Buďme na Dominiku hrdí, píšou slovenská média navzdory neúspěchu ve finále

25. 1. 2014, 13:47
Aktuality 6
Dominika Cibulková na Australian Open sice nevyužila šanci a pro Slovensko nezískala historicky první grandslamový titul ve dvouhře, už samotný postup do finále byl pro čtyřiadvacetiletou tenistku obrovským úspěchem. Napsala to slovenská média po dnešním souboji o titul, ve kterém Cibulková prohrála s Číňankou Na Li ve dvou setech.
Profily hráčů
Dominika Cibulková (Tennis Australia)

"Cibulková navzdory velké bojovnosti nestačila na Na Li. Navzdory tomu na ni musíme být hrdí, protože dokázala to, co se doposud žádné (slovenské) tenistce nepodařilo," uvedl portál šport.aktuality.sk.

List Sme na svém webu napsal, že Cibulková dosáhla na Australian Open životního úspěchu a stala se historicky první slovenskou grandslamovou finalistkou ve dvouhře.

"Před 25 lety se ještě v éře Československa pokoušel současný kapitán slovenského daviscupového týmu Miloš Mečíř porazit ve finále Australian Open českého protivníka v amerických barvách Ivana Lendla. Nevyšlo mu to. Dnes se v Melbourne odehrál další, pro slovenský sport historický zápas," doplnil portál Aktuálne.sk.

"Dobojováno. Cibulková to nezvládla, titul patří Číňance," hlásí portál hnonline.sk. Připomněl, že Slovenka nedokázala uspět proti soupeřce ani v pátém vzájemném duelu.

Bývalá slovenská tenistka Karin Habšudová uznala, že turnajová čtyřka Li Na byla nad síly Cibulkové, která se s turnajem rozloučila nepopulárním "kanárem". Habšudová ovšem ocenila postup rodačky z Bratislavy až do závěrečného souboje o titul. "Dominika má za sebou životní turnaj. Finále je obrovským úspěchem, ta dřina stála za to," řekla Habšudová, která byla ve veřejnoprávní slovenské televizi spolukomentátorkou finálového utkání.

"Na Li dobyla Australian Open. V prvním setu přežila několik těsných momentů a v druhém už Cibulkové nedala šanci. Číňanka využila všechny své trumfy - stoprocentní bilanci proti Slovence, tři předcházející účasti v grandslamovém finále a přízeŃ melbournského publika," píše oficiální stránka WTA o triumfu Na Li, nejstarší vítězky Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Kozoroh
?...
Reagovat
smazaný uživatel
Bezpochyby. Až do finále Dominika prošla parádně, vůbec se nemá za co stydět, naopak je chloubou Slovenska a vítězství na grandslamech ještě můžou přijít. Až do finále hrála neuvěřitelně, ve finále asi hodně rozhodla hlava po prohranym tiebreaku, ale nevadí, i takhle je to obrovskej úspěch pro slovenskej tenis. Velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto suhlasim s tebou....je dobre ,ze aj Cesi fandili Dominike :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto suhlasim s tebou....je dobre ,ze aj Cesi fandili Dominike :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, asi nejsem Čech :)
Reagovat
Fandina
Já jí také fandila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist