Bývalá 32. hráčka světa Oprandiová ukončila kariéru

5. 5. 2020, 10:34
Aktuality 0
Romina Oprandiová svou kariéru protkanou častými zdravotními potížemi na tenisových kurtech neukončí. Čtyřiatřicetiletá Švýcarka v říjnu podstoupila poslední ze 16 operací a další pokus o návrat na kurty už nepodnikne.
Profily hráčů
Romina Oprandiová

Oprandiová, která reprezentovala Itálii a posléze Švýcarsko, na okruhu ITF vybojovala celkem 26 titulů, ovšem na hlavní tour na trofej nikdy nedosáhla. Jejím maximem je finále v Marrákeši v roce 2014, kde v tom samém roce slavila jediný deblový triumf na okruhu WTA. V žebříčku to nejvýše dotáhla na 32. místo.

Bez zisku titulu na největších turnajích možná do tenisového důchodu odchází i kvůli častým zdravotním potížím. Jen s ramenem musela na operaci celkem sedmkrát a zátěž nezvládala ani její kolena či zápěstí.

Poslední, celkově 16. chirurgický zákrok, podstoupila v říjnu. Po operaci zápěstí se rozhodla už v kariéře nepokračovat. Na tenisových kurtech tak švýcarskou rodačku, která po skončení sezony 2015 odehrála pouhých 40 soutěžních zápasů a ten poslední absolvovala loni v červnu, už neuvidíme.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist