Budou hrát Berdych a Štěpánek, potvrdil dnes Navrátil

4. 4. 2012, 16:23
Aktuality 0
Žádné překvapení se nekoná: Tomáš Berdych a Radek Štěpánek by v Davis Cupu měli nastoupit hned v pátek, kdy začíná čtvrtfinálový duel se Srby. Oznámil to dnes kapitán týmu Jaroslav Navrátil, který počítá s Berdychem jako týmovou jedničkou a Štěpánkem jako dvojkou.
Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem

"Budou hrát Berdych a Štěpánek. Radek je připraven stoprocentně se vším všudy a jsem velice rád. Nemůžeme podceňovat ani jeden bod a Radek má velkou šanci Tipsareviče porazit," řekl Navrátil k nominaci na dnešní tiskové konferenci.

Na antuce pražské O2 arény jsou úvodní dvouhry na programu v pátek od 15:00. Zítřejší los by měl pouze rozhodnout, zda začnou Berdych proti Viktoru Troickému, nebo Štěpánek proti aktuální světové osmičce Janku Tipsarevičovi.

Každým dnem se lepším, hlásí Štěpánek
Třiatřicetiletý Štěpánek přiletěl do Praha z Miami, kde vyhrál čtyřhru, až v neděli odpoledne. Kapitán doufal, že se Štěpánek stihne včas zaklimatizovat, ale počítal i s možnou záložní variantou, že by v pátek nastoupil Lukáš Rosol.

"Davis Cup je jedinečný a jsem připraven," hlásil Štěpánek po dnešním tréninku s Rosolem. Kvůli časovému posunu sice měl Štěpánek malou "krizi" v noci z pondělí na úterý, ale od té doby se cítí dobře. "Každým dnem se lepším," ujistil.

Tenisté předloni v semifinále Davis Cupu prohráli se Srby v Bělehradu 2:3. Dva body tehdy získal Tipsarevič a jeden Novak Djokovič. První hráč světa Djokovič ale tentokrát v týmu Srbů chybí, jelikož kvůli olympiádě Davis Cup vynechává.

Ideálním scénářem pro český tým by bylo vedení 3:0 po čtyřhře jako v 1. kole proti Itálii, ale tentokrát čeká tenisty mnohem silnější soupeř. "Bylo by hezké si po sobotě sednout a oslavit tři body, ale musíme stát nohama pevně na zemi. Bude to těžší než předtím, proto jsem připraven na tři těžké a snad úspěšné zápasy," řekl Berdych.

Čechy potlačí "Modré peklo"
Velkou podporu očekávají tenisté jako vždy od fanoušků. A pořadatelé chtějí pomoci vytvořit "Modré peklo", které bude tradičně řídit tenisový kotel. Každý fanoušek v hale si bude moci koupit speciální modrý daviscupový šátek. "Diváci jsou velká pomoc, dokážou mě víc vyhecovat a dohnat k lepšímu výkonu," řekl Berdych.

Tipsarevič označil český tým za favorita jen díky domácímu prostředí. A Štěpánek jeho slova nepřímo potvrdil. "Fanoušci jsou velkou podporou a vítr v zádech, když se nedaří. Pomáhají mi ze sebe dostávat víc, než si myslím," řekl Štěpánek.

V hledišti budou mít tenisté mnoho rodinných příslušníků a kamarádů. Každý hráč dostal 40 lístků a Berdych si dalších 45 dokoupil. "Stal se ze mě úředník a rozděluju lístky," napsal na svém facebooku a na tiskovce dodal. "Nejvíc to řeší taťka."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist