Být na kurtě mladší se mi moc často nestává, smála se po výhře nad Krummovou Venus

26. 8. 2014, 10:29
Rozhovory 2
Venus Williamsová vyhrála duel dvou nejstarších účastnic letošního US Open nad Kimiko Dateovou-Krummovou. Čtyřiatřicetiletá Američanka zvítězila na třiačtyřicetiletou Japonkou po velkém boji 2-6 6-3 6-3. Začátek byl náročný, protože soupeřka hrála skvěle. Naštěstí jsem to pak v dalších dvou setech napravila, radovala se Američanka po postupu do druhého kola.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Byla jste v utkání tou mladší hráčkou, to se vám poslední dobou moc často nestává, je to tak?
Ano, přesně tak. (smích) Víte, poslední dobou se všichni baví jen o mém věku, ale já si to skoro vůbec nepřipouštím. Když jdu na kurt, nepřemýšlím o tom, kolik mi je, ale o tom, co jsem schopná zahrát. Mám dovednosti, zkušenosti a vím, že stále můžu konkurovat těm nejlepším.

Jak jste se v utkání cítila? Úvodní sadu jste poměrně rychle prohrála, ale našla jste v sobě sílu dál bojovat a celý zápas jste otočila.
Začátek byl těžký, protože ona hrála dobře, zatímco já jsem nezačala úplně nejlépe. Celý první set byl náročný, ona hodně míčů vrátila, já jsem udělala nějaké chyby, ale naštěstí jsem to v dalších dvou setech napravila.

Co můžete říct o soupeřce?
Je to dobrá hráčka, která se neuvěřitelně hýbe a je schopná vrátit téměř všechno. Je starší než já a má taky velké zkušenosti, je opravdu obdivuhodné, co ve svém věku dokáže.

S jakým pocitem jste do New Yorku přiletěla?
Před US Open jsem už nějaké turnaje na betonech hrála a třeba v Montrealu jsem došla až do finále, což je skvělý výsledek. Cítím se v pohodě, mám chuť hrát, jsem zdravá a těším se na další zápasy. Vím, že mám šanci jít ještě dál.

Nemáte někdy strach, že po tak náročném zápase prostě odpadnete? Hrála jste dnes opravdu dlouho a navíc bylo velké teplo, to musí být pro vaše tělo nesmírně náročné?
Vždycky je to risk, ale co jiného můžu dělat? Po zápase si odpočinu, zrelaxuju a další den jsem připravená. Je jasné, že je to vyčerpávající, ale to je prostě tenis - žít a bojovat.

Mohla byste někdy upustit od čtyřhry a pošetřit tak nějaké síly na singlové zápasy?
Ne. Nemyslím si, že by to byl moudrý krok, protože i ve čtyřhře bojujeme o zisk titulu. I titul z debla je pro mě velmi důležitý a vím, že tam máme se sestrou šanci uspět, protože nám to spolu opravdu klape. Už jsem to několikrát říkala, ale titul ze čtyřhry je pro mě stejně cenný jako titul ze dvouhry. Nás čtyřhra baví, ale rozhodně to není tak, že si před turnajem řekneme, že jdeme odehrát nějaké zápasy pro zábavu, naopak. Ke všem utkáním přistupujeme maximálně vážně a snažíme se dělat maximum proto, abychom vyhrály. Pokud k tomu nemám žádný vážný důvod, neodstoupím z grandslamu ani v singlu ani v deblu.

Jste na tour už opravdu dlouho, vyhrála jste hodně turnajů, byla jste světovou jedničkou, zažila jste velké vzestupy, ale i pády. Co je pro vás ve vaší kariéře tím nejdůležitějším?
Víte, někdy můžete mít krásnou kariéru, můžete vyhrát řadu turnajů, dostat se na první místo v žebříčku, ale váš osobní život může být smutný a nešťastný. V tomhle já vidím to krásné - to, že mě moje rodina miluje a snaží se mě maximálně podporovat v tom, co dělám. Jsem ráda, že jsem toho tolik dokázala, ale bez rodiny a bez sestry bych se nikdy nikam nedostala. To je můj největší úspěch - to, že mám rodinu, která mi pomáhá jít dál, dodává mi energii a sílu a je tu pro mě, když ji potřebuju.

Vy a vaše sestra jste momentálně dvě nejvýše postavené Američanky v žebříčku WTA - Serena je světovou jedničkou a vy jste dvacátá. Jak vidíte budoucnost amerického tenisu? Co si myslíte o mladých hráčkách?
Máme hodně mladých hráček, které mají šanci uspět. Jsem v tomhle dost zaujatá, takže nebudu nijak konkrétní. Všem jim fandím a doufám, že to v budoucnu dotáhnou daleko. Vždycky jsem byla velkou fanynkou amerického tenisu.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na otázku jaký má pocit, když dorazí do Flushing Meadows?
"Že se mi tu moc nedaří. Ale hrozně to chci zlomit. Touha je vážně veliká. Doufám, že to jednou dokážu."
No...Je dobrý, že touha je, snad nebude svazující, ale zase ta neurčitost, hm.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
OF je skoro povinností, snad se bude dařit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist