyb o tom, kdo je nejvetsi favorit FO. Pokud se teda rafa konecne uklidni a nejaky ten antukovy pripravny turnaj vynecha. Je nesmysl, se pred GS tak pretezovat, zvlaste pak pro neho.
Reagovat
smazaný uživatel
neuvěřitelný a sám tomu nemůžu věřit ač jsem jeho skalák největší, nádhera..
Reagovat
J.M.
Tak podle článku Rafa vyhrál nejen "na betonu", ale dokonce "na rychlém povrchu". To mi připomíná tu diskusi u minulého článku ohledně hulení trávy.

Jinak moc pěkný zápas. Podle mě Juana, kromě jasné únavy z předchozích zápasů, hodně sráželo, že nebyl schopný se vůbec opřít do bekhendu, hlavně po lajně. Všechny jeho bekhendy po lajně byly strašlivě měkkoučké a nic z toho. Snad to bylo jen tím zraněným levým zápěstím. Pohyb zlepšil ohromně, forhend mu lítal jako už léta ne, na síti překvapoval nevídaným citem pro míč. Jenom ten bekhend po lajně na takovéto úrovni mimořádně podprůměrný. Jinak by to určitě na top 5 bylo. Ale konečně se po letech probudil a dá se na jeho tenis dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň tam ten backhand dostal, narozdíl od některých jako je Berdych :)
Reagovat
spaniel
A ted hura na superrychly povrch v Miami! :D
Reagovat
J.M.
Nestraš. Jestli bude Miami ještě rychlejší než IW, tak se radši budu dívat z okna. Tenhle bum-bum servis-servis, co hráči v IW předváděli, to už snad ani není tenis. V některých výměnách míček nepřelétl ani padesátkrát přes síť.
Reagovat
dadaft
od Safina konečně zase vysoký hráč se skvělým pohybem a velkým citem pro míč (sorry Johne).
+ mladý Janowicz. ten se mi taky líbil. ale mockrát jsem ho zatím hrát neviděl...
Reagovat
Fandina
Tak ještě jednou, gratulace Rafovi, bylo to pěkné finále a Rafa zase zabojoval. Gratulka!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Mayo
Rafa mes que un tenista :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fantázia, priatelia!..Ešte začiatkom februára boli fanúškovia Nadala v hlbokej letargii, nútení počúvať a čítať tie najkatastrofickejšie (strašné slovo) scenáre s údajne utopickými výhliadkami Nadala na úspech a kde sme dnes v polovici marca?

A to všetko len vďaka nášmu hrdinovi, bravó..Milujem tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gatuluju a závidím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc kámo..Nezáviď, Masters sú Masters a Grandslamy sú Grandslamy. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
i jeho fanoušky je to obrovská satisfakce, nic krásnějšího se stát nemohlo..tedy mohlo, ten Zeballos to trochu pokazil no:-)
Reagovat
Matti
Ja ti mám až strach, že si Rafa tuto formu neudrží na červen- červenec.
Reagovat
Roger_Federer
Nic krasnejšiho se stat nemohlo?
tak ti nevim, takovy vikend v Pařiži z krasnou společnosti, dobrym vinem a jidlem.. Je určite zajimavejši(aspon pro me) než Rafuv mega navrat..
Ale samozdřejme ,proti gustu..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, Rafo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) :-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky rafo, díky Del Potro.. hlavně za obrat v 1 setu a za to, že jsi udržet za stavu 5:3
https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-70661698060&idb=-1&hash=YpOALFzlaq8TsWOVHUDBRrIwnfU%3D&t=dGlrZXQgNjAwS8SNIEAxMTQgPw%3D%3D%0A&popup=1
Jste nejlepší
Reagovat
smazaný uživatel
haluz tiket!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty, gratulace. Moc hezký tiket :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta bojovnost jak z tak hrozný hry, kdy přeliftovával údery z obou stran a kdy mu vůbec nefungoval servis se dokázal takhle zvednou. Os stavu 2:3 skoro přestal chybovat, začal perfektně trefovat servis. Nerozumim tomu jak je tohle možný a jestli tohle všechno dokáže udělat hlava. Každopádně za tu bojovnost a houževnatost ho asi každej jeho fanoušek miluje. Vamos
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, takhle zlepšit hru už jsem dlouho hráče neviděl. Troufám si tvrdit, že z naprosto podpůrměrný hry, najednou začal Rafa hrát svůj nejlepší tenis, kterej umí, navíc čím déle se hrálo, tím lépe trefoval servis, klobouček před oběma!
Reagovat
Matti
Ještě větší radost než z titulu mám z jeho výkonu. V 1 setu šel Rafa dolů s hrou, potom co nedal dvě smeče od základní čáry a Del Potro naopak zabral. Jenže naštěstí to netrvalo dlouho a opět tam začal posílat vítězné údery. No a BH ten zlepšil neskutečně. Teď si jen přát, ať vydrží zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Juanovi za jeho výkon v tomtu turnaji.
Reagovat
dadaft
tak tak. porazit Murrayho, Djokoviče a prohrát po boji s Nadalem, tomu říkám dobrá práce! ))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
klobouk dolů Rafo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist