Bronzettiová v Rabatu deklasovala Stephensovou. S Grabherovou svedou souboj o první titul

26. 5. 2023, 16:57
Aktuality 4
WTA RABAT - Lucia Bronzettiová na antuce v marockém Rabatu porazila drtivě dvakrát 6-1 druhou nasazenou Američanku Sloane Stephensovou a podruhé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O premiérový titul si 24letá Italka zahraje s Rakušankou Julií Grabherovou, jež je ve finále poprvé.
Lucia Bronzettiová

Lucie Bronzettiová loni v Rabatu ve svém první semifinále na okruhu WTA neuspěla, letos už boj o finále zvládla a navíc si drtivou výhrou vyšlápla na druhou nasazenou Sloane Stephensovou.  Vítězku US Open 2017 a finalistku Roland Garros 2018 deklasovala za hodinu hry 6:1, 6:1.

Favorizovaná Američanka Stephensová, jež bude v prvním kole French Open soupeřkou Karolíny Plíškové, byla od prvních minut výrazně horší hráčkou na kurtu a své soupeřce cestu k rychlému vítězství hodně usnadnila.

24letá Italka Bronzettiová své dosud jediné finále loni na domácí antuce v Palermu prohrála, od té doby nezvládla dvanáctkrát po sobě úvodní kolo a vypadla z Top 100. Sérii přerušila až nyní v Maroku, kde si v neděli zahraje o premiérový titul.

Její poslední soupeřkou bude Julia Grabherová, která dnes ve svém prvním semifinále zdolala 6:1, 3:6, 7:6 argentinskou debutantku na podniku WTA Juliu Rieraovou a znovu vylepšila své maximum.

Grabherová, které patří ve světovém žebříčku 74. místo, v pondělí poprvé nakoukne do první šedesátky. V případě finálového úspěchu se stane první rakouskou vítězkou turnaje WTA po deseti letech. V červenci 2013 triumfovala Yvonne Meusburgerová v Bad Gasteinu po finálové výhře nad Andreou Hlaváčkovou.

• WTA 250 RABAT •
Maroko, antuka, 259.303 dolarů
páteční výsledky (26. 05. 2023)
• Dvouhra - finále •
Bronzettiová (It.) - Stephensová (2-USA) 6:1, 6:1
Grabherová (Rak.) - Rieraová (Arg.) 6:1, 3:6, 7:6 (8:6)
• Čtyřhra - finále •
Santamariaová/Sizikovová (USA/-) - Marozavová/Gamarraová Martinsová (4-Běl./Braz.) 3:6, 6:1, 10:8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Etická komise wta a wada hups na Slůněsmile
Reagovat
Alien
Sloun po taktické stránce velice zkušeně! Bvavo!
Reagovat
SpacialRecognition
to od Stephensový vypustit nešlo smile
Reagovat
lenka258
Bylo to vidět, že už se šetřila? Já ten zápas neviděla, tak nevím smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist