Bude Federer letos hrát na antuce? Rozhodnu se po Indian Wells, řekl Švýcar

2. 3. 2018, 11:48
Aktuality 58
Roger Federer loni vynechal celou antukovou část sezony a také letos se na nejpomalejším tenisovém povrchu možná vůbec nepředstaví. Šestatřicetiletý Švýcar, který vyhrál všech 16 letošních zápasů a v březnu bude obhajovat tituly v Indian Wells a Miami, má zatím jako další turnaj naplánovaný pouze travnatý podnik v německém Halle, kde absolvuje generálku na Wimbledon. Své rozhodnutí ohledně antukového jara odtajní po skončení akce v Indian Wells.
Profily hráčů

Roger Federer loni prožil fantastický rok, během něhož slavil triumfy na Australian Open, v Indian Wells, Miami, Halle, Wimbledonu, na Masters v Šanghaji a také v rodné Basileji. Famózní loňský návrat po půlroční pauze zaviněné zraněním kolene zakončil s bilancí 56 výher a pouhých šesti porážek.

Ještě lépe vstoupil šestatřicetiletý Švýcar do letošní sezony. V rámci Hopman Cupu vyhrál všechny čtyři zápasy, obhájil trofej na Australian Open a po vítězství v Rotterdamu se vrátil na tenisový trůn. Letos tak ještě nenašel přemožitele a na kontě má 16 výher.

Nyní čeká aktuální světovou jedničku nelehký úkol - obhájit loňské tituly na Masters v Indian Wells a Miami. I proto dvacetinásobný grandslamový šampion odkládá rozhodnutí, zda se letos představí v rámci antukového jara, které loni kompletně vynechal.

"Uvidíme, rozhodnu se po Indian Wells. Zhodnotím, jakou mám formu a jak se cítím. Není to ledajaké rozhodnutí, je to rozhodnutí, jež ovlivní celou sezonu. Změna povrchu hraje velkou roli a na antuce budu hrát, pokud budu přesvědčený o tom, že to zvládnu. V tuto chvíli se soustředím na betony, ale doufám, že si na antuce zahraju," řekl Federer.

V případě, že se rozhodne znovu kompletně vynechat antukovou část sezony, přijde o tři podniky Masters - Monte Carlo, Madrid a Řím - a také grandslamové French Open, kde slavil prvenství v roce 2009 a zkompletoval kariérní grandslam.

Fanoušci švýcarské tenisové ikony si můžou být jistí jediným. Federer totiž nedávno prozradil, že generálku na Wimbledon znovu absolvuje v Halle. Na německé trávě triumfoval již devětkrát a letos bude útočit na jubilejní 10. trofej.

"Desátý titul z Halle by byl fantastický a výjimečný," uvedl Federer, který má s pořadateli německého travnatého podniku smlouvu, že se turnaje bude účastnit každoročně až do konce kariéry.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

58
Přidat komentář
panzer.dragon
Kolegové, jak tady dole zaznělo druhej titul z rg pro djokera by dle mého zamíchal napriklad poradím co tady dával Kozoroh ohledně top hráčů..
Dvakrát kariérní gs, to není málo krom jiného...
Reagovat
pockerface
Nejsem prorok, ale myslím si, že jestli se nedá Rafa do French Open do pořádku a došlo by k odhlášení, tak by Roger asi na FO jel. Protože jak pojede Rafa, tak si řekne, že nemá šanci. A i kdyby se dostal do finále, tak pro něj je podstatná výhra a je druhořadé jestli by vypadl v 1.kole nebo ve finále. Samozřejmě ohledně bodů do žebříčku to by byly pořádné body, ale z hlediska možnosti zisku trofeje na FO se Roger rozhoduje podle toho zda se cítí na to, že může RG vyhrát. Pokud tam pojedete Rafa, tak ta šance sice je, ale malá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona by nebyla velká, ani kdyby Rafa nejel. A já si myslím, že na antuku bude jistě fit. Pro Federera jsou tam další velmi nebezpeční hráči, kteří mu můžou natropit na tomhle povrchu daleko větší problémy než kdekoliv jinde. Měl by být raději stoprocentně připravený na Halle a Wimbledon, kde to rozhodně žádná jistota není, ještě k tomu když Djokovič a Murray budou asi zase zpátky.
Reagovat
Pe3k
Kdyby Nadal nehrál, což se nestane, tak by RF začal o RG uvažovat, ale to je daleko.Byk Vynechává Sunshine double, škoda zápasy z 2017, jak s ním Roger vytřel podlahu jsem si užil ;)
Reagovat
turista
Myslím, že Djokerovi by nebyl druhý titul z RG proti mysli. Ten tam pojede pokud vydrží loket bez ohledu na to kdo tam bude hrát.
Reagovat
annah
V jednom rozhovoru na cenách Laureus (bylo to pro francouzskou televizi) Roger řekl, že jeho snem je znovu vyhrát Roland Garos.
To mu věřím. Je to jediný turnaj GS, který vyhrál jen jednou, takže se mu musí snít o tom, že pohár mušketýrů drží nad hlavou znovu.
Jenomže to by ovšem musel do Paříže jet. Bez toho to nepůjde. :-) A tím zároveň riskovat, že se odepíše na další turnaje sezony, především na šanci na devátý Wimbl.
Těžké rozhodování. Nezávidím...
Zároveň věřím, že se rozhodne správně.
Reagovat
Kozoroh
1. místo - Roger Federer
http://www.tennis.com/pro-game/2018/03/50-greatest-players-open-era-m-no-1-roger-federer/72475/

20 GS titulů, 8 titulů z Wimbledonu, 10 úspěšných obhajob na GS turnajích, šňůry 5 titulů ve Wimbledonu a na US Open, 3 sezóny s 3 vyhranými grandslamy a 6 s 2, alespoň 5 titulů z 3 různých GS turnajů; 304 týdnů na 1. místě a z toho 237 týdnů v kuse; 6 triumfů na TM. Tyto výsledky dosvědčují Federerův status tenisového císaře.
Reagovat
smazaný uživatel
A napriek tomu GS fackovací panák Rafaela Nadala :)
Reagovat
Kozoroh
Už ti z AO 2017 odlahlo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne. Som rád, ze to desatrocie má aj protistrana jeden zápas, na ktorý rada spomína. Skóre na nulu bolo trochu nedostojné...
Reagovat
janek_da
proč na nulu?
Reagovat
Kozoroh
Mimochodem McEnroe porazil Borga ve 3 ze 4 GS finále, přitom ho nikdo nepovažuje za lepšího hráče. U Federera a Nadala platí to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Len či tá vzorka 4 zápasov má rovnakú hodnotu ako vzorka zápasov 10+ :)
Reagovat
Roger_Federer
Statistiky, skreslene antukou, Federer smula ze byl sveho casu 2nejlepsi antukar na okruhu a narazel ve finale turnaju na nejlepsiho antukare vsech dob..
Nadal stesti, ze ho travnatych a hardovych granslemu od roku 2012 vypraskal, kde kdo a nedosel pravidelne do finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Na harde sa stretli najcastejsie :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ve finale granslemu tezko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhráva aj na harde :D
Reagovat
Roger_Federer
Jj,hlavne poslednich 5let :).jedno finale na hardu za druhym:)
Ve wimbledonu ani nemluvim, drzi rekord vsech top hracu, nejvic vypadnuti z nouname souperem za sebou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Si si trochu uletel mimo témy...

Have a nice flight bro :)
Reagovat
Roger_Federer
Nepovidej :)Peto
Reagovat
Patik
Tak to je pekná kravina..
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslepený Forehandík, jdi uspávat synčeka.
Reagovat
smazaný uživatel
Syna nemám, ale ak by som ho uspával s tym, ze najlepsim hracom historie je Federer, tak by ma s takými rozprávkami poslal do prdele..
Reagovat
Roger_Federer
To je trochu na,silu..:), umis to lip :)
Reagovat
a.magerova
Tak pořiď dceři bráchu... ;-)
Reagovat
turista
Federer dělal Nadalovi po většinu kariéry otloukánka. Přitom stačilo u hráče jeho kvalit zefektivnit bekhend o pár let dříve a vše by bylo jinak. Holt asi pomohlo angažmá Ljubičiče. To bylo od Rogera geniální rozhodnutí, které mu pomohlo dostat se na těch 97 titulů.
Reagovat
janek_da
S. Tignor 2005
1.Sampras
2.Borg
3.Connors
4.Laver
Reagovat
Nola
asi bude senilny, ten novinar :D
Reagovat
a.magerova
Zde jeden z mnoha gratulantů.... :-)))
https://pbs.twimg.com/media/DXEZYiKWsAEImNV.jpg

-------------------

Dík Kozorohu za zveřejňování seriálu... ;-)
Reagovat
Pe3k
Osobně bych volil totéž jako loni. Pokud cihlu, pak jen Madrid nebo RG.
Reagovat
turista
Madrid a RG. Ale marný by nebyl ani Istanbul, kde získal před 3 lety poslední antukový titul nebo Oeiras. Pokud RF úplně vynechá antuku nemůže 1.místo světového žebříčku udržet ani náhodou.
Reagovat
blixa
Vyhraje Wimbledon a USO a na konci sezony v klídku ;-)
Reagovat
Krisboy
Jak může v Dubaji pršet? Copak tam ještě nemají nad městem zatahovací střechu?
Reagovat
blixa
Žabaři !!! :D
Reagovat
Krisboy
To je samej vostrov, palmy, mapy světa a podobný chujoviny a střecha nikde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že se představí v Halle. Minulý týden jsem si koupil lístky, tak to by mě Roger vytočil. :D

Jinak antuku hrát na 99,9% nebude. Četl jsem nějaký rozhovor s Anaconem a ten řekl, že Rogerovo koleno by nápor z antuky nezvládlo, že ty skluzy a dlouhé výměny jsou likvidační a pokud Roger chce ještě nějaký ten rok hrát, tak by na antuku neměl ani vkročit. Což plus mínus odráží to, co Roger uvádí ve svém prohlášení.

Takže za mě jej neuvidíme na antuce vůbec a troufám si říct, že už nikdy.
Reagovat
Marduch
Tak to bude asi pořádný "plus mínus", když Fedr říká "doufám, že si na antuce zahraju.
Reagovat
smazaný uživatel
A neni náhodou antuka, jako povrch nejšetrnější k tělu? (Kloubům apod.) To si asi víc ničí tenista tělo na tvrdém povrchu. Ledaže by ty hry trvaly krátce tak jako u Fedexe.
Reagovat
PetaM
Nejšetrnější asi je. Jen by na antuce hráči nemuseli klouzat přes půl kurtu ...
Reagovat
turista
Djoker doklouzává míče nejen na antuce ale i na hardu. Patří to k jeho stylu hry. Ale zdravé to asi moc není.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle vyjádření lékařů to paradoxně není pravda. Anacone uvedl, že Rogerovi nevadí tvrdý povrch, ale antuka z důvodů skluzů, které způsobují četnější a déle trvající vibrace v kloubech. A právě tyto vibrace jsou mnohem větší hrozbou pro operované koleno, než zasekaváčky na betonu.
Reagovat
PetaM
Zajímalo by mě, jestli je opravdu tak moc nutné doklouzávat k míčku? Klidně by si to zrovna Roger mohl odpustit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že jde hlavně o náročnost a délku zápasů. Loni to udělal ideálně.

Vynechá antuku, počká, až se tam všichni zlikvidují a pak bude mít po zbytek sezóny navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
A co si myslíš, že Roger řekne? "Nebudu hrát, je to na nic" ?

Jasně, že řekne větu stylu "Moc se na antuku těším, chci si na ní zahrát atd." Přece nezkazí pořadatelům a fanouškům radost. Ti si nakoupí lístky a Roger to odpíská dva týdny před turnajem. Lidi budou nas*aní, ale prachy už budou u ředitele v kase :)
Reagovat
blixa
Roger neříká tak, ani tak. Ale na jeho slova dojde !!! ;-)
Reagovat
Marduch
Takhle že by uvažoval Elegán? :-O
Reagovat
Patik
Je to rôzne pri niektorých pohyboch škodí telu antuka pri niektorých zase viac betón výpady do strán sú ťažšie na antuke zato sklzy na antuke šetria kĺby..každopádne.čo sa hry týka..určite nebude ten kto bude robiť dvojmetrové sklzy a hrať dlhé výmeny..prispôsobí tak hru že to bude robiť iba jeho súper..
Reagovat
Denis92
Kasli na antuku Roger
Reagovat
janek_da
Rog má starosti. Příjemné starosti.
Reagovat
Marduch
Kdo chce moc, nemá nakonec nic. Ale jestli cihla v mezičase změnila názor a Rogera už zase potřebuje a ten je ochoten kvůli ní riskovat další trofej z Wimblasu, tak vlastně proč ne.
Reagovat
turista
Vždyť výhra na Wimblasu není vůbec jistá i kdyby před tím odpočíval 2 měsíce.
Reagovat
Marduch
Je mnohem pravděpodobnější.
Reagovat
Krisboy
Měl bys, Rogere, měl bys. Rafa už si ladí vozíček a Standa se taky chystá na něco velkého.
Reagovat
a.magerova
Jééééžiš, nenuť ho !!!

;-)
Reagovat
blixa
A tak zase potupit Rafu na antuce, to by nemělo chybu ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu pokory by to chtělo. :D Na antuce by Roger Nadala fakt nezostudil. Při nejlepších možných konstelacích by ho mohl porazit třeba v Madridu, ale to je vše.
Reagovat
turista
Porazit Rafu Nadala na antuce to už Roger asi přenechá Novakovi nebo Dominicovi.
Reagovat
Marduch
Souhlas, Fedrova aktuální "ultra quick&fast ping-pong play near to table" defakto rovná se anti-clay tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist