Čakvetadzeová: Teď je na řadě grandslam

11. 2. 2008, 09:11
Rozhovory 0
Perfektní finálovou bilanci má ruská tenistka Anna Čakvetadzeová. Za svou kariéru bojovala o titul na turnaji WTA sedmkrát a pokaždé zvítězila. Další finále by mohlo být grandslamové, řekla Ruska po vítězství nad Agnes Szavayovou v Paříži.
Profily hráčů
Anna Čakvetadzeová

Třetí set byl velmi dlouhý a náročný. Co v něm rozhodlo?
Klíčový moment byl za stavu 3-2. (Szavayová) podávala, já jsem jí vzala servis a pak už všechno hrálo pro mě. Bylo mi ale jasné, že to ještě neskončilo, že bude bojovat a že se pokusí dostat zpátky do zápasu. Hrála jsem ale dobře a věděla jsem, že to zvládnu, když se vydržím soustředit až do posledního míčku.

První set jste získala snadno. Včera jste říkala, že právě na to se připravíte...
Ano, připravila jsem se na to dobře a bylo to znát. Ve druhém setu jsem ale udělala hodně nevynucených chyb. Trápilo mě taky rameno, uvažovala jsem, že si zavolám trenéra. Už jsem ho volala včera kvůli kyčli, vypadá to, že stárnu (smích). Není to ale nic vážného, jen jsem si nechala ovázat sval. To je poprvé, co se mi něco podobného stalo. Jsem ráda, že mám v Antverpách v prvním kole volný los, takže budu hrát až ve čtvrtek a mít tak víc času na zotavení.

Překvapilo vás, když francouzské publikum začalo fandit Agnes?
Řekla bych, že fandili nám oběma. Publikum tady je úžasné, pomáhá vám, když cítíte tu podporu. Mám atmosféru tady moc ráda, je skvělá.

Vyhrála jste všechna finále, do kterých jste se dostala, což je úžasné. Znamená to, že v důležitých zápasech jste ještě lepší?
To nevím. Prostě je to tak, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlela. Prostě chci hrát co nejlépe. Samozřejmě na začátku každého turnaje chce každý hrát ve finále a vyhrát ho. Já jen tvrdě makám, aby se to podařilo. Doufám, že je teď na řadě granslamové finále!

Na turnajích je s vámi obvykle otec, ale tady jste s matkou...
Táta se mnou vždycky nejezdí, někdy cestuji s matkou. Přijely jsme sem spolu, protože má moc ráda Paříž, sama se mě zeptala, jestli se mnou může letět. Moji rodiče ale nejsou moji trenéři, jen mi pomáhají psychicky. Není to jednoduché, být tak daleko od domova bez nikoho z rodiny, protože hodně držíme při sobě.

Myslíte si, že se s Agnes budete v budoucnu často potkávat na kurtu?
Ano, asi ano. Je to dobrá hráčka, je v Top 20 a má před sebou budoucnost. Znám ji už od juniorek, takže se známe dobře.

TenisPortal.cz, opengazdefrance.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist