Čennaí nakonec kořistí favorita - svůj čtvrtý titul si z Indie odváží Tipsarevič

6. 1. 2013, 14:37
Aktuality 17
ATP ČENNAÍ - Tři ze čtyř nejvýše nasazených včetně jedničky Tomáše Berdycha v Čennaí skončili už ve čtvrtfinále a poslední z kvarteta favoritů Janko Tipsarevič jejich zaváhání využil. V dnešním finále otočil vývoj utkání se Španělem Robertem Bautistou Agutem a získal svůj 4. titul.
Janko Tipsarevič

Tři z kvarteta největších favoritů - Čilič, Wawrinka a Berdych - v Čennaí vypadli už ve čtvrtfinále, čehož dokázal využít Janko Tipsarevič. Druhý nasazený Srb na svém prvním turnaji sezony postoupil do celkově 11. finále, v němž porazil 3-6 6-1 6-3 Berdychova přemožitele Roberta Bautistu.

Tipsarevič sice se španělským překvapením turnaje prohrál první set, 80. hráče světa Bautistu ale postupně začalo čím dál více limitovat zranění boku a srbský favorit vývoj utkání bez problémů otočil. 



"Tohle je jeden z turnajů, které jsem jednou vyhrát," řekl Tipsarevič. "Opravdu jsem teď moc šťastný, že se mi to povedlo. Myslím, že na začátku sezony je to dobrá impuls pro další práci," dodal.

Osmadvacetiletý Tipsarevič v Čennaí dosáhl na titul na druhý pokus, loni devátý hráč světa ve finále nestačil na Kanaďana Milose Raonice. Celkově si díky triumfu připsal čtvrtý turnajový úspěch v kariéře; loni triumfoval na antuce ve Stuttgartu a v sezoně 2011 na halových turnajích v Moskvě a Kuala Lumpuru.

Čtyřiadvacetiletý Bautista postoupil v Čennaí do prvního finále v životě a mohl se stát prvním nenasazeným vítězem od triumfu českého tenisty Michala Tabary před dvanácti lety. Díky finálové účasti by se měl v novém vydání světového žebříčku posunout z 80. na 55. pozici.

"Pro mě to byl neuvěřitelný týden tenisu. Hrál jsem poprvé proti hráči Top 10 (Berdychovi) a vítězství nad ním už navždy zůstane v mé paměti," řekl Bautista-Agut. "Dnes jsem se tu dostal do dobrého rytmu, který mi pomohlvyhrát první set. Ale někajé zdravotní problémy mě limitovaly a ve zbytku zápasu mě přibrzdily," dodal.

 

- ATP 250 ČENNAÍ -
(Indie, tv. povrch, 385.150 dolarů)
nedělní výsledky (06. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Tipsarevič (2-Srb.) - Bautista Agut (Šp.) 3-6 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/397708_556585201036487_1781620598_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Můj oblíbenec nezklamal O:) ... skvělý turnaj Janko a teď nějaký úspěch také na AO by to už chtělo ;) :D!!!
Reagovat
Bob
Janko :)
Reagovat
gigin
Takže speciálně pro Rafa tito maniac... budu tě čekat před areálem :)
http://www.youtube.com/watch?v=OwqyyDD82Dc
Reagovat
tito
Takhle mi budeš říkat? Cha. No jinak se těším!!!
Reagovat
gigin
Děkuji ti moc za podporu Srbije na HC 2013. Vím, že to bylo hlavně kvůli Aničce, ale o Noldovi si se vyjadřoval velmi sympaticky. Jsem moc rád, že tu jsi. Jo a s tím peklem, aktuálně, australsky .... a navíc na 99% budou příští rok v Praze.. takže, kdybys mne náhodou vyhledával, tak tam budu uričtě :DDD
http://www.youtube.com/watch?v=Jzr6vQ9R_XQ
Reagovat
gigin
* tento rok samozřejmě.. červenec to vidím... turné k 40 výročí.. prostě peklo, tak jak to chceš!!! :DD
Reagovat
tito
No vida. Já také :-)
Reagovat
gigin
A když už peklo.. tak dálnicí do pekla.. toto si hrál Nolda v šatně na AO 2012 :))
http://www.youtube.com/watch?v=40sGruiDcbo
Reagovat
gigin
To bude peklíčko :DDD Rakety si neber, půjdem bez :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Máš pravdu, bylo to samozřejmě kvůli Aničce. :) Jinak o sympaťákovi se můžu vyjadřovat jedině sympaticky. Hlavně ten mix proti Austrálii byl hezký, jak se spolu Ana s Novakem pořád objímali. :) Mrzí mě, že jim to ve finále nevyšlo. Zároveň ale věřím, že tento malý neúspěch je pouze předzvěstí úspěšného roku 2013, který oba budou mít. :)

Jinak mám sice jiný hudební vkus než ty, ale nevadí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, Janko!
Škoda, že neprošel do finále Tomáš, na jejich zápas bych se těšila:-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsy time: Go Jankela Go!!!
Reagovat
gigin
Reagovat
a.magerova
Tvl, už jsem i zapomněla, že mu taky fandíš....
Reagovat
gigin
Aj já :))))) Sojka mi to (ho) připomíná furt. Aj Mutademus... Ten mi zase připomíná sojku :DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist