Byla jsem dost nervózní, přiznala po vstupu do Wimbledonu jednička Halepová

4. 7. 2018, 09:30
Aktuality 8
Simona Halepová před necelým měsícem ovládla French Open a získala tak svou premiérovou grandslamovou trofej. Po náročném antukovém programu ji začala trápit achillovka, a proto před Wimbledonem neodehrála na trávě ani jeden zápas. I přesto však světová jednička vstup do slavného turnaje v All England Clubu bez problému zvládla a postoupila hladce do druhého kola. Byla jsem ale dost nervózní, přiznala Rumunka.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová vstoupila do letošní sezony tím nejlepším možným způsobem, když vybojovala svou 16. kariérní trofej v čínském Shenzhenu a poté si zahrála finále na Australian Open. V Melbourne však ale ani ve třetím grandslamovém finále na premiérový vavřín z turnajů velké čtyřky nedosáhla.

V Dauhá pak Rumunka kvůli zranění nenastoupila k semifinálovému utkání a mezi nejlepší kvarteto postoupila také v Indian Wells, v Miami ale naopak překvapivě skončila už ve třetím kole a od té doby nemohla najít svou nejlepší formu.

Na své první letošní akci na antuce ve Stuttgartu prohrála už ve čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhla i v Madridu. Mnohem lepší to bylo v Římě, kde si po roce znovu zahrála finále, ani tentokrát ovšem trofej pro vítězku nevybojovala. Té se dočkala až na French Open, když ve svém čtvrtém kariérním grandslamovém finále ukořistila premiérový titul.

Kvůli problémům s achillovkou pak nejlepší tenistka světa od triumfu na pařížské antuce nehrála a do All England Clubu dorazila bez jakéhokoli přípravného utkání na trávě. Jejím nejlepším wimbledonským výsledkem je semifinálová účast z roku 2014, v posledních dvou letech hrála na londýnské trávě vždy čtvrtfinále.

Nasazená jednička zvládla vstup do turnaje bez větších problémů, když si ve svém prvním zápase poradila 6-2 6-4 s Japonkou Narou Kurumi, kterou tak porazila i ve druhém vzájemném střetnutí. "Byla jsem ale celkem nervózní," přiznala po utkání světová jednička.

"Neodehrála jsem letos ani jeden zápas na trávě, takže jsem si na všechno musela zvyknout až tady ve Wimbledonu. Před zápasem mi tenhle fakt dost vrtal hlavou, ale snažila jsem se zůstat pozitivní. Říkala jsem si, že jsem letos odehrála už tolik zápasů, že jsem snad dobře rozehraná, i přesto to ale někde vzadu v hlavě bylo. Myslím, že to tak je vždycky. Člověk je obecně v prvních kolech více nervózní - z povrchu, z podmínek a tak," doplnila Rumunka.

"Na to, že to byl první zápas na trávě, jsem ale hrála poměrně dobře. Jsem se svým výkonem relativně spokojená," hodnotila utkání Halepová. "Soupeřku dobře znám. Hrály jsme spolu sice teprve podruhé, ale znám její styl hry, viděla jsem nějaké její zápasy, takže jsem měla jasnou představu o tom, co mám hrát, abych ji porazila."

Ve druhém kole čeká nejvýše nasazenou hráčku Číňanka Saisai Zheng, na níž Rumunka narazí taktéž podruhé. V dosud jediném vzájemném střetnutí v semifinále turnaje v Shenzhenu v roce 2015 ji Halepová bez problému porazila. "To mi říkáte novinku, já jsem pavouka nestudovala, takže nevím, proti komu budu hrát," smála se na tiskové konferenci Rumunka.

"Zatím jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, snažila jsem se veškerou svou pozornost zaměřit na ten první zápas. Zítra mám den volna, takže si odpočinu a v průběhu dne určitě dojde i na to, abych popřemýšlela nad další soupeřkou. Je mi jasné, že to bude náročné, protože co tak o ní vím, vím, že ráda hraje rychle, takže má hru na trávě asi ráda."

 

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
bIbec
Přijde mi, že holky v těch outfikách od Nike mají jakási hezčí prsa všechny.
Reagovat
bIbec
dneska jak hrála Lucka sem se pořádně nemohl ani soustředit na zápas, údery a tak. No hrozný.
Reagovat
dadaft
Byly tu i nervóznější případy...
Reagovat
Dobry-den
jenže Simča má lepší psychiku než ty další případy...
Reagovat
Fandina
Důležitá je výhra, takže super a jsem ráda, že vyhrála.
Reagovat
Mayo
Predpokladám, že na tráve bude v úlohe fackovacieho panáka.
Reagovat
aligo
A i tak vyhrála v klidu ve dvou setech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist