Bylo to frustrující. Já nehrál nic a on výborně, řekl k prohře s Nadalem Murray

7. 6. 2014, 14:23
Rozhovory 1
Andy Murray se letos podruhé v kariéře probojoval do semifinále Roland Garros. Letos však stejně jako v roce 2011 nestačil osmý hráč světa v semifinále na osminásobného vítěze French Open Rafaela Nadala. Brit si v utkání se světovou jedničkou nevypracoval ani jeden brejk a prohrál hladce ve třech setech. Bylo to hodně frustrující, netrefoval jsem míče přesně, zatímco on hrál parádně, řekl k utkání na pozápasové konferenci.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy, v semifinále jste čelil nejtěžšímu možnému soupeři tady v Paříži, souhlasíte s tím?
Rozhodně jo, on odehrál skvělé utkání, nedělal chyby a velmi dobře servíroval. Bylo hrozně těžké zvládat všechny údery, které od něj chodily, zejména z forhendu, protože hrál opravdu tvrdě a tlačil na mě. Navíc jsem si nepomohl ani na podání, protože skvěle returnoval. Hrál prostě skvělý tenis.

Hrál jste tady v Paříži o čtyři a půl hodiny více než Nadal, nebylo možná i tohle důvodem toho, že jste s ním nedokázal hrát vyrovnaný zápas?
Odehrál jsem tu náročná utkání, některá jsem si sám zkomplikoval, proto jsem hrál dlouho a zbytečně jsem ztrácel síly. Je jasné, že tělo nějak reaguje, ale v zápase jsem necítil nějakou velkou únavu. V zápase proti Rafovi musíte hrát skvěle, jinak nemáte šanci, musíte hodně běhat, tlačit a hrát agresivně, což se mi nepovedlo.

Měl jste problémy s jeho servisem, neměl jste ani jeden brejkbol, čím to bylo?
On servíroval opravdu výborně, lépe než v předchozích zápasech, které jsem s ním hrál. Podával hodně k lajnám a v dnešním počasí ta antuka byla hodně rychlá, takže to odskakovalo jinak, než když tu pršelo. Bylo těžké číst jeho hru, kam bude servírovat, proto jsem mnohdy musel riskovat stranu, někdy to ale nevyšlo, takže jsem byl u míče pozdě a nezahrál jsem to tak, jak bych měl.

Čekal jste takhle rychlý konec?
Už předtím, než jsem šel na kurt, jsem věděl, že to bude náročný a těžký zápas. Očekával jsem dlouhé výměny a hodně běhání. Bylo ale ještě horší, nehrál jsem dobře, zatímco on hrál výborně. Musím se z toho teď rychle vzpamatovat, protože s tím, co jsem v utkání předvedl, rozhodně nejsem spokojený.

Jste hodně soutěživý a navíc už máte u soupeřů respekt, už jste toho hodně dokázal. Jak moc je těžké vyrovnat se s takovou prohrou a s vůbec se vším kolem toho nepovedeného zápasu? Čeká vás teď přechod na trávu, tak by to mohlo jít rychleji, ne?
To je dobrá otázka. Je to těžké, protože obvykle trefuju míče čistě, dneska jsem jich spoustu trefil jinak, než bych chtěl. Bylo to neuvěřitelně frustrující. Chtěl jsem se zlepšit, získat brejk a pokusit se to otočit, ale nešlo to. Prohra hodně mrzí, ale musím jít dát, začíná tráva, takže nad tím ještě popřemýšlím a pak budu dál tvrdě pracovat.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevadí, na trávě si to vynahradíš. I tak vyníkající turnaj. A prakticky je třeba souhlasit, Rafa hrál výtečně, takže i kdyby hrál Andy lépe, nedokázal by ho porazit. Bohužel hrál ještě k tomu špatně, takže to bylo takhle jasné. Co už, i takové dny jsou. Hlavu vzhůru a pojďme obhájit svatý grál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist