Byl to nejlepší zápas sezony, všechno skvěle fungovalo, řekl po postupu do osmifinále Wimbledonu Veselý

7. 7. 2018, 21:54
Aktuality 36
Jiří Veselý dnes v All England Clubu předvedl výborný výkon, díky kterému poprvé v kariéře porazil Itala Fabia Fogniniho a postoupil do osmifinále Wimbledonu. Byl to nejlepší zápas roku, všechno fungovalo skvěle, řekl po utkání český tenista.
Profily hráčů
Jiří Veselý

"Všechno fungovalo podle přání, hlava i servis, za to jsem moc rád," říkal spokojeně čtyřiadvacetiletý Veselý. "Musím říct, že dneska jsem se cítil nejlíp ze všech zápasů," dodal po výhře nad Italem Fabiem Fogninim, kterého přehrál 7-6 3-6 6-3 6-2.

Základem úspěchu bylo podání. Veselý dal do hry 74 procent prvních servisů a až na jednu výjimku si podání držel pevně. Odvrátil třináct ze čtrnácti brejkbolů a nasázel sedmnáct es. "Podání bylo rozhodě základem," přitakal tenista.

Šestnáctý hráč světa Fognini ukázal výborné údery a tradičně předváděl i velké divadlo. "S ním je to vždycky komedie," přikyvoval Veselý. Ital mluvil k sobě, gestikuloval, diskutoval s rozhodčím i fanoušky a někdy se zdálo, že hraje bez zájmu. "V tom je to s ním těžké. Snaží se vás rozhodit, ale pořád se naplno snaží," řekl Veselý.

Nejvyrovnanější byla první sada. Po skoro hodině dospěla do tie-breaku, v němž Veselý zahrál odvážněji, naopak Ital chyboval. "Bylo hodně důležité získat první set, abych ho nenechal nakopnout," řekl bývalý nejlepší junior světa.

Po ztrátě druhé sady dokázal jít ve třetí do brejku a za stavu 5-3 podával na výhru. Při prvním setbolu ale podklouzl, spadl a výměnu ztratil. "Větší smůlu mít ani nemůžu," blesklo mu hlavou. Rozhodit se ale nenechal. "Dal jsem přímý bod z podání a zvládl to. Jelikož mi servis fungoval výborně, věřil jsem si," opakoval.

Kritický moment ve čtvrté sadě zvládl v šesté hře. Vedl už 4-1, ale při svém podání najednou prohrával 0-40. "Ale dobře jsem zaservíroval a uhrál to. Bylo to těžký i mentálně, protože jsem už cítil šanci na postup," podotkl Veselý.

Ve druhém kole s Argentincem Diegem Schwartzmanem trošku bojoval s kondicí. Ve třetím setu mu docházely síly, ale s Fogninim problémy neměl. "Pomáhal jsem si trošku tabletkama se solí, tak nějak mi to energii drželo. Hodně jsem i pil. Asi jsem udělal všechno správně, protože sil jsem měl dost," popsal.

Veselý na sobě ukazuje, jak je tenis nevyzpytatelný. "Krásný i hořký," vystihl fakt, že před měsícem zvažoval, zde sezonu předčasně neukončí, protože jeho výkonnost není dobrá ani na challengery. "Když se nedaří, člověk spadne, cítí zoufalství. Viděl jsem, že nemám pořádně natrénováno. Neudělal jsem moc přípravy a stejně výsledky přišly. Jsem rád, že nějaká herní kvalita ve mně snad je," doufá.

Možná i proto seděl hodinu a půl po postupu do osmifinále Wimbledonu mezi novináři a nezářil radostí. "Ještě chvilku potrvá, než mi to dojde," vysvětloval a dodal: "Hráli jsme tři hodiny, jsem unavený. Ale na Nadala se moc těším."

S prvním hráčem světa bude hrát v pondělí o čtvrtfinále. Znovu bude muset výborně podávat. "Bez servisu to asi nepůjde. Rafa je odzadu velmi nepříjemný, letos tady hraje v neuvěřitelný formě, moc soupeřům šanci nedal. Ale zároveň neměl moc takových, kteří by dobře podávali," má jasno Veselý, na čem stavět.

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Wimbledon_Championships#Day_7_(9_July)

Na centru Roger, Serena a Rafa-Jirka; na jedničce Angie, Gael-Kevin a No1e, Kája bude na dvojce.
Reagovat
EllNino
nejhorší, co se může stát, tohle šílené pondělí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bezny zaciatok druheho tyzdna W.

Rafa na centri, snad ho tam organizátori podržia aj v pripadnom QF.
Reagovat
steve79
Pořadatele to naplánovali skvěle. Od 14 Roger, a Jirka s Rafou cca od 18:00.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo i pro mě je to takhle very gut, to nejlepší na konec :))
Reagovat
steve79
Až Rafa prohraje.
Reagovat
kada.tom
letos se mi ta volná neděle sakra hodí, bych neviděl ani míček :-D
Reagovat
EllNino
to jo, dneska volno a zejtra od 12:30 4 zápasy ženskýho singla najednou, navíc všechno velice zajímavé mače ... to je na palici
Reagovat
kada.tom
tradice je třeba dodržovat :-)
a jako takto to je vždycky, už by sis mohl zvyknout :-D
Reagovat
spaniel
Kryje se to se soutezi v pojidani burtu?
Reagovat
Pe3k
U hejtru Federera jako je trolhand, Pegy či Franz je běžné, že tenis nesledují a jen se chodí vyblít na tp...
Reagovat
PetaM
A kolikrát tobě se kryla fronta na mozek s tím, kde jsi "nutně" potřeboval být, místo této fronty?
Reagovat
spaniel
Á, po mesici vylezl zakomplexovany chudak s nulovymi znalostmi Péťa.
Reagovat
Herbert_Hoover
To musela být super tiskovka teda :)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36802655_1896929363662065_3158097368373526528_n.jpg?_nc_cat=0&oh=8b80f7cabb231cde08f955c7f34034d1&oe=5BA94FA1
Reagovat
gigin
Tiskovky Edmund, Novak, Gulbis, Saša a tak..

http://www.wimbledon.com/en_GB/video/interviews.html
Reagovat
Herbert_Hoover
a hele ho :)

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36794640_1709647702487218_4681520842335584256_n.png?_nc_cat=0&oh=ce30862b5895cecf528b9733a47f3a0d&oe=5BDAF7E8
Reagovat
gigin
:DDDDD

https://twitter.com/AentschyR/status/1015534912286359552?s=19
Reagovat
Herbert_Hoover
Super :)
Přál jsem si víc Nicka, s Nishim to bude pekelná fuška :)
Reagovat
gigin
Já taky Nicka, už jen pro tu srandu. Nishi je nudný. Navíc kdoví, jestli vůbec nastoupí, však víš jak je furt rozbitý. No uvidíme...
Reagovat
hippos
Měl akorat štěstí, že hrál s tím taliánským klaunem. Rafa mu ukáže kde je jeho místo.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zatím měl o dost těžší soupeře než Rafael...
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsem čertužel ani loptičku. Škoda, na J1rku v ráži se kouká dobře. Tak zítra Rafa, to je velká výzva. Dobře podávat a půjde to.
Reagovat
Fandina
že teď Nadal, ale jinak super zážitek. Jirka super, Nádhera pro nás fandy na kurtu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevidím důvod, proč Rafu litovat. Cíl zůstat světovou jedničkou a postoupit do druhého týdne si splnil. Teď může v klidu odjet rekreovat na Mallorku.
Reagovat
Pe3k
Tak s tím pavoukem co vyfasoval ani vypadnout nešlo, to by musel hrát pravou rukou...
Reagovat
Stan_Borowitz
jaká škoda, že se ti naší chlapci potkají už v semifinále...
Reagovat
gigin
Cinklý los, to se stává.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselemu uz asi tri dni fandim a tu su vysledky
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudacik Akinfeev:(
Reagovat
151bar151
"Herně to není až tak tragický, ale fyzicky nejsem úplně připravený."
"Potřeboval jsem něco uhrát, abych se dostal do Wimbledonu, tak jsem se honil. A kondice na dlouhé utkání chyběla."
Řekl Veselý na konci května po vyřazení z Roland Garros.
Mně je teda záhadou, kde za měsíc a něco tu fyzickou kondici zázračně nabral. Tím spíš, když od RG hrál na třech dalších turnajích.
Reagovat
Mayo
Doping, to je jasne.
Reagovat
blixa
A v čem jedeš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý dal do hry 74 procent prvních servisů a až na jednu výjimku si podání držel pevně. Odvrátil třináct ze čtrnácti brejkbolů..

Držať si servis pevne, ale ponúkol 14 breakballov. To je také lol.

Zápas Veselý Nadal bude samozrejme predčasné finále, aj Jirka to správne naznacil. "Rafa zatial posrupuje hladko, ale dosial sa nestretol so mnou."
Reagovat
Nola
Nishi, tebe by som najviac dopriala ten Wimblas, takto zlikvidovat Nicka v 3. setoch, klobucik, gratulaka aj Ernestovi a giginovi, zapas som nesledovla
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist