Bylo to strašidelné, přiznala Serena. Vrátit se chce v létě

3. 3. 2011, 20:19
Aktuality 7
Před pár dny jí sundali sádru a po mnohaměsíční pauze se chystala vrátit na kurty na French Open. Nález sražené krve na plicích a následná hospitalizace ale změnily plány bývalé světové jedničky Sereny Williamsové. Američanka, která podle některých odborníků může být mimo hru až rok, chce stihnout červnový Wimbledon.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Krevní sraženinu v plicích bývalé světové jedničky podle její mluvčí Nicole Chabotové odhalili lékaři minulý týden. Od pondělí byla Williamsová kvůli podlitině hospitalizována na klinice v Los Angeles, dnes už ji doktoři pustili domů.

"Serena utrpěla minulý týden pulmonární embolii (krevní sraženinu na plicích), a podlitina byla neočekávanou hrozbou, která byla odstraněna. Naštěstí se všechno podchytilo včas. Zotavuje se doma pod dohledem lékařů, kteří monitorují její stav," uvedl v prohlášení její tým.

Třináctinásobná grandslamová vítězka označila poslední dny za velmi těžké. "Děkuju všem za modlitby, za to, že měli starost a že mě podporovali," vzkázala v dalším prohlášení Williamsová. "Bylo to pro mě hodně tvrdé a strašidelné. Už je mi líp, jsem teď doma a spolupracuji s doktory, aby měli všechno pod kontrolou. Vím, že všechno bude v pořádku, ale doufám, že už to bude co nejdřív za mnou. Zatím nemůžu ohledně svého návratu nic slíbit, ale doufám, že se vrátím začátkem léta. Mým hlavním cílem ale je udělat všechno pro to, abych tam byla zdravá," uvedla někdejší nejlepší hráčka světa.

Zatímco devětadvacetiletá Williamsová chce hrát už za necelé čtyři měsíce, podle odborníků, které oslovila americká média, to příliš pravděpodobné není. Jak uvedl lékařský analytik stanice ESPN Michael Kaplan, krevní sraženina na plicích může být životu nebezpečná a americkou tenistku nepustí na kurty nejméně půl roku, možná až rok.

Podle specialisty z University of Miami Shirina Shafazanda, kterého oslovil deník Miami Herald, vznikají krevní sraženiny často v nohách a odtud putují do plic.

"Nehybnost, operace kolena a kyčle, poškození cév v nohách a dlouhé cesty autem nebo letadlem mohou omezit tok krve v nohách, což vede ke sraženinám," řekl listu doktor Shafazand. "Dlouhodobé následky embolie záleží na její velikosti a na tom, jak tělo reaguje na léky na ředění krve, které se obvykle předepisují na tři až šest měsíců," dodal.

Serena Williamsová hrála naposledy v červenci loňského roku, kdy triumfovala na slavném Wimbledonu. Poté si v restauraci pořezala nohu o rozbitou skleničku, dvakrát musela na operaci a svůj návrat musela několikrát odložit. Přišla tím o pozici nejlepší světové hráčky i šanci obhájit titul na Australian Open.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno, vrať se už konečně!!! Bez tebe je svět ženského tenisu úplně o ničem. A to buďme rádi, že se vrátila Clijsters, pač jinak by byla úrověň WTA přímo děsivá.
Reagovat
VlS
Když kdysi z atletiky odešly Kratochvílová a Kochová, tak si spousta lidí taky myslala, že bude konec čtvrtky a půlky a není (i když Kratochvílová myslím dodnes drží rekord na půlce). Jednou prostě odejde každý sportovec.
Reagovat
smazaný uživatel
No, snad se jí podaří vrátit se ve slušné formě aspoň na US Open. Takový zápas s Wozniackou vy nemusel být špatný. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, zvláště pokud by dopadl jako ty předchozí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se ale koukneš na highlights z jejich zápasu v Sydney (2009), uvidíš, že Wozniacká do toho dokáže taky celkem řezat. Jasně, Serena na tomto turnaji asi nehrála v nejlepší formě a s největším nasazením (ostatně, o kolo dál prohrála s Dementievou tuším 3:6, 1:6), ale i tak velmi slušnej výkon od Wozniacké.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to neni žádná kráska, ale tenis hrát umí a strašně mi díky tomu na okruhu chybí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist