Bylo to vyrovnané, smutnila Šafářová po možná posledním singlovém vystoupení na grandslamu

30. 8. 2018, 10:01
Aktuality 23
Špatné vstupy do setů a příliš mnoho chyb ukončilo cestu Lucie Šafářová pavoukem dvouhry US Open. Utkání s Australankou Ashleigh Bartyovou navíc mělo nezvyklou pauzu kvůli poruše reproduktorů.
Profily hráčů
Ashleigh Bartyová a Lucie Šafářová

Po prohře měla Šafářová oči zarudlé od slz. "To tak někdy bývá," špitla smutně. Možná odehrála poslední grandslamovou dvouhru. V plánu má letos ještě turnaj v Québecu a po sezoně se rozhodne, zda bude v kariéře pokračovat.

Zápas s Bartyovou přitom zvládla poměrně slušně. "Bylo to vyrovnaný a celkově dobrý utkání," hodnotila jednatřicetiletá bývalá pátá singlistka světa, která měla v kariéře nespočet zdravotních komplikací a i letos tři měsíce nehrála.

Litovat mohla vstupů do setů, v obou ztrácela 0-3. "Začátky byly pomalé. Ona ale výborně servírovala. Hodně měnila rytmus hry, čopovala z bekhendu - dlouhé i krátké míče. Má před sebou budoucnost," předpověděla Šafářová Bartyové.

V prvním setu se z kritické situace ještě dostala. Za stavu 5-6 vedla při svém podání 40-15, ale o hru i set přesto přišla. "Zkazila jsem pár míčů, udělal jsem pár hloupých úderů," řekla Šafářová, která celkem udělala 30 nevynucených chyb.

Zvláštní moment v utkání s Bartyovou nastal v první sadě za stavu 4-5 při podání Šafářová. Rozbila se audio technika a reproduktory hlučně chrastily. Diváci si museli zacpávat uši, hráčky si dávaly přes hlavu ručníky a smály se. "Byla to divná a zajímavá pauza. Nikdy se mi nic podobného nestalo," kroutila hlavou Šafářová.

Hráčky dokonce odcházely z kurtu. "Trvalo to strašně dlouho. Nikdo nebyl schopný přijít na to, jaká je příčina, tak jsme šly do šatny," doplnila Šafářová. Než ale dvorec opustily, reproduktory utichly a po osmi minutách se hrálo dál.

V New Yorku si Šafářová zahraje ještě čtyřhru s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou vyhrála US Open 2016, Australian Open 2017 a Roland Garros 2017.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
jestli to Vondráčkové bude nakonec na toho fógla stačit...

https://www.super.cz/587040-lucie-safarova-poprve-promluvila-o-vztahu-s-rozvadejicim-se-tomasem-plekancem-svedomi-mam-ciste.html
Reagovat
Frick
https://ona.idnes.cz/jak-vychazet-s-nevlastnimi-detmi-d4m-/vztahy-sex.aspx?c=A180829_123641_vztahy-sex_pet
Reagovat
misa
Singlový účet je už asi uzavřený, takže malá rekapitulace:
- 53 účastí v hlavních soutěžích, první na French Open 2005
- 68 výher, 53 proher v hlavních soutěžích
- 9x se dostala alespoň do 4. kola, poprvé 2007, naposledy 2017; z toho 3x alespoň do čtvrtfinále
- nejlépe AO: čtvrtfinále (2007), French Open: finále (2015), Wimbledon: semifinále (2014), US Open: 4. kolo (2014, 17)
- 5x zdolala Lucie na grandslamech hráčku top 10

Nad vším samozřejmě stojí French Open 2015, právě kvůli němu si Lucii bude řada lidí pamatovat. Slzy po utkání pak asi znamenají definitivní konec...
Reagovat
shit_happens
Plekanec ji znicil :(
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no...shit happens...:)
Reagovat
com
tak bude macecha na plnej uvazek, nebude stihat :D
Reagovat
SwissMaestro
Nezníčil. Veřejnost jen muže vidět, že je to kur va.
Reagovat
misa
Jasně, kriple.
Reagovat
Fandina
Mně jen fascinuje, jak všichni najednou vylezli a začli vyvádět kvůli tomu, že někdo se rozvádí, má děti a bude mít nebo má jiného partnera. Jako by se už skoro nestalo normou, že se každé druhé manželství rozvádí a najednou z Šafi budou lidi dělat nemravu a nevím co ještě. Opravdu ubohé.
Reagovat
SwissMaestro
Ubohé je její chování. Ale jestli chceš brát normou takové prasárny.....proč ne. Každý jsme nějaký :-)
Reagovat
Fandina
Znáš biblické, kdos bez viny, hoď kamenem?
Reagovat
FulnekUltras
přečti si odkaz úplně nahoře
Reagovat
misa
Tomu je to úplně jedno, hlavně že má nějaký objekt k urážkám.
Reagovat
Frick
Na mne to působí, jako kdyby tu byla nějak snaha navodit dojem, že pokračování její kariéry závisí na nějaký moci, co nedokáže ovlivnit, přitom to zálěží jen na ní. Resp. určitě může ona sama za sebe říct "ještě chci chvíli hrát, pokud mi to zdraví dovolí"
Reagovat
janek_da
A teď si to představ aso tak 12,5x horší a to jsou tvoje komentáře k tomu kdo co má dělat. A poznáš jak se cítím já z tvojich komentů.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
Grape
Neříkej že tě to unavuje, vždyť ty se v tom úplně vyžíváš, že to tu můžeš pod každým článkem komentovat...
Reagovat
smazaný uživatel
asi.
Ale vyrovnane mne to neprislo. Byla to trochu smutna podivana, ze bojovala, to nehomu rict:) ale tech chyb bylo hodne, a bohuzel si neprenesla tu servisni pohodu ze zaveru zapasu v prvnim kole...:(

Nu coz, uvidime, co se stane...
Mozna jsou jeji dny sescteny, a moje s WTA asi pomalu take...

Tak jeste s Betkou...trebas jim to jeste jednou vyjde:)
Reagovat
misa
Když ten zápas Lucie obrečela, tak je její tenisový konec asi jasný. A vyrovnané její poslední utkání nebylo, to máš pravdu.
Reagovat
Frick
Vydrž ještě 3 roky, ať hraješ na profitůře dvacet let.
Reagovat
FulnekUltras
výdrž a chuť se u Šafi bohužel už přenesly jinam
Reagovat
PetaM
S Beth vyhrála Lucka AO + RG 2015, USO 2016, AO + RG 2017 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist