Bývalá vítězka Ósakaová v Indian Wells zametla s Erraniovou, úspěšný návrat zapsala i Wozniacká

8. 3., 09:10
Aktuality 0
Naomi Ósakaová (26) se po dvou letech představila v Indian Wells, kde v roce 2018 vybojovala první ze svých sedmi titulů. Čtyřnásobná grandslamová šampionka a někdejší světová jednička, která se letos vrací po mateřské pauze, začala v kalifornské poušti vítězstvím 6:3, 6:1 nad bývalou světovou pětkou Sarou Erraniovou (36). Dál jde i další z bývalých vítězek a světových jedniček Caroline Wozniacká (33) po výhře 7:6, 6:1 nad Lin Zhu (30).
Ósakaová je v Indian Wells jednou z postupujících bývalých šampionek (© Profimedia)

Ósakaová – Erraniová 6:3, 6:1

Naomi Ósakaová pokračuje v letošním návratu po mateřské pauze v Indian Wells. Do kalifornské pouště, kde v roce 2018 vybojovala první ze svých sedmi titulů, se vrátila po dvou letech a začala hladkou výhrou nad bývalou světovou pětkou a grandslamovou finalistkou Sarou Erraniovou.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka se sice na kurtu zdržela jen 70 minut, nicméně musela čelit 10 brejkbolům, dvakrát přišla o servis a trefila shodně devět es i dvojchyb. S italskou veteránkou měla potíže hlavně v úvodu utkání, když dvakrát doháněla manko brejku a za stavu 3:3 odvracela dvě brejkbolové hrozby. Ve zbytku zápasu už byla v klíčových momentech jasně lepší a kvalifikantce povolila už jen jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalá světová jednička a nyní až 287. žena pořadí hraje v letošní sezoně své první turnaje po mateřské pauze a od září 2022. I kvůli smůle na los zaznamenala první vítěznou sérii až v půlce února na tisícovce v Dauhá, kde vypadla ve čtvrtfinále se znovuzrozenou Karolínou Plíškovou.

V hlavní soutěži BNP Paribas Open účinkuje popáté v kariéře a i tentokrát se jí podařilo najít recept na úvodní soupeřku. Tou následující v rámci letošního ročníku bude Ljudmila Samsonovová, se světovou patnáctkou změří síly poprvé.

Wozniacká – Lin Zhu 7:6, 6:1

Úspěšný návrat do kalifornské pouště slavila už před Ósakaovou další z bývalých šampionek této prestižní akce Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička si v utkání prvního kola, které bylo kvůli dešti rozloženo do dvou dnů, poradila s Lin Zhu.

Zatímco o úvodní dějství se v rámci středečního programu bojovalo hodinu a čtvrt a Dánka ho vydřela v tie-breaku poměrem 8:6, čtvrteční dohrávku zvládla vítězka Australian Open 2018 bleskově. Wozniacká získala všech šest gamů a Číňance v nich povolila dohromady pouhých šest bodů.

Wozniacká po vyřazení ve třetím kole Australian Open 2020 oficiálně ukončila kariéru a loni v létě ji po dvou porodech nečekaně obnovila. V předchozí sezoně se zúčastnila pouze letních amerických turnajů v Montrealu a Cincinnati a grandslamového US Open. Letos absolvuje svůj čtvrtý podnik a o první vítěznou sérii v aktuálním roce bude usilovat proti Donně Vekičové. S nasazenou Chorvatkou vyhrála oba předchozí souboje.

Diváci v Indian Wells mohou vidět dánskou hvězdu po dlouhých pěti letech. V tomto dějišti se v roce 2011 radovala z titulu a o trofej pro šampionku bojovala také v letech 2010 a 2013. Celkově se jedná o její 14. start na tomto podniku.

 

Hibinová – V. Williamsová 2:6, 6:3, 6:0

Po pěti letech zavítala do Indian Wells také Venus Williamsová. Starší z legendárních sester, která tuto akci kvůli incidentu v roce 2001 celkem 15 let bojkotovala, se ale rozloučila s domácí tisícovkou hned na úvod. Nenavázala tak na poslední tři starty, při nichž byla v kalifornské poušti vždy minimálně ve čtvrtfinále.

Sedminásobná grandslamová šampionka odehrála svůj první zápas od loňského US Open. V souboji s kvalifikantkou Nao Hibinovou byla 43letá Američanka až do poloviny druhé sady lepší hráčkou na kurtu, ovšem prohrála posledních 10 gamů a za dvě hodiny se s turnajem rozloučila.

Bývalá světová jednička Williamsová je v posledních letech aktivní jen zřídka a momentálně figuruje až na konci páté stovky žebříčku. Přesto s tenisem ještě neskončila a díky divokým kartám od pořadatelů v kariéře pokračuje. Účastní se zejména turnajů na domácím severoamerickém kontinentu, poslední kompletní sezonu absolvovala v roce 2019.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist