Carballés v oblíbeném Maroku postoupil podruhé do finále turnaje ATP

8. 4. 2023, 21:48
Aktuality 0
ATP MARRÁKEŠ - Roberto Carballés na antuce v Marrákeši otočil zápas s Britem Danielem Evansem a po třetí třísetové výhře nad nasazeným soupeřem postoupil podruhé do finále turnaje ATP. O druhý titul si 30letý Španěl zahraje Francouzem Alexandrem Müllerem, jenž je ve finále poprvé v kariéře.
R. Carballés (© Grand Prix Hassan)

Roberto Carballés má na Maroko spoustu hezkých vzpomínek. Tak třeba v roce 2014 v Casablance si připsal premiérovou výhru v hlavní soutěži turnajů ATP a nakonec dokráčel až do svého dlouho jediného semifinále. V následné sezoně si v Kenitře došel pro první challengerový titul. 

A tento týden v Marrákeši dává zapomenout na špatný vstup do sezony, v jejímž úvodu vyhrál jen 3 z 12 zápasů, navíc dva z nich po skreči soupeře. 

30letý Španěl kromě jednoho postupu po další skreči vyhrál tři třísetové zápasy proti nasazeným soupeřům a členům Top 40. Po Američanu Maximu Cressym a Nizozemci Tallonu Griekspoorovi si dnes ve svém teprve čtvrtém semifinále na okruhu ATP vyšlápl i na druhého nasazeného Brita Daniela Evanse, kterého zdolal 2-6 6-4 6-2.

"Nevím proč, ale vždycky když sem přijedu tak cítím, že hraju svůj nejlepší tenis. V Maroku jsem vyhrál svůj první challenger a cítím se tu opravdu dobře. Zítra se to pokusím proměnit v další povedený zápas," řekl Carballés, který si ve světovém žebříčku zajistil posun na 63. místo a vylepšení maxima o osm příček.

Carballés postoupil do finále podruhé v kariéře, to první na antuce v kolumbijském Quitu v roce 2018 přetavil z pozice nenasazeného v titul. O druhý triumf si v neděli ve své oblíbené zemi zahraje s Alexandrem Müllerem (h2h 1-0), kterého před čtyřmi lety porazil na French Open.

26letý Francouz Müller si letos v únoru připsal teprve druhou výhru na okruhu ATP a poprvé si zahrál ve čtvrtfinále. Dnes při premiéře v semifinále zdolal 7-6 7-5 Pavla Kotova a pokračuje v životním tažení.

• ATP 250 MARRÁKEŠ •
Maroko, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (08. 04. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Carballés (Šp.) - Evans (2-Brit.) 2-6 6-4 6-2
Muller (Fr.) - Kotov (-) 7-6(3) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist