Bronzettiová je i na druhém turnaji WTA ve čtvrtfinále. Týden po Lausanne se prosazuje v Palermu

22. 7. 2021, 12:24
Aktuality 2
WTA PALERMO - Lucia Bronzettiová proměnila i svůj druhý start na turnaji WTA v postup do čtvrtfinále. Týden po Lausanne se mezi osmičku nejlepších dostala také na domácí antuce v Palermu, kde si ve druhém kole poradila s Američankou Grace Minovou. O první semifinále si 22letá Italka zahraje s Rumunkou Elenou Ruseovou.
Lucia Bronzettiová

Lucia Bronzettiová si teprve letos v květnu zahrála díky divokým kartám poprvé v kvalifikaci turnaje WTA. V Římě ani v Parmě neuspěla, premiérovou výhru v hlavní soutěži si připsala až na třetí pokus minulý týden v Lausanne. 

Ve Švýcarsku se dostala do čtvrtfinále a nyní po týdnu výsledek zopakovala i na domácí antuce v Palermu. 22letá Italka smetla pátou nasazenou Bulharku Viktoriy Tomovovou i Američanku Grace Minovou, s nimiž ztratila dohromady jen devět gamů.

Bronzettiová, jež si letos zahrála už pětkrát ve finále podniků ITF a dvě z nich přetavila v triumf, začínala sezonu jako 340. hráčka světa. Aktuálně figuruje na 190. místě žebříčku WTA a posun o dalších zhruba dvacet míst si již zajistila na Sicílii.


O premiérové semifinále si Bronzettiová zahraje s o rok starší Elenou Cristianovou. Rumunka, jež minulý týden v Hamburku získala premiérový titul, neprohrála 10 zápasů v řadě. Včera navíc ušetřila síly, když přes předloňskou šampionku Jil Teichmannovou postoupila bez boje. Švýcarka letos už potřetí nedohrála turnaj kvůli zdravotním potížím.

Ve čtvrtfinále jsou dokonce dvě třiadvacetileté Rumunky. Ve večerním utkání se o to postarala Jaqueline Cristianová, jež nečekaně porazila 6-1 6-4 ve formě hrající osmnáctiletou Číňanku Qinwen Zheng a postupem mezi osmičku nejlepších vyrovnala své maximum z letošního Petrohradu.

O první semifinále na okruhu WTA si 159. tenistka světa Cristianová zahraje s Oceane Dodinovou. Šestá nasazená Francouzka ve druhém kole zdolala 7-6 6-4 Rusku Vitaliji Djačenkovou a poprvé v sezoně se prodrala do čtvrtfinále podniku WTA.

• WTA 250 PALERMO •
Itálie, antuka, 235.238 dolarů
středeční výsledky (21. 07. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruseová (Rum.) - Teichmannová (3-Švýc.) bez boje
Dodinová (6-Fr.) - Djačenková (Rus.) 7-6(7) 6-4
Bronzettiová (It.) - Minová (USA) 6-3 6-1
Cristianová (Rum.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
Min do toho dávala hodně, pro Bronzetti cenná výhra, dobrý byl i zápas Cristian s další mladičkou Číňankou, které se začínají na WTA objevovat, s Qinwen Zheng.

Docela se bavím...
Reagovat
asgard33
Bronzetti je slušně rozjetá a QF proti G.E.Ruse bude hodně zajímavý.Z dnešního programu se nejvíc těším na utkání Zavatská - Danilovic.A Palermo je pro mě i celkově atraktivnější než totálně nezáživné obsazení v Gdyni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist