Buenos Aires: F. Cerundolo po týdnu navazuje na senzační tažení bratra a je už v semifinále

6. 3. 2021, 08:11
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - Týden po svém bratrovi Juanu Manuelovi, který triumfoval v Córdobě, prožívá na domácí antuce životní turnaj také Francisco Cerundolo. Na podniku ATP v rodném Buenos Aires porazil i šestého nasazeného Pabla Andújara a postoupil již do semifinále. Mezi čtyřkou nejlepších nechybí ani jeho krajana a nasazená jednička Diego Schwartzman.
Francisco Cerundolo

Na antukových turnajích ATP v Argentině o sobě dávají vědět bratři Cerúndolovi. 19letý Juan Manuel minulý týden v Córdobě hned při svém debutu na okruhu ATP triumfoval, což se mu povedlo jako prvnímu po 17 letech, jeho o tři roky starší bratr Francisco si na třetí pokus připsal premiérovou výhru v hlavní soutěži.

Tento týden startují v rodném Buenos Aires a zatímco unavený Juan Manuel vypadl v prvním kole, 22letý Francisco Cerundolo poprvé úspěšně absolvoval kvalifikaci a po již šesti výhrách v řadě, z toho čtyř navzdory prohranému prvnímu setu, postoupil až do semifinále.

Cerundolo, který loni na podzim na jihoamerických antukách získal první tři challengerové tituly, v Buenos Aires získal své nejcennější skalpy. Porazil 85. hráče světa a krajana Federica Coriu, 25. muže světového žebříčku Francouze Benoita Pairea a v pátek při premiéře ve čtvrtfinále zdolal 1-6 6-3 6-2 šestého nasazeného Španěla Pabla Andújara (57. v ATP).

"To, co se povedlo minulý týden mému bratrovi, je neskutečné. Inspiroval mě. Jsou to úžasné dva týdny pro nás oba, naši rodinu i argentinské tenisové fanoušky," řekl 137. hráč světa Francisco Cerúndolo, který by po případném triumfu posunul do Top 100. Turnajový titul ve dvouhře dokázalo v open éře dosud získat šest bratrských dvojic, Cerúndolové mohou být sedmí a jako první to mohou dokázat během dvou týdnů.

"Byl jsem šťastný, už když jsem prošel kvalifikací, protože ta je vždy náročná. A teď jsem v semifinále. Je to úžasné," radoval se Cerúndolo. "Tohle je můj oblíbený turnaj, protože mohu hrát před svou rodinou a svými přáteli. Vždy mě to inspiruje a doufám, že zítra znovu předvedu svůj nejlepší tenis."

Juan Manuel vyhrál turnaj v Córdobě hned při svém debutu na okruhu ATP, . Ve finále zdolal Alberta Ramose, na kterého Francisco Cerúndolo narazí v sobotním semifinále. 33letý Španěl Ramos ve čtvrtfinále ukončil životní turnaj indického kvalifikanta Sumita Nagala, o deset let mladšího soka porazil 4-6 6-2 7-5 a za posledních jedenáct dní v Argentině vyhrál už šestý ze sedmi třísetových duelů.



Roli favorita v Buenos Aires potvrzuje domácí Diego Schwartzman. Osmadvacetiletý Argentinec po výhře nad Slovákem Lukášem Kleinem si poradil 6-2 7-5 se Španělem Jaumem Munarem a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3-0.

Devátý hráč světa Schwartzman útočí na svůj čtvrtý titul a první na domácí půdě. "Je to pro mě speciální a emotivní týden. Je jasné, že je to jiné než jinde. Vždy se snažím vyhrát, ale tady se snažím soustředit na každý míček a užívám si každý úspěch. Doufám, že zítra v tom budu pokračovat," řekl nejlepší Argentinec současnosti.

V semifinále se předloňský finalista Schwartzman utká s Miomirem Kecmanovičem (h2h 1-0), kterého deklasoval na loňském Roland Garros. 21letý srbský tenista ve čtvrtfinále porazil 6-4 7-6 krajana Lasla Djereho.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 411.940 dolarů
páteční výsledky (05. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Schwartzman (1-Arg.) - Munar (Šp.) 6-2 7-5
Kecmanovič (4-Srb.) - Djere (7-Srb.) 6-4 7-6(6)
Ramos (5-Šp.) - Nagal (Indie) 4-6 6-2 7-5
F. Cerundolo (Arg.) - Andújar (6-Šp.) 1-6 6-3 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
GaelM
Zajímavé přísliby směrem k French Open, mohli by klidně dostat i divokou kartu smile
Reagovat
makro99
Jméno vítěze Golden Swing 2021 je jasné - Cerundolo! :)
Reagovat
makro99
Francisco, to je velká antuková klasika smile ještě set a máme finále, na domácím turnaji..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist